Bu ticareti yapmadan önce yaptığınız herhangi bir konuşmanın kaydı var mı?
Eğer bu vbu işte ortağız, zarara da, kâra da demişseniz talip yalan söylüyor bile olsa siz aksini ispatlamadıkça bir hak iddia edemeyeceksiniz.
Fakat konuşmanız bu şekilde değilse siz yine bu konuşmaların kaydını ve dahi Talip'in paraları nasıl çektiğini kanıtlasanız iyi olur.
Ha, Talip zaten 1600'ünü aldığını kabul ediyor, bu durumda bunu kanıtlamanıza gerek yok. Sadece nasıl anlaştığınızı kanıtlasanız yeter. Çünkü talip diyor ki biz işe ortaktık ve ben parayı çekip gümrüğe falan yatırdım (ki ben buna inanmıyorum, talipte o göz yok).
Talip'in gönderdiği motoru da almayın, paranın karşılığı motor değildir, o ancak haczin karşılığı olur. Talip ancak size senet imzalarsa gerek bu başlıktan gerekse de savcılık davanızdan vazgeçin.
Bana kalırsa siz 1600'ü unutup bir avukata gidip görüşün ve o davayı kazanırız derse 1600'ün tamamını avukata verin. Talip'in de hem sicili bozulur, hem de ya paranızı verir ya da hapse girer. Bununla birlikte ilkel yöntemlere de başvurabilirsiniz ama Talip'in kendi çöpüğünde olduğunu unutmayın. Bu sebepten habersiz dalın, ona haber vermeyin buluşma için veya onu pusuya düşürebilirsiniz. Ama bu durumda haklıyken haksız duruma düşer ve 1600 lira için büyük bir suç işlemiş olursunuz.
En iyisi elbetteki hukuk yoludur. Elinizde hukuki geçerliliği olan belgeleriniz varsa 5 lira bile olsa hakkınızı alırsınız.
Talip, sana gelince, eğer y2s4n'in söyledikelri iftira ise bunu kanıtlayıp ardından yasal işlem başlatabilirsin. Burada ismin açıkça verildiği için bir hakkın var, rumuzun kullanılsaydı bu hakkın olmayacaktı.
Bana kalırsa bu olayda hepimizin çıkarması gereken dersler var.
Saygılar,
Van Gölü Canavarı
Ekleme: Talip motoru gönderirse yasin'in para göndermesi gerekmez. O motor hacizde 1600'e bile satılamz çünkü. hacize gelseler talip'in motoru varsa onu ve üstüne bir şeylerini daha alırlar.