İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

seo'nun google'a negatif etkisi

umitvar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
insallah durumu bu kelimelerle tam izah edebilmiişimdir. sitemde şöyle bir url yapsı vardı

bunu

şekline çevirdim.google bu yeni url yapısını indexleme başladıktan sonra ziyaretçi sayılarında müthiş bir düşüş yaşadım. google dan hemen hemen tıklama gelmez oldu. neredeyse bir haftadır bekliyorum. daha beklesem düzelir mi? yoksa eski haline mi çevireyim. bir akıl verseniz?

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
11
eski haline çevir, google artık seo yu görünce spam damgasını basıyo.

feverinlove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tahminen eski urllerini bulamadığı için o yüzden ziyaret yollamıyordur. Eskilerine Permanant Move redirect koyarsan sorun giderilir. Sonuçta eskiden backlinkleri olan uzun zamandır google da indexli sayfaların gitti yerine yepyeni sayfalar geldi. Hemen aramalarda 1. sırada çıkmasını bekleyemezsin

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu googlenin ipiyle kuyuya inilmez
o kadar uğraştık şimdi eski sisteme mi döndürecez sayfalrı :(

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tahminen eski urllerini bulamadığı için o yüzden ziyaret yollamıyordur. Eskilerine Permanant Move redirect koyarsan sorun giderilir. Sonuçta eskiden backlinkleri olan uzun zamandır google da indexli sayfaların gitti yerine yepyeni sayfalar geldi. Hemen aramalarda 1. sırada çıkmasını bekleyemezsin

Bu görüşe katılıyorum ve katılmak istiyorum:)

umitvar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

hayır eski url'lerle de giriliyor. yalnız tek fark var. mesela bir sayfada eski urlnin pr değeri 2 ise yeni url de aynı sayfanın pr değeri 0

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben demedim ama
aynen aratırsan detaylı ing bilgi bulabilirsin..alsında herzaman uygun bir çözüm değil
302 kodu gönderiyorsun vsvsvs...

umitvar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
herhalde bu konuda kesin bir mutabakat yok. başımın çaresine mi bakmalıyım yoksa

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google ile ilgili hiçbir konuda kesin mutabakat olmuyorki zaten.Çoğunluğa uyuluyor

ErsaT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0

Kişisel görüşüm bu iki seçenekte en uygunu en üsttekidir.
Baştaki URL bütün sayfaları ana sayfa PR si neyse o d eğeri alır. Yani
www.site.com PR si neyse www.site.com/?sayfa=haber&haber_id=54 'nin pr si de odur. Ama alttaki url yani www.site.com/haber-basligi-54.html bu yeni bir sayfadır ve diğer sayfalardan ve ana sayfadan tamamen bağımsızdır. Bu nedenle kendi değerini alması gerekir.

Aynen bende link değiştirdim ve hitim 10K den 4k ye düştü, Google devamlı olarak link değiştirilmesinden hoşlanmıyor. Link konusunda devamlı olmak gerek, şimdi yaptığınız linkler ile kalsın ikinci bir değişiklik daha olmasın zamanla düzelecektir. Bende halen düzelmedi ama zamana bıraktım :)

hayır eski url'lerle de giriliyor. yalnız tek fark var. mesela bir sayfada eski urlnin pr değeri 2 ise yeni url de aynı sayfanın pr değeri 0
Bunun nedeni en baştaki url nin PR değerinin Ana sayfa yani ana domainden gelmesidir.
Yani en üstteki şekilde kaç tane link verirseniz verin aynı pr yi alacaktır. Ama alttaki seo lu url diğer sayfalardan bağımsız olduğu için kendi pr sini alacaktır.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bence eski düzene dön şimdi herkes bu yöntemi kullanıyor. Sonuçta sen başka siteden alıyorsun bir haberi her kes başlıgı sayfa adı olarak yazdırıyor misal
hande-yener-klip-cikartti.html bu aslında haberin başlıgı herkes bu tarz sistem kullandıgı için bu kelime ve sayfa oluşturan cok oldugu için rekabete girmiş oluyorsun. Halbuki haber?id=23 gibi olsaydı linki bu sitelerden farkın olucak ve içerikteki kelimeden sana hit gelicekti..

yani aynı kelimeden sayfa oluşturan cokk herkes popiler haberleri yapıyor herkes ekliyor.. ?id=xx olayına dön bence..

umitvar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bence eski düzene dön şimdi herkes bu yöntemi kullanıyor. Sonuçta sen başka siteden alıyorsun bir haberi her kes başlıgı sayfa adı olarak yazdırıyor misal
hande-yener-klip-cikartti.html bu aslında haberin başlıgı herkes bu tarz sistem kullandıgı için bu kelime ve sayfa oluşturan cok oldugu için rekabete girmiş oluyorsun. Halbuki haber?id=23 gibi olsaydı linki bu sitelerden farkın olucak ve içerikteki kelimeden sana hit gelicekti..

yani aynı kelimeden sayfa oluşturan cokk herkes popiler haberleri yapıyor herkes ekliyor.. ?id=xx olayına dön bence..

hımm.... ilginç bir yaklaşım

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.