Arkadaşlar şunu söylemek gerekir ki, bu domainin potansiyel alıcıları, bu mesaja cevap verenler değildir her zaman. Bu konuya atıyorum 10 kişi cevap verdiyse, 100 kişi de okumuştur. Ve o kişi seni zaten bulacaktır. Ben birçok iyinet refere domain sattım. Açtığım konu da domain fiyatına oha yuhhh diyenler olmuştur (geçmişte buna zeynel de dahil
) ama o domaini ben bir iyinet refere satmışımdır.
Yani yorum yazarken, sırf laf olsun diye yazmayalım. Kimse kimseden birşey almak zorunda değil. Ancak unutmayalım, gerçek alıcılar da var, ve yorum yazmıyorlar ancak bu yorumlardan etkileniyorlar. Yanlış, gereksiz yorumlar yaparak biz birşey kazanmayız, ancak konuyu açmış kişinin satışını baltalarız. Buna da gerek yok bence.
10 bin hitli bir domaini (sadece domain) sedo.com a yönlendirerek, high traffic bölümünde 1. sıraya çıkar, 4-5 bin Euroya satabilirsin mantıken. Site elinde kalır, onu da bir Türk'e ayrıca satabilirsin.
Appraisal'a gelince, sedo.com domaini genelde jeneriklik açısından inceliyor sanırım. (Ayrıca domaindeki karakter sayısı, uzantısı, sözlük kelimesi olup olmaması vs.) Bu domain için yapılacak bir appraisal bence işe yaramaz. Biz burada objektif bir şekilde kendi aramızda bu domainin ve sitenin değerini tartışabiliriz. (tekrar söylüyorum objektif birşekilde, ancak o zaman mantıklı fiyatlar çıkabilir)