Merhaba
paycgi şifrelenmiş bir dosya değildir, C dilinde yazılmış ve derlenmiş bir programdır. Eskiden garanti kodlarıda veriyordu ama halen veriyormu bilmiyorum. Eğer internel server error alıyorsanız, benim aklıma gelenler.
-- Derlenmiş dosya linux sürümü ile uyumlu olmayabilir, kodları varsa yeniden derlemek iyi olacaktır
-- paycgi dosyasının bulunduğu dizinin cgi çalıştırma yetkisi olmayabilir, ya o dizine yetki verilmeli ya da üst dizindeki alamam dediğiniz yere alamanız gerekir.
-- paycgi bulunduğu dizinde log dosyaları tutar, bu loglardan sorunun çözümüne yarar sağlayabilecek bilgi edinilebilir.
Ekstradan bir öneri: paycgi bana kalırsa iyi bir yol değildir, çünkü php dosyasından değişkenleri post etmenizi gerektirir, dolayısı ile php session bilgilerini filan pycgi sonucu işledikten sonra geri almak zor ya da mümkün değil. Onun yerine XML arabirimi de sunuyor banka. XML i kullanırsanız (php + CURL ile) belki biraz daha uğraştırabilir ama daha sağlam olacağını düşünüyorum.
Ayrıca bankanın ASP, JSP konusunda epey dökümantasyon sunup, çok daha yaygın kullanılan PHP konusunda 1 satır bile döküman sunmayıp, müşterilerini mağdur etmesini de şiddetle protesto ediyorum.
İyi Çalışmalar