![]() |
![]() |
Ya alacağim bi forum domaini arkadaslar. Birde telif haklı domaini alsam adamlar ne yapabilir bana ?
Marka arastirma: http://online.tpe.gov.tr
Merhaba arkadaslar. Arkadaslar bir domainin telif hakkının olup olmadığını nasil öğrenebiliriz. Bir tane domain var alcam. hiti de iyi diğer domainin. Yani adam kalkıp bana diyemicek bu domain benim geri ver.
diyemeyecek arkadaşım.
Domainin bir yıllık süresi vardır. Bu süre sonrasında domain düşer ise istediğin gibi alır ve kullanırsın.
Nihayetinde domaini firmalar kiralamaktadır. Kira süresi dolan domaini de anlaşma yenilenmemişse dilediğine kiralamakta hürdür.
Uzantı resmi tescilli ise com.tr gibi, bu isimi zaten sen alamazsın bunu almak için resmi evrak talep ederler.
Bence de mantıklı olan bu ama, yukarda bir sürü arkadaş şudur budur vs... diye yazmış. Bu konuyu kesin olarak bilen yok mu acaba.eğer tescil tarihin bu sitelerin açılışından önce ise bildiğim kadarıyla kapatılmasını isteyebiliyorsun ya da belli bir ücret karşılığında sitelerin yayınına devam etmesi konusunda izin veriyorsun ama sen var olan bir site için gidipte tescil yaptırırsan eline pek bi şey geçmez. (Bildiğim kadarı ile)