Sitemi açtığımda bu "" hatayı alıyorum Google'dan arattırdım anlatılanları yapmaya çalıştım ancak olmadı yardımlarınızı bekliyorum
![]() |
![]() |
header.php dosyanızın en tepesine bakın, eğer bu ibare varsa silin.
Deneyin.
wp'nin en yaygın hatalarından biri
öncelikle sebebini söylüyorum.
normal bir dosya düzenleyici ile (notepad,wordpad vs..) .php dosyanızı editlediğinizde, dosyanın üst kısmına UTF-8 imzası (BOM) eklenebiliyor. (ki çogu edit esnasında karakter bozuklugu var gibi görünme sebebide budur)
ayrıca konuyu acan arkadasın hata kodu'na bakarsanız "config.php:1" hata satırını görürsünüz.üst kısımdan kastım budur. (ancak sürekli orada olacaktır diye bir genelleme de yapamam)
BOM ne ? ilk kez duydum yada xLuSive o ne aga! diyen olucaktır eminim
(örnek olarak) BOM'dan kastım şudur;
<?php
dosyayı editledim diyerek ftp'ye atıyosunuz. wordpress'iniz dosyayı okurken şaşırıp kalıyor. aga bu ne ben okuyamadım diyor. ve haliyle hata veriyor.
hatanın sebebini öğrendik sanırım. Eee xLuSive nası çözücez peki ?
çözümünü anlatıyorum. (tekrar ve tekrar söylüyorum. yedek almadan kesinlikle işlem yapmayın!)
1.) config.php'de <?php kodundan önce boşluk yada anlamsız,tuhaf kodlar olmadığına emin olun
2.) config.php dosyasını php editör programı ile açın, "Düzenle" menüsünde "UTF-8" (BOM olmadan) kodla seçeneğini seçin ve dosyayı kaydedin.
ben yapamam, beni aşar, aga ben cesaret edemem, hiçbişi anlamadım, dediklerini yaptım ama olmadı, utf-8 hata kodu bulamıyorum, hangi dosyaya eklendiğini bilmiyorum vs... sorunlarınız olursa;
[email protected]
Dipnot; Tekrarlıyorum! YEDEK almadan işlem yapmayın.(mantık ve çözüm önerilerini yazarım, kod isteklerinize cevap yazarım, tema sorunlarınızı çözerim ama "kendi editlediğim" tema, dosya yada kodlarınız haricinde sorumluluk almam arkadaslar bilginiz olsun)(dikkatsizlik yada bir anlık dalgınlık sonrasında sitenizi çökertip "senin yüzünden" demeyin sakın)
Herkes değişik bişeler demiş, arkadaşın kesin kafası karıştı.![]()