İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sen Gel De çaliş şimdi!

S

Sporty

Misafir
cpa' Alıntı:
Haklısın bu dediklerinden ben bir sürü görüyorum burada :) Bu onların meslek seçiminde doğru yönlendirilmemiş olmalarından kaynaklanıyor. Ama bundan önceki yazımda yazdığım gibi, ilk bahsettiğim kişiler, yani bilgi birikimi fazla olmayıp emek vermeden para kazananlar da yerlerinde sayıyorlar. Nasıl olsa bu şekilde kazanıyoruz diyip kendilerini geliştirmiyorlar. Ama farkında değiller. Yani burada esas konu emek vermeden ve bilgi birikimi olmadan adsense den para kazananlar.

Adsense den yada net üzerinden 10 bin dolar kazanmak kolay değil. Legal yada illegal herkesin yapabileceği birşey değil. Zeka gerekiyor.. Mühendislik okumayla olmuyor bu işler arkadaşım, birzamanlar lisedeyken harbi HÖDÜK denilen sosyal hayatı ve zekası sıfır denecek kadar düşük olan ama 7/24 ders çalışan insanlar bu gün odtü de orda burda mühendislik okuyolar hatta bitirdiler, sonuç? bu hödükten hiçbir nane olmaz adam programlanmış gibi sadece ders çalışıyor..

Söylediklerim sana değil lütfen yanlış anlama ama genel olarak böyle.. Lise zamanını düşünsün herkes.. Kimler üniv. yi kazandı? sadece 7/24 ders çalışan hödük denebilecek kapasitedeki adamlar.. ee bu adam mühendiste olsa doktorda olsa bence hödüktür ve öyle kalacaktır.

T

turkeyweb

Misafir
Hile ile(pop up) 6 ayda aylik degisen oranlarda toplam 13 bin dolar para girdi cebime.1 ay öncesine diyordumki,adsense 5 aydir bana ödeme yapiyor,hemde yüksek oranlarda,artik bu saatden sonra bisey olmaz.Ama gecen hafta 6. ayin cekini aldigimdan 3 gün sonra gecersiz tiklama diye bir mail geldi ve atildim.Haa pismanmiyim? hic degilim,hile yapmadan önce günlük 40 cent 70 cent kazanirken kazancimi günlük en düsük 100 en yüksek 210 dolara kadar cikardim.Söyle diyorum simdide iyiki hile yapmisim,ben kendi aima diyorum hilesiz 6 ayda 300 dolar bile alamayacaktim ama simdi ekonomik olarak cok iyi durumdayim.Ha adsense devri bittimi tabiki HAYIR eheh,simdi sahtekar mahtekar lafi edecek arkiler cikabilir ancak umrumda degil,ayni sistem baka bir account la daha da dikkatli hile yaparak devam edicem,hilesiz yasami denedim cok ugrastim,bu sekilde yerlestirdim reklemlari su sekilde yerlestirdim ama yinede kazancim günlük 1 dolar 45 cent den yukariya cikmadi.Sunu diyim internete hic bir zaman güven olmaz,bir yandan normal hayata is yasamina devam bir yandan da hileye devam

cpa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sporty' Alıntı:
Adsense den yada net üzerinden 10 bin dolar kazanmak kolay değil. Legal yada illegal herkesin yapabileceği birşey değil. Zeka gerekiyor.. Mühendislik okumayla olmuyor bu işler arkadaşım, birzamanlar lisedeyken harbi HÖDÜK denilen sosyal hayatı ve zekası sıfır denecek kadar düşük olan ama 7/24 ders çalışan insanlar bu gün odtü de orda burda mühendislik okuyolar hatta bitirdiler, sonuç? bu hödükten hiçbir nane olmaz adam programlanmış gibi sadece ders çalışıyor..

Söylediklerim sana değil lütfen yanlış anlama ama genel olarak böyle.. Lise zamanını düşünsün herkes.. Kimler üniv. yi kazandı? sadece 7/24 ders çalışan hödük denebilecek kapasitedeki adamlar.. ee bu adam mühendiste olsa doktorda olsa bence hödüktür ve öyle kalacaktır.

Arkadaşım sen odtü ve boğaziçinde okuyan herkese hödük, zekasız, inek vs şeyler demişsin. Bu düşüncen yanlış. İlk 1000 e girmek çalışmayla olmaz. Zeka da gerektiriyor. Yani geneli hödük olamaz bu insanların. Bu insanlara hödük demek yerine takdir etmek lazım tam tersine. İllegal yollardan çok rahat ben de 5000$ kazanırım, ama başkalarını zarara sokmuş olurum bu etiğe uygun değil. Yani ben hile yapmıyorsam bunu düşünemediğimden değil, etik olmadığı için yapmıyorum. Hile yapıp ayda 5000 kazanacağıma hilesiz 1000 kazanırım yeter bana. Lise yıllarımı düşüneyim, ortaokuldan sonra kendimi bilgisayara verdim, iyi kötü bir fen lisesinde okudum ve şimdi itü elektrik mühendisliğindeyim. Hiç de bahsettiğin gibi 7/24 ders çalışanlardan değildim hatta çalışmıyordum. Ama buraya kadarmış, çalışmadan biyere kadar. Üniversite kazanmak kolay ama okuması zor. Çalışmaya alışkın olmadığım için şimdi zorlanıyorum. Mühendislik okumak gerçekten kolay değil. Diyorsun ki sadece 7/24 saat ders çalışanlar üniversiteyi kazandı. Böyle birşey yok arkadaşım. İşte sana kendimi örnek veriyorum. Ayrıca bir insan aldığı 11-12 yıllık eğitime rağmen bir üniversiteye giremediyse ben o insanda zeka aramam kusura bakma. Ek olarak, illegal yollardan 10000$ kazanan varsa ben o adama zeki demem tam tersine dalga geçerim. İnsanların zekasını kazandığı paraya göre ölçmek yanlış bir düşünce. O illegal yollardan kazananlar bu kazançlarını kaç ay devam ettirebilecekler acaba.

cahveci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cpa' Alıntı:
Arkadaşım sen odtü ve boğaziçinde okuyan herkese hödük, zekasız, inek vs şeyler demişsin. Bu düşüncen yanlış. İlk 1000 e girmek çalışmayla olmaz. Zeka da gerektiriyor. Yani geneli hödük olamaz bu insanların. Bu insanlara hödük demek yerine takdir etmek lazım tam tersine. İllegal yollardan çok rahat ben de 5000$ kazanırım, ama başkalarını zarara sokmuş olurum bu etiğe uygun değil. Yani ben hile yapmıyorsam bunu düşünemediğimden değil, etik olmadığı için yapmıyorum. Hile yapıp ayda 5000 kazanacağıma hilesiz 1000 kazanırım yeter bana. Lise yıllarımı düşüneyim, ortaokuldan sonra kendimi bilgisayara verdim, iyi kötü bir fen lisesinde okudum ve şimdi itü elektrik mühendisliğindeyim. Hiç de bahsettiğin gibi 7/24 ders çalışanlardan değildim hatta çalışmıyordum. Ama buraya kadarmış, çalışmadan biyere kadar. Üniversite kazanmak kolay ama okuması zor. Çalışmaya alışkın olmadığım için şimdi zorlanıyorum. Mühendislik okumak gerçekten kolay değil. Diyorsun ki sadece 7/24 saat ders çalışanlar üniversiteyi kazandı. Böyle birşey yok arkadaşım. İşte sana kendimi örnek veriyorum. Ayrıca bir insan aldığı 11-12 yıllık eğitime rağmen bir üniversiteye giremediyse ben o insanda zeka aramam kusura bakma. Ek olarak, illegal yollardan 10000$ kazanan varsa ben o adama zeki demem tam tersine dalga geçerim. İnsanların zekasını kazandığı paraya göre ölçmek yanlış bir düşünce. O illegal yollardan kazananlar bu kazançlarını kaç ay devam ettirebilecekler acaba.

kardes bende isletme 2 inci sınıf terk ticaret hayatı bana mantıklı geldi ve bıraktım umarım zeka aramam dediğin bir insanın firmasında çalışmassın ilerde cunku buyuk firmaların sahiplerinin yuzde doksanı ilkokul mezunu

2 incisi insanların zekasını niye üniversiteyle ölçüyosunuz onuda anlamıyorum

cpa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cahveci' Alıntı:
kardes bende isletme 2 inci sınıf terk ticaret hayatı bana mantıklı geldi ve bıraktım umarım zeka aramam dediğin bir insanın firmasında çalışmassın ilerde cunku buyuk firmaların sahiplerinin yuzde doksanı ilkokul mezunu

Umarım öyle bi duruma gelmem. Ama ben ilkokul mezunlarında zeka aramam demedim. 11-12 sene okuyup da bir üniversiteye giremeyende zeka aramam dedim. Çünkü başka bir mesajda üniversiteye girebilmek için 7/24 saat çalışmak gerekiyor demişti bir arkadaş.

Örnek olarak rahmetli Sakıp Sabancı. Bu adam üniversite okuyamadı, sanırım lise de okuyamadı. Çünkü okuma gibi bir lüksü yoktu. Kardeşlerini okutup kendi çalıştı. Bu adam aptal mı hayır. Sonuçta okuma imkanı olsaydı üniversite mezunu olabilirdi kardeşleri gibi.

Ek mesajına da bir cevap yazayım :) : Zekayı üniversiteyle ölçmüyorum, sadece o kadar sene eğitim aldıktan sonra öss ye girip de bir üniversiteye yerleşemeyende, barajı geçemeyende zeka aramam diyorum. Sen üniversite mezunu olmayabilirsin bu senin zeki olmadığını göstermez. 2. sene de fırsatı görmüşsün ve ona yönelmişsin. Şimdi de durumundan memnunsan ne güzel.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Zenginlik Allah vergisidir. Allah yürü ya kulum demedikten sonra herşey boş. Ntv haberlerde çıkmıştı.Dünyanın en zeki adamı iskandinavyada işsizlikten parasızlıktan devletten yardım istiyordu.Adam 7 üniversite bilirmiş 10 dil biliyor, cebinde 5 kuruşu yoktu. Üniversite okumakla adam olunmaz. Üniversitelerimiz prof kılıgına girmiş cigeri beş kuruş etmez şereffiz dolu.:rolleyes: ayın 15'i gelsinde maaşımı alayım diyen dallama hocalar dolu.Zerre kadar bilime faydası oldugunuda sanmıyorum çogunun.
Türkiyenin en zengin 5 adamından biri olan Ahmet Nazif Zorlu (VESTEL GRUBU SAHIBI) ilkokul mezunu.
Üniversite okumakta bir dert, okumamakta bir dert.
Allah herkezin gönlüne göre versin diyelim...:rolleyes:

caper

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yoktur'a aynen kayılıyorum yürü yakalum demedikçe, arkandan itmedikçe hiç bir şey olmaz.

Üniversite konusunda da benim düşüncem çoğu kişi, buna bende dahilim baskıdan dolayı okuyor. Neden? Annen baban üniversite mezunu ve seninde öyle olmanı istiyorlar, askerlikte sürnmemek için okuman gerektiğini düşünüyorsun.

Şu an bana destek olsalar, tamam okumak istemiyorsan okuma desler bir dakika durmam okulda.

Ayrıca, bence bu site işlerine bulaşmış biri sabah git, akşam gel işinde yapamaz, en azından ben yapamam. Webmasterlarda ticaret zekası var, diğer sabah akşam ders çalışanlarda memur zekası var. Bil Gates'in dediği çok doğru. Kaç okuldan mezun olursan ol, ticaret zekan yoksa ancak başkasının verdiği maaşa bakarsın.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ayrıca, bence bu site işlerine bulaşmış biri sabah git, akşam gel işinde yapamaz, en azından ben yapamam. Webmasterlarda ticaret zekası var, diğer sabah akşam ders çalışanlarda memur zekası var. Bil Gates'in dediği çok doğru. Kaç okuldan mezun olursan ol, ticaret zekan yoksa ancak başkasının verdiği maaşa bakarsın.

şu an iş/ ev arasında sıkışıp kaldım yaş 19 şirkette sabah akşam site yapıyorum :( vallaha aklımda öyle çok proje var ki gerçekleştirebilmek için vaktim kalmıyor. okuyomusun derseniz açık öğretime devam ediyorum askerlik davası için o da yoksa sevmediğim ve istemediğim bir bölümü 4 yıl okumak bana eziyet olur. Ben bu yolda kendimi adamışım :) ehh kazanıyoz 3-5 şu anlık işten ayrılmayı düşünmüyorum hatta maaşı daha fazla bir şirkette çalışmakta olabilir :) para biriktirmem lazım projelerim için. herşey zamanla doğru dürüst bi üniye gitmemek bana koyuyo mu evet bazen düşünüyorum ama şu an yaptığım işten de gayet memnunum ki yaptığım işin bir üniversitede bölümü yok yani meslek gruplarında pek yer almıyor. Bir üniyi bitirme şartı bu meslekte yok o açıdan çok güzel + evinde kendi işlerini yapabilirsin freelance çalışırsın.gerçekten web tasarımı yapmayı seviyorum. Hatta yaptığım işler sonucunda takdir edilmek daha bir hoşuma gidiyor. Konunun özüne dönersek çoğu arkadaşımın dediği gibi website işleri birazda ticaret zekası gerektirir sonuçta hiçbirşey bilmesende bir scripti 150-200$ a yazdırabilirsin , güzel bir projen olur. Web tasarım türkiyede yükselen bir MESLEK... ama birilerine ayda 10-15 site yapmaktansa oturup evinde kendine siteler hazırlaman daha güzel olur. Henüz bu zevki yaşamasamda güzel olur diye düşünüyorum ben :)

Saygılar.

R

ramrom

Misafir
arkadaşlar bi konuyu atlamayın lütfen

PARA KAZANMAK ZANGİN OLMAK AYRI, ÜNİVERSİTE KAZANIP MÜHENDİS OLMAK AYRI

ayrıca bu ülkenin siSteminin içinde insanlığa ve bilime faydalı olmak isteyip ama sistemden ve imkansızlıklarından dolayı yapamayan insanlarda var,

nutuk atmaya gerek yok

1000 lerce hödük dediğinizinsanlar arasında, bilime ve insanlığa bir nebze dahi birşey katabilecek bir adet insanın olması, bu insanlara hödük dememek için yeterli olmalı.

avrupadan amerikadan, diğer ülkelerden çok geriyiz, ticarete kafası çalışan üretilen şeyi satsın, ama biri üretecek bu ürünü, biride üretim işini yapan makineyi çalıştıracak bir diğeri taşıyacak.

tüm bu işlerde bir sürü insan evini geçindiriryor çalışıyor, ne güzel dimi.

ama yukardakileri okurken kullandığımız makinelerin çok büyük bir çoğunluğunun yabancı olduğunun, geride kalanlarınında içindeki malzemelerin yabancı olduğunu düşündünüz mü?

neden? çünkü hep tüketiciyiz, kullanıcıyız ve teknolojide geri kalmışız, ve yapmaktansa almak ucuza geliyor.

kimse kimseyi hödük yerine koymamalı.

universitenin zekayla alakası yok demek te yanlış, okumayanlar,okuyamayanlar zeki değiller demekte yanlış.

türkler olarak bizim hatamız şu:

karşımızda bir rakip varsa, rakibi nasıl yeneceğimizi, onu nasıl geçeceğimizi tartışırken birbirimizi yok ediyoruz.

para ve zeka ile mühendisliğin ve okumanın bir alakası yok, adam olmanında okumakla alakası yok, tamamen farklı şeyler.

özellikle türkiyede.

ayrıca para kazanamıyor diye hiç bir sebep insanları ne hödük yerine koyamamızı, nede zekasız yerinekoymamızı gerektirmez.

saygılar

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sosyal statünün bütünlüğü her zaman zenginlikten önemlidir benim gözümde.

bu konuyu açan PDET, o kadar kolay madem aç bir site ve sen de kazan binlerce dolar da göreyim. her hödük mühendis, işletmeci olabilir. her hödük webmaster da olabilir. iyi bir üniversitede matematik okudum, şu an işletme okuyorum, beraberinde de halkla ilişkiler okuyorum. iyi kazanan bir webmaster kadar kafası çalışan çok az üniversiteli gördüm.

bu arada ramrom, hödük kelimesini senin de yazdığını sonradan gördüm :)

bleem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eheueheu walla üşengeçliğimden yazılanları zıplaya zıplaya okudum: mevzu adamın hile yaparak kazananlardan dolayı çalışası gelmiyordan nerelere gelmiş.

google kurallarına uygun 5000 de 10000de 50000de kazanılıyor. bunu ztn bilionus hepiniz. okul denilen olay tamamen çalışmaya baglıdır: zekala ziktim sene alakası yoktur. wardır aranızda: gunlerce sınava hazırlananlar. gelip sınavdan 5 saat önce baslayanlar: ha bende onlardanım: ha sınavı gecemiom - ama işte okul dısında vasfı olmayan elemanlardan farkım oldugunu biliyorum. o 5 saatte 1 aydır okula gelio gibi oluyorum. kendime zeki falanda demiyorum ama sunu derimki aklımı kullanmayı biliyorum: ot gibi okuyup okulu 4 senede bitirebilirsiniz. ama bu 4 senede karsınıza cıkan her iş fırsatını değerlendirmelisiniz: cunkiiii: okul bitince çölde etrafınıza bakınmayınız. neredeyim ben die. üninin amacı tamamen meslektir. lise bitti: temel egitim bitti: artık meslek para için okuyonuz... haaa zekiseniz üni hayatınızda iyi kararlar vereceksiniz. ben bu bölümü okuyom olayım ne dicen. misal makinemi okuon sevionmu? o zmn asıl: makineye asıl - nelerle baglı bi bölüm: bilgisayar onada asıl. kendini geliştir. az mı sevion. az makine asıl - cok diğer ilgilendiğin şeyi asıl. misal ben mat. okuyorum. 2 secenek war burada para kazanmaya. özel ders denilen dalgayla en kral adsense'ciyi katlarsınız :D - ama ben ortaokulmu liseden berimi ne bilgisayarla ciddi anlamda ilgileniyor ve dısarda ciddi işlerde calısmısım. artı matemattik: yanii derse bakar. hiç sevmem. aç kalırım genede yapmam (buyuk konusmayalımda) - - hepsini geçin: bizler belki zeki belki değiliz ama bizlerden kat kat iyi olan ve ünilerde okuyup bu alanlarda hakkaten iyi olacak insanlar war: ama bunların böyle fırsatları olamıyor belki. aylık 400 500 ytl masrafı karsılayamadıkları için üniden mahrum kalıolar. işte bu insanlar aslında zeki değil çalışkan :( sunu iyi biliyorum: çalışkan insan eşşek gibi devlet ve özel yardım alabilir. ama bu insanlarında bilgileri çevresi sosyal yasamı kısıtlı - bunlardan haberdar bile olamıyorlar belki. üfff uzatıcam ama konu hosuma gitti yazmam gerek daha ark'lar...
türkiye web konusunda süper bir ülke - fırsatım war ama genede terketmem bu ülkeyi. çünkü biz internetçiler genelde bir kaç adım önde gidioruz ve tr arkamızdan gelior. buda eşsiz bir iş ortamı ve pazar yaratıyor türkiyede... webmaster dediğimiz şey zaten tasarım vs... üstüne oldugu için kesinlikle sıradan hödük diyemeyiz kendimize - bu konuda evet böyle düşünüyorum. hayal gücü var üretim war. bi kere yıllar önce millet bilgisayara hödük hödük bakarken bizim chati mhat değilde bu konularla ilgilenip kendimizi geliştirmemiz belli bir fark koymustur aramıza... ztn büyük ihtimal bu google kazanclarımızıda adam gibi değerlendirmeyi biliyoruzdur. misal ben ilk basladıgımda sunucu sorunu yasıodum site kapanıodu bilmemne. borc harc sunucu aldım. ama onun getirisi hayli hayli fazla oldu. yani webmaster olursun ticaret zekan olur para bunada bakar. yada ne biliyim bakkal olursun gene ticaret zekan olur gene zengin olabilirsin. bu zekayı bizler neye göre kıyaslıoski: ben cok zengin ve kesinlikle zeki diyeceğim adamlar gördüm. ama mesela bu adam teknoloji konusunda tam bir kör cahil: buna hödük diyebilirmisiniz? - (diyenin kafasına....)
he ilk baştaki hileyle cok kazanma olayı. ya asla birileri için konusamam. gene fikir belirtmiyorum ama bence yanlıs: ha belki ben iyi kazandıgımdan öyle diyorum sancanız. hakkımı kazanıyorum dogru. ama bende bilirim ac gözlü olup 40-50 bin dolar kazanmayı buna rahatlıklada yapacak site potansiyelim war. ama ŞAHSİ FİKRİM (bu nedenle yorumlamayınız) ben asla haketmediğim parayı yiyecek şekilde yetiştirilmedim - bilirim ki çıkar o para nasılsa. yani ztn hile için işte az verio diye yapıyoruz diyenlere anlamıom. sitesi hitli birsitedemi az verio. yoksa ztn gunde 100 200 kişi giriodamı böyle dio... e yani az giren varsa nie gözü yükseklerde anlamadım. ama öbür türlüyse o arkadaşın gözünü hırs bürümesini en azından anlarım...
para kazanma zekası olan adam bok bile satar... bu böyle biline... (denenmiştir - mecazi anlamda kullandıgım bokla değil tabi :))

yani son olarak oracle başkanının laflarını koymak istiyorum - belki bilmeyenler wardır. üniversite konusunda kendisiyle hem fikirim.
Her üniversite kendi alanında çok sivrilmiş ama mutlaka akademik hayattan da gelmesi gerekmeyen önemli bir ismi, mezuniyet konuşması yapmak ve yeni mezunlara öğütler vermek üzere her yıl davet eder...

Bu yıl ünlü Amerika YALE Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşma yapmak üzere ORACLE bilgisayar şirketinin kurucusu ve genel müdürü Larry Ellison'u davet eder. Ancak Ellison'un yaptığı konuşma herkesi şok eder:

-Yale Üniversitesi mezunları , daha önce böyle bir giriş görmediğinizi tahmin ediyorum ama benim için bir şey yapmanızı istiyorum. Lütfen etrafınıza iyice bakın, solunuzdaki sınıf arkadaşınıza, sonrada sağınızdaki sınıf arkadaşınıza bir bakın.

Ve şimdi şunu aklınıza koyun: Bundan beş yıl sonra, on yıl sonra, hatta otuz yıl sonra, solunuzdaki kişi hiçbirşeyi başaramamış olacak. Sağınızdaki kişi de aslında hiçbirşeyi başaramamış olacak... Ve siz ortadaki? Ne bekliyorsunuz? Siz de başaramayacaksınız...
BAŞARAMAYACAKSINIZ !

Aslında bugün şöyle bir etrafıma baktığımda parlak bir gelecek için yüzlerce umut ışığı GÖREMİYORUM. yüzlerce değişik endüstride liderliği ele alacak kişiler de göremiyorum. Görebildiğim tek şey geleceği başarısızlıktan başka bir şey olmayacak yüzlerce insan, O kadar. Sinirlendiniz.... Bu anlaşılabilir bir şey....

Ben Lawrence (Larry) Ellison, üniversite terk... Kim oluyorum ve bu yetkiyi nerden buluyorum da ülkenin en prestijli yükseköğrenim kurumunun bu yılki mezunlarına böyle şeyler söyleyebiliyorum?

Bu yetkiyi nerden aldığımı söyleyeyim: Çünkü ben, Larry Ellison, üniversite terk ve dünyanın en zengin ikinci adamıyım. Siz değilsiniz...

Çünkü Bill Gates, o da üniversite terk ve dünyanın -şimdilik- en zengin adamı. Siz değilsiniz...

Çünkü Paul Allan, o da üniversite terk ve dünyanın en zengin üçüncü adamı. Siz değilsiniz...

Başka örneklerde var mesela Michael Dell o, listede 9 numara ve hızla yukarılara doğru yükseliyor. Ve o da üniversite terk. Ve siz o listede hala yoksunuz... Hımmm... Şimdi çok kızdınız. Bu da anlaşılabilir bir şey...

O halde biraz da gururunuzu okşamama izin verin. Pek çoğunuz burada 4 ya da 5 yıl eğitim gördünüz. Geleceğinize yönelik oldukça iyi bir eğitim aldınız, bilmeniz gereken pek çok şeyi öğrendiniz. İyi çalışma alışkanlıkları edindiniz. Burada hayatınızın geri kalan kısmında size yardımcı olacak bir sürü insan tanıdınız, onlarla bağlantı kurdunuz.

Ve hayatınız boyunca yanınızdan ayrılmayacak bir kavramla güçlü bir ilişkiniz oldu burada: TERAPİ....

Bunların hepsi güzel şeyler. Gerçekten kurduğunuz arkadaşlık bağlarına ihtiyacınız olacak. Bu çalışma alışkanlığına ve terapiyede ihtiyaç duyacaksınız... Hayat boyu ihtiyacınız olacak, çünkü üniversiteyi terk etmediniz. Dolayısıyla asla dünyanın en zengin insanları arasına katılamıyacaksınız...

Elbette, belki de listeye 10 ya da 11. sıradan Microsoft yöneticisi Steve Ballmer gibi girebilirsiniz. Ama herhalde onun kim için çalıştığını söylememe gerek yok, değil mi? Sadece kayda geçsin diye söylüyorum, o da zaten masterdan terk. Biraz geç kalmış anlayacağınız...

Son olarak herhalde bazılarınız , ya da umarım bu konuşmadan sonra çoğunuz , kendi kendinize soruyorsunuz: Yapabileceğim bir şey var mı?
Bir umut var mı?

Malesef hayır. Geç kaldınız. Beyninize çok şey dolduruldu. Siz onlara bakıp çok şey bildiğinizi zannediyorsunuz. Artık 19 yaşında değilsiniz. Eveeeet, şimdi gerçekten çok kızdınız. Bunu anlayabiliyorum. Belki de şu an size bir umut ışığı vermenin , bir çıkış yolu göstermenin tam zamanıdır.

Hayır, 2000 mezunları siz değil. Siz kaybettiniz. Sizi yılda 200 bin dolarlık komik maaş çeklerinizle başbaşa bırakıyorum. Üstelik o maaş çekinin üstünde sizden birkaç yıl önce okulu terk etmiş birinin imzası olacağını söyleyerek. Öğütlerim size değil, daha alt sınıfta okuyanlara...

Size söylüyorum. Hemen ayrılın. Bir kez daha vurgulamak istiyorum: AYRILIN.

Hemen toplayın eşyalarınızı ve fikirlerinizi, ve bir daha da geri dönmeyin. Terk edin ! Her şeye yeniden başlayın...

Size söyleyebileceğim tek şey, o başınızdaki kepler ve üstünüzdeki kıyafetin, sizi, aynen şu anda güvenlik görevlilerinin beni kürsüden aşağı çektiği gibi aşağı çektiğidir...

Lawrence (Larry) Ellison

BU ARADA BURADA YAZDIKLARIMIN HİÇ BİRİ GOOGLE MEVZUSUNA DAYALI DEĞİL GENEL OLARAK BİR TARTIŞMAYA KATILMAK İSTEDİM. ÇOK SEVİYELİ VE GÜZEL BİR FORUM KONUSU OLMUŞ: KİM BU HALE YÖNLENDİRDİYSE TŞKLER...

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Muhendis olursaniz, siradan bir webmasterin html ile dizayn edecegi bir sayfa kadar mesleki tecrube yaparsaniz, ay sonu bir milyar maasiniz olur. Adsense ile ugrasiniz ek gelir olur. Bir html sayfa yapamayacak kadar beceriksiz webmaster olursaniz, o beceriksiz webmasterdan yine ustun olursunuz. Bir fakulte mezunu beceriksiz olursunuz. Cunku bunlar cok ayri seyler. Ben adsense'den ayda bir milyar kazaniyorum diyenleri toplayin karsima cikartin. 12 ay boyunca 1 milyar ortalama ile giden olmamistir. Ama ben size ayni IQ'ya sahip ve ayda minimum 1 milyar maas alan bir yigin arkadas gosterebilirim. Amacim adsense'cileri kotulemek degil. Fakat dort yil okuyup en az bir konu hakkinda mesleki bilgi alan insanlari kucumsemeyin. Onlar Adsense olmasada bir sekilde beyaz yakali olarak calisabilir. Ama Adsense attiginda bircok webmaster is arayacaktir.

bleem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BU ARADA az belirtmişim. daha dogrusu unutmusum: benim üstüne basmak istediğim nokta ne webmasterlık ne de google.

asıl demek istediğim üni'yi okurken 4-5 yılın sonundaki amacınıza hizmet edin. yani böyle yazamadım galiba: örnek: ben internet alanında devam edicem. su an internet siteleri olsun çeşitli bilgi işlem işleri ve yazılımlar olsun hepsine okuldan daha fazla önem veriyorum: AMA ASLA OKULU BİTİRMİCEM DEMİYORUM. AMA NE OLACAK 5-6 senede bitece 4 yıllık okul. ama en azından geleceğimi hazırlayarak gittiğim için 5-10 adım önde olacam...

sizede demek istediğim o: hangi bölümde okuyorsanız daha dogrusu neyle ilgileniyorsanız okul sürecinde bunu arka plana atmayın. 2 sini dengeleyin yada farklı birşey ama tek secenekle gitmeyin.

üniversite diploması denilen şey bir statü sembolü oldu bu memlekette. EĞİTİMİMİZ BUNU GEREKTİRİYOR (SİSTEM BOK GİBİ)

""""""bu arada çok bilmiş gibi konuştuysam affola. sadece güzel bir ortamda kendi fikirlerimi paylaşmış bulunmaktayım"""""""

R

rektum

Misafir
Sporty' Alıntı:
Mühendis adam günde 5-6 saat çalışır sonra rahat,

Ne günde 5-6 saatmi kardeş sen hangi dünyada yaşıyorsun bu kapitalist sistemde 5-6 saat ancak patronlar işyerinde oturur işçiler 8 ila 12 saat arası sadece karnını ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar ücret alabiliyor..

Sanırım şuana kadar hiç işte çalışmamışın...

Ayrıca Adsense tarzı işler geçici işlerdir,Google sana Sigorta yapıyormu hayır ne yapıyor senin sırtından TONLA para kazanıyor sonra bunun yüzde 10'unu sana veriyor......

En güzel ve kalıcı iş alın teridir kardeş......!!!!

G

guajira

Misafir
Ben Hacettepe ingilizce öğretmenliğini bitirdim ancak ne yzıkki atanamadım. şimdi bir yandan yeni siteler açıyor kazancımı artırıyorum bir yandan da evde şubatta yapılacak 2. atamayı bekliyorum. Sitelerden gelen aylık kazancım çalışan bir öğretmenin maaşından fazla. ilerde daha da artacaktır. ancak ben hala öğretmen olmak istiyorum. neden mi?

1- 5 yıl boyunca bu mesleğin eğitimini aldım ve gereğini yerine getirmek istiyorum.

2- Netteki tüm sponsorlar beni atsa da sadece onlardan gelecek paraya bağlı olmak istemiyorum.

3- Hastaneye gittiğimde en basitinden kan tahliline bile para vermek istemiyorum, devlet güvencesi altında omak istiyorum (sağlık açısından)

Bunlara ek olarak şöyle bir husus da var. Malum öğretmenlerin bir çoğu maddi imkansızlıktan ve bu imkansızlıktan doğan mesleki verimsizlikten bahseder. netten gelen parayla bu sıkıntıyı aşacağımı ve işin maddi boyutunu düşünmeden daha iyi bir öğretmen olacağımı düşünüyorum.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben asla haketmediğim parayı yiyecek şekilde yetiştirilmedim

bu ne demek şimdi ya web tasarımı yapmayı ve siteler sayesinde para kazanmayı haksız kazanç olarak mı görüyorsunuz. :( sadece sizin eğitim ve ahlakınızdan kuşku duyarım. Yazınız biraz ukalaca olmuş. Eğitim alan insan karşısındaki insanları kendi seviyesi altında görmez tamam eğitim almışınız veya alıyorsunuz bir üniversitede bir bölümde ama hakkaten yazılarınızda biraz ukalalık sezdim. Lise hayatım boyunca derslerimin yanında bilgisayarla uğraştım 18 yaşında webtasarım işinde bir şirkette işe başladım üniversiteyi KAZANDIM. kazanmaktan kastım herhangi bir bölüme yerleşebilirdim ama ben neden sevmediğim bir bölümü okuyayım ki. Çoğu insan görüyorum işte ne bilim ziraat mühendisliğine gidip kendini benden büyük hisseden burnu havalarda gezen insanlara çok rastladım kimseyi okuduğu okul ve aldığı eğitimle değerlendirmem insan olsun yeter doğru dürüst bir kişiliği olsun bu önemli kimsenin kimseden zeki olduğunu düşünmüyorum. Sadece beyini geliştirmek ve yaşadığın çevreyle alakalı. Öyle yada böyle ben işimden memnunum bir yandan da eğitimimi devam ediyorum kendimi az daha geliştirmek ve askerliği kısa dönem yapmak için...

Kimseye aldığı veya almadığı için hödük demekde biraz kaba ve saygısızca olmuş !

Saygıda kusur ettikse affola

D

dursunbaba

Misafir
captainzap' Alıntı:
bu ne demek şimdi ya web tasarımı yapmayı ve siteler sayesinde para kazanmayı haksız kazanç olarak mı görüyorsunuz. :( sadece sizin eğitim ve ahlakınızdan kuşku duyarım.

bleem' Alıntı:
he ilk baştaki hileyle cok kazanma olayı. ya asla birileri için konusamam. gene fikir belirtmiyorum ama bence yanlıs: ha belki ben iyi kazandıgımdan öyle diyorum sancanız. hakkımı kazanıyorum dogru. ama bende bilirim ac gözlü olup 40-50 bin dolar kazanmayı buna rahatlıklada yapacak site potansiyelim war. ama ŞAHSİ FİKRİM (bu nedenle yorumlamayınız) ben asla haketmediğim parayı yiyecek şekilde yetiştirilmedim

Sanırım paragrafı en başından okursanız arkadaşın kimler için haksız kazanç elde ediyorlar dedigini daha iyi anlarsınız. Bence gayet güzel yazmış insan kendini yetiştirmeli. Yazdıklarına hak vermemek mümkün degil.

captainzap

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
haksız kazançlardan bahsediyorsan noprablım :) ama site üzerinden hilesizde milyarlar kazananlar var yakınlarımda :) onları karalamak beni sinir eder bunun için celallendim

bleem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşım bende ztn onlardan biriyim. niye öyle birşey diyim.

arkadaşın dediği gibi: yanlıs anlamıssın dediğimi... sorun yok aynı düşüncedeyiz...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5