Kesinlikle karşıyım .21 ekimde yeni eve taşındım . Bundan 3 gün sonra 24 ekimde telekoma yeni telefon hattı için başvurmaya gittim . Hattımı açamayacaklarını grev neticelenene kadar beklemek zorunda olduğumu söylediler.Ne zaman neticelenir diye sorunca da - ''Valla bu savaş olayları var bizi haber yapmıyorlar , demek ki kıymetimiz yokmuş ; bekliyoruz '' diye cevapladı ordaki bir çalışan .Komik olan bir de desteklenmek istiyorlar.Hepinizi işten atarlar inşallah dedim çıktım .
Onların bana grev zararı en basitinden - şu anda sadece internet cafelere verdiğim 150 lira civarı . Sitelerime bakamamı ve bunun yarattığı psikolojik zararı saymıyorum bile - normal şartlarda alay edilebilecek bir yakınma ama webmaster forumu burası ve sanırım 20 gün netsiz kalmanın önemini anlar burada herkes .
Bunun dışında olayı politize etmek istemiyorum ama duramıyorum.Maaşları ödenirken Türkiye'de maaş zammı için grev yaparken etraflarına bakmıyorlar mı ? Komik
Devlette garanti altında çalışarak zam isteyenleri de anlamıyorum.Kaptıkları yeri bir hak olarak görmelerini de anlamıyorum.Beğenmiyorlarsa başka iş bulsunlar.Ama başka iş yokki mi dedi bazılarınız? O zaman sahip olduklarına şükretsinler!O maaşların yarısına yalvaran insanlar olduğunu unutmasınlar!
Bu sadece bir temenni; umarım hepsi zamanla - grevin sorumluları en azından - kılıfına uydurularak işten atılır.Nasılsa yerlerine birileri bulunur.Sosyal adalet nutukları falanda dinleyemem .Çok kızgınım .
Zamanında şişirilmiş kadroların temizlenmesi özel sektör tarafından umarım hızla tamamlanır.Ben sadece vergi ödeyen devletten bir kuruş para almayan biri olarak devlet çalışanlarının devleti sömürmesine karşıyım.Telekom özelleşti bunu da biliyorum .Ama 2-3 sene sonra artık bu tarz olaylar görmeyeceğiz buna seviniyorum.
Komplolar da bana hep saçma gelir.Ama bu fiber optik kabloların tam da şu içinde bulunduğumuz dönemde ! kaza ile kopması bana garip geldi.
Telekomun tekel olması - ve tekel olayının ne kadar aksak yönleri olduğunu da bir kez daha gördüm.Alternatifi yokki , sende grev var ne guzel bende abctelekomdan hattımı alırım sana iyi grevler diyemiyorum.
Bu satırları saat 1 de internet cafeden yazarken daha da haklı buluyorum kendimi.