Bir internet kullanıcımız bizim paket örnek vermiş ve iyi ki r10 dan bildirmiş yoksa haberim olmayacaktı.
Size kesinlikle katılmıyorum. Çoğu nedenini size katılmayan diğer arkadaşlar açıklamışlar. Ben biraz yazayım dedim işin içinde birisi olarak.
Hatta maddeler halinde yazayımda hangi numarama cevap vereceğiniz daha kolay olur.
1- Sadece müşteri gözünden bakıyorsunuz olaya, fakat biz müşteri gözünden de bakabiliyoruz. Eleştirmeniz gereken gerçekten yerli firmalar mı yoksa bu firmalara hattı sağlayanlar mı? Yani bu ülkenin alt yapısı kimde?
Daha kolay anlamanız açısından , ben 10mbit hattı aylık 50 ytl ye alırsam ben bu hatta öyle bir sunucu koyarım ve size yüksek bir paketi öyle bir fiyattan veririm ki Godady'nin sitesine girmezsiniz bile
Olayın temeli budur. Biraz daha adım atacak olursak...
2- Webmaster olarak hiç bu iş nasıl dönüyor ? , yahu bizim siteler nasıl açık kalıyor bu aletteler suyla mı çalışıyor yada dere kenarında mı barınıyor tarzında sorular sordunuz mu? Ben bu işe girdiğim de tüm ülkelerin nasıl çalıştığını merak etmiştim.
Özellikle yurtdışında (çoğu ülkelerde) Datacenter Work Center' lar var. Bu ne demek peki ? Bu şu demek... Bu işle ilgili büyük bir bina düşünün. Bu binaya o ülkenin alt yapı firmaları ( Bu arada firmaları diyorum çünkü bizim ülkedeki gibi tek firma yok bu yüzden rekabet / fiyat ilişkisi var ) hat veriyor, toplu olarak.... Siz gidip bir dc açıyorsunuz. Ama ne maliyet ne birşey sadece dükkan kirası
Yani iş hanı sahibi diyorki kaç sunucu koyacaksın buraya ? Sen diyorsun 400 sunuculuk yer lazım. Sana 2 dükkan ayırıyor klimasıdır jeneratörüdür dolaplarıdır vs. Sen sadece teknolojini kuruyorsun sunucularını alıyorsun geri kalan herşey iş hanında
Bunu bir düşün ? Maliyetin ne kadar düştüğünü ve yurtdışından donanım almanın maliyetini (çoğunu biliyorsunuzdur) ve buna oranlar ben derim ki " Eee 56 yaşında babam da hosting satar bu fiyatlara
)
3 - Siz fiyatlar pahalı diyorsunuz ama gerçekten inanın şirket olsa bile hosting işinden adam akıllı para kazanan kaç firma var araştırın ? Yani çoğu şirket bile olsa, karın tokluğuna çalışmakta... Piyasayı öldüren tabi ki sizlersiniz
Fiyatları düşmese şirket ne olur ? Batar.. Demek ki adam sürüme yönelecek Çin'liler gibi... Bu da kaliteyi düşürür tabi kesinti yaşarsınız.
4 - Konu sürecinde bir arkadaş belirtmiş. Siz olaya sadece alan ve trafik yönünde bakıyorsunuz. Size yemin edebilirim sırf Godady'den cpu şikayeti yüzünden gelen 20'yi geçkin aylık sabit müşterim var. Bir müşteri demişti ki ; " Bu kadar ucuz fakat Wordpress sitem 1k hite ulaştı anında kapattılar. Ne sorgu ne sual... Hiçbir şey yapamazsınız.
Benden reseller alacaksınız sanırım eklemişsiniz fakat mesai saatleri içerisinden müsait olduğumu zamanlarda açıyoruz msn'i. Diğer soru ve sorunlarınız için ticket atmanız gerekiyor malesef. Bu olaya da gene trafik ve alan gözüyle bakmışsınız. Ben size %8 cpu kullanım hakkı veriyorum. Bu epey yüksektir bence biraz araştırın hangi firma %8 cpu veriyor (3-5 kişi dışında). Bir de çok ucuza alayım diyorsunuz...
Bence eleştirmekte haklısınız sonuna kadar. Ama firmaları değil ! Firmaların neden böyle uygulama yaptıklarını araştırın. Alt yapıyı araştırın, fiyatları araştırın, kablo firmalarından teklif isteyin bakalım dudağınız uçuklayacak mı
Yurtdışı ile ülkemizi karşılaştırmayın kesinlikle...
Ben de bir eleştiri yapabilir miyim peki
Buyrun;
Yerli webmasterlar bilinçsizce hareket ediyor. Spam kasıyor, para kazanmak için yapmadıkları hile kalmıyor. Hit için ne sql sorguları çalıştırılyor. Fakat yabancı webmaster öyle mi
Girin dp' forumuna. Biraz gezin adamlar hit için ne yöntemler kullanıyorlar ? Nasıl kaliteli siteler yapıyorlar. Siz diyorsunuz ki "Ben bir domain alırım bir reseller alırım ve 3 ay kasarım oohhh 20k hite ulaşırım giderek artar paraya para demem
"
Fakat yabancı webmasterlar öylemi...
---ALİ YILMAZ---