İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Sigara ve bırakmak

tayfun

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Şubat 2008
Mesajlar
590
Reaction score
1
Konum
İstanbul
En faydalı yontemi cerez sanırım. Ama Kilonuza dikkat edin :) Sigarayı bırakan insanların istahı cok acılıyor.
 

rhomantic

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Elazığ
Resimleri görünce çok kötü oldum ya.. Ben arkadaşlarla öyle ayda birkaç kere bi yerlere gidince içiyordum yani özel olarak kendim hiç almadım. Sonra baktım gittikçe canım çekiyor dedim bu meret arada bile olsa içilmez bağımlılık yapar sonra ben de bir tiryaki olurum bıraktım artık arada da olsa içmiyorum. Zaten arkadaşda benim gibiydi şimdi cebinde paket var.
 

Sodom

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Mayıs 2007
Mesajlar
208
Reaction score
0
Konum
Nevizade
24 yaşındayım. 13 yaşımdan beri sigara , 9 yaşımdan beri alkol kullanıyorum.

En son 1 haftadan uzun olan 14 kez sigarayı bırakma girişiminde bulunmuştum. Son 3-5 yıldır denemiyorum bile. Günde 2 paket winston içiyordum. Şu anda sigaradan tad almıyorum ve sigara değiştirdim adam gibi sigara bulamadığımdan. Her yer kaçak sigara satıyor uyuz ediyorlar. Mentollü sigara içiyorum, bulamazsam parliament light. Bağımlı değilim şu anda sadece akşam kahveye gidip gazetemi açıp çayımı aldığımda yanına keyif sigarası olarak yakıyorum ve bara gittiğimde biranın yanında içiyorum. Bunun dışında 2 yıldır sigara içmiyorum.

Önerim şudur. 4-5 sene olmuşsa sigaradan sıkılıp kendi nefsine bu kadar esnek şekilde engel olabileceğine inanmıyorum. Sigarayı ya içersin ya içmezsin. Bu gün günlerden cumartesi. Şöyle de. Salı akşamı saat 24:00'da sigarayı bırakıyorum. Bu zamana kadar ne kadar içersem içerimde. Salı akşamına kadar yardır yardırabildiğin kadar. Salı günü olunca içinden sigara içmek geçmez. Ama sen yinede zorla sigara iç. İçmezsen perşembe - cuma olunca, salı günü gece bırakacaktım ama gün boyu sigara içmedim. Onların yerine içeyim diye içinden geçer. Bunu önlemek için içinden geçmesede salı gecesine kadar içebildiğin kadar iç. Ama saat 24:00 olunca bir daha içme. 100 gün sonra 1 sigara dahi içmiş olsan o gün 101 değil 1. gündür. Bunu asla unutma. Sigara içesin geldiğinde bol bol su iç. Soğuk su, sigara gereksinimini durdurur ve vücudun temizlenmesini sağlar. Kendini yemeğe verme. Bol bol su iç.

Hergün sigara alıyormuş gibi kenara para ayır. Paranın nasıl biriktiğini gör. Hiç harcama.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst