Benim s2 de vardı hesabım çok zaman öldürdüğü için oynamıyorum bir ay falan takılmıştım, benim kendi görüşüm ilk önce saldırımı savunmamı oynayacağınız yönde karar vermelisiniz, savunma oynayacaksanız galya ırkını saldırı oynayacaksanız romalıları seçin, romalılar ilk başta gelişmesi zor olsada geliştikten sonra karşınızda kimse duramıyor, ayrıca çok çabuk nüfus kasabiliyorsunuz romalılarda çünkü 1 içden 1 dıştan üretim yapabiliyorsunuz plus olmadan, her ırkın bir özelliği var
1. romalılar 1 içten 1 dıştan üretim basabilme ve askerlerinin güçlülüğü
2. galyalılar savunmaya yönelik askerleri var ve tuzakları ile ilk başlarda etkili savunma yapabiliyorsunuz
3. germen ırkının tek özelliği yağmalama saldırdığınız kişilerin sığınakları olsada 3/1 oranında sığınaklardan alabiliyorsunuz.
ilk başlarda askerle uğraşmayın hammadde kasın, bölgenizdeki vahaları ele geçirin bunun içinde şehir içinde kahraman kışlasını kasın, diğer bir köy için sarayı 10 yapıp göçmen çıkarın böylece nüfusunuz katlanacaktır hammaddeleriniz 10 olduğunda asker kasmaya başlayın ve karşınızdakilere saldırın dostluk yapmayın
ben haraca bağlamıştım hammadde göndermeyene saldırıyordum öylede yapabilirsiniz