Ekstra güvenlik için php.ini den kapatman gereken fonksiyonları kapattın mı?
Tam bilgi, net bilgi.1) Telnet açıkları diye birşey yoktur.
2) Php.ini 'nin telnet ile alakası yoktur.
3) Telnet portu vardır (port 23) ve çoğu sistemde default olarak kapalı gelir fakat açıksa ve kapatmak istersen kullandığın işletim sistemine göre uygulama yaparsın.
1) Telnet açıkları diye birşey yoktur.
2) Php.ini 'nin telnet ile alakası yoktur.
3) Telnet portu vardır (port 23) ve çoğu sistemde default olarak kapalı gelir fakat açıksa ve kapatmak istersen kullandığın işletim sistemine göre uygulama yaparsın.
Onur
1) Telnet açıkları denilen şey neymiş ? Hemen kendi bilgisayarımda açayım istediğin şeyleri bir gösteriver bana.
2) php.ini 'nin telnet ile alakası nedir ?
3) 23 portunu neden değiştiriyorsun ve ssh portu default 22 'dir değil mi ?
Bu şekilde çözüm bulalım ki arkadaşta anlasın herşeyi iyice.
KLAMP öncelikle telnet servisinin çalışıp çalışmadığını kontrol etmelisin çoğu zaman kurulu bile gelmiyor. Eğer çalışmıyorsa birşeyi kapatmana gerek yoktur.
KLAMP telnet ile ssh ayrı servisler bunu biliyormusun öncelikle ? Adım adım gidip bilmeyenlerede öğretmiş oluruz bu şekilde
KLAMP her sitede okuduğunu aynı şekilde uygulamaman gerekiyor öncelikle.
Söylenen servislerin ne olduğunu araştırıp öğrenmelisin. Nasıl çalışır, nasıl yönetilir veya ne işe yarar gibi.
Aşağıdaki komutlar ile ilgili servislerin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin
Bu komutlar konsol üzerinde yazılıp uygulanacak :
ps aux | grep ssh veya sshd
ps aux | grep telnet
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.