İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

server.gen.tr hakkında tecrübeleriniz?

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
şans eseri google'da dedicated diye arattım. google'ın özel anlaşmalı firmalarına verdiği yeşil alanda reklamı gördüm ve sitelerine gidip serverları inceledim.

şu anda nixcon lokasyonlu bir makinanın stokta olduğu yazıyor, ki nixcon bile kendi sitesinden satış yapmıyor şu anda.

bu firma ile daha önce çalışmış olan var mı? güvenilir bir yermidir? 2004'de açıldığı yazıyor fakat daha önce hiç görmedim ve duymadım, sektördeki konumları nedir?

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
yeşil alan neresi bilmiyorum ama Eğer aramada en üstte çıkan sarı alandan bahsediyorsanız. Orada google ile anlaşmaları firmalar çıkmıyor. Adwords a reklam veren herhangi bir site çıkabiliyor. Daha önce benimde sitem bi kaç kere çımmıştı orada

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yanlıs hatırlamıyorsam antalya tabanı calıyorlar aydın diye birisiydi ve anlaşma sartlarını iyi okumanı tavsiye ederim her ne kadar ticaret yapsakta ticarette birazcık samimiyet olmalı..

B

baladura

Misafir
Taban Çalmak ve Samimiyetsizlik sözcüklerine dair :)

yanlıs hatırlamıyorsam antalya tabanı calıyorlar aydın diye birisiydi ve anlaşma sartlarını iyi okumanı tavsiye ederim her ne kadar ticaret yapsakta ticarette birazcık samimiyet olmalı..

Merhabalar çok özür dilerim üyeliğimin zaman aşımına uğraması gerekçesi ile başka bir arkadaşımın üyeliği aracılığı ile cevap vermek durumunda kaldım Adım Aydın ARICAN ve www.server.gen.tr adı altında yürütülen aktiviterlerin tamamından sorumlu ve yetkili kişiyim , tekrar çok özür dileyerek sormak istiyorum ki sizinle bir ticari alışverişimizmi? Oldu ne gerekçe ile samimiyetimizden şüphe ettiniz? Bunu anlamış değilim Nixcon stok meselesine gelince ( ki taban çalmakta neyi kastettiğinizi her ne kadar anlamamış olsamda ) acizane affınıza sığınarak bir açıklama yapmak istiyorum yoğun olarak sunucu çıkışı olan bizim gibi sağlayıcılarda beklentilere cevap vermek için bazen istemeye istemeyede olsa elimizde hazır sunucu tutmak gibi bir zarureti içersine girmemiz kaçınılmaz oluyor. Ve şu kadarını söylemek isterimki bazen üç sunucuyu elde 7 gün tutmamız bize 500 YTL ye kadar mal olabilmektedir. Bu bağlamda konu yani Nixconda stok olmaması , son kullanıcının stok sağlayışı ile bizim rizikomuz ile stok sağlayışımız arasında nedenli farklar olabileceğini açıkça gözönüne sermektedir sizde takdir edersinizki oraya bir nevi bağladığımız matrahın ki örnek vermek gerekirse 150 liraya alınan bir sunucuda 175 e son kullanıcıya verilmesinde ; Yıllardır bu sektörle meşgul olan bir insan olarak asla bir zarar yada samimiyetsizlik görmediğim gibi , portföyüne güvenen arkadaşların dialog kurarak ellerinde hazır sunucular bulundurabileceklerini ve kendi bütçelerini bağladıkları ölçütleri gözönüne alarak fiyatları nede durumda tutabileceklerine kendilerinin rahatlıklar karar verebileceklerini bununda en doğal hakları olacağını sonuçta zorla kimseye sunucu yada benzeri bir ürünün satılamayacağını zatealinizin bilgilerine sunuyorum ve rica ediyorum web sitemizdeki telefon numaraları aracılığı ile bize ulaşıp samimiyetimizi lütfen konuşarak tecrübe ediniz. Inanıyorumki bir alışveriş ortamı olmasa bile dostça konuşmanın faydasını ve ciddiyetimizi göreceksiniz sürç-ü lisan ettiysem tekrar özür diliyorum metni okuyan okumayan tüm arkadaşlara saygı ve esenlikler temenni ediyorum..

Aydın ARICAN
SgTR General Manager

SgTR Ofis (db) : 0 242 855 50 58
GSM Turkcell : 0 533 515 12 99
GSM Avea : 0 505 921 84 84

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Aydın, 4-5 senelik dostum. Tecrübesine ve güvenilirliğine kefilim. Zaten dünkü firma da değil. server.gen.tr üzerinde iki VPS'im var. İşleri gerçekten tahmin edebileceğinizden çok daha yoğun. Server hosting konusunda reklama ihtiyacı olmayan bir arkadaşımızdır. Aydın'la alışveriş yapıyorsanız tavsiyem; eğer hosting işi yapmayacaksanız control panel kurdurtmayın. Bunun yerine Aydın'dan rica edin. Sistemi size özel konfigure etsin. Farka şaşıracaksınız.

Örnek VPS : http://okubeni.com

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ticari oldu vps almıstım :) radyo yayını icin winamp calsıtırmak icin on sartımta seskartının bir sekilde tanıtılması ve winampın calsılması idi ve tamam diyen sizdiniz aydın bey ancak 2003 xp nin driverini birsekilde tarafınızdan tanıtıldı ve winamp yine seskartı hatası veriyordu en son sözünüzde su idi ben vpsi calsırı halde verdim samimiyet bu ise sizin samimiyet anlayısınızı ben bilemem haklısınız ve bende host satıcısıyım ve musteri geldigi zaman ben ona yaparız deyip sonradan benim yapmam gerekenler bunlar dı diyemiyoum malesef..

B

baladura

Misafir
:)

ticari oldu vps almıstım :) radyo yayını icin winamp calsıtırmak icin on sartımta seskartının bir sekilde tanıtılması ve winampın calsılması idi ve tamam diyen sizdiniz aydın bey ancak 2003 xp nin driverini birsekilde tarafınızdan tanıtıldı ve winamp yine seskartı hatası veriyordu en son sözünüzde su idi ben vpsi calsırı halde verdim samimiyet bu ise sizin samimiyet anlayısınızı ben bilemem haklısınız ve bende host satıcısıyım ve musteri geldigi zaman ben ona yaparız deyip sonradan benim yapmam gerekenler bunlar dı diyemiyoum malesef..

Kesinlikle ses kartı çalışacak diye bir ön şart ile bana gelmediniz radyo yayını yapmak istediğinizi bunda shoutcast kullanmayacağınızı başka bir sistem ile gerçekleştireceğinizi ve bu uygulamanın bir ses kartını algılaması gerektiğini bana ertesi gün öğle bildirdiniz bunun üzerine bende yapabileceğim tek şeyi yani VMware in virtual sound adaptörünü ekledim sisteme telefondada söyledim size Windows Server 2003 de hiç bir playlistim olmadı ve DJ programı kullanmadığımı :) :) ki Windows Server 2003 ve VMware virtual sound adaptörü uyumsuzluğunu ve bunun oldukça güç olacağını ben size zaten belirtmiştim ben yapıcam görüceksin demiştiniz çokta iyi elektrik almıştım sizden keşke o an benden para iadesi isteseydinizki daha sonrasıda benden para iadesi istemediniz ben size sadece 20 YTL karşılığında bir test sunucusu verdim ve samimiyetimle söylüyorum 20 YTL için asla kimseyi kırmazdım ve gerçekten iade ederdim bumu samimiyetsizlik çok özür dilerim takip edememişim VMware ses kartı tanıtmama sorununuzu sözlerimi geri alıyorum çok çok özür diliyorum saygılarla :) :)

aXzel

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) yırtmak icinmi kacmak icinmi bilimyorum kimse hic bir seyi kabullenemiyor aydın bey benim öglenleri nette olmak igib bir şansım bile yok bizim okulda öğlen internet vermiyorlar malesef sonuca resmi okuluz Lütfen bazı seyleri kabullenin 10 ytl 20 ytl hicmi hic onemli degil 100 200 de onemli degil para icinde degil bu konusmalar ama siz yaparız dediniz ses kartı ve winanmp ön şartım vardı sizde kabul ettiniz keske konustugumuz pc kişisel bilgisayarım olsaydı log cıkartırdım size :) her neyse Ben Tavsiye ve tasvip etmiyorum sizi iyi günler dilerim not olarak Attıgınız pm için teşşeür ederim bu konuya cevap yazmak istemiyordum aslında siz biraz daha kötü duruma düşmeyin diye

not : parasını bile gece odemiştim Gündüzleri nette olmam ben ve okulumuzda Sabah 8 : 00 Aksam 16:15 e kadar Cep telefonu da yasak :)..

B

baladura

Misafir
Kötü duruma neden düşeyimki daha fazla forumu meşgul etmek istemiyorum bana telefon açın gasp ettiğim 20 YTL nizi derhal geri ödiyeyim ben neymişim yahu :) neden yırtıcam mahkemelekmi oldum ne oldum anlamadım :) bu arada öğlen internete girememeniz benim problemim değilki lütfen bana yukardaki telefon numaralarından ulaşın ben utanıyorum artık buraya bişi yazmaya çok rezil oldum :) çok özür dilerim telefon yasaktı size sanırım bana bir telefon numarası gönderip yasaklı olmadığınız bir saat verirseniz ben memluniyetle ararım sizi.. lütfen özel mesaj yoluyla bilgilendirin beni..

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
baladura: şu anda stokta olan sunucuları pm ile gönderebilirmisiniz, incelemek istiyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.