İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkçe Domainler Sizce Tutacakmı

S

siberdevlet

Misafir
Piyasaya sürülen türkçe karakterli domainler sizce tutacak mı. türk kullanıcıları bu işe nasıl bakıyorlardır. webmasterların bu domainlere bakışları nelerdir bunları ögrenmek istiyorum.

ama öyle sanıyorum ki yabancı ülkelerden giriş sorunu zor çözülecek. (klavye yüzünden)

U

ulukislali

Misafir
Ayni seyi ben de düsündüm Siber. Benim klavyede türkce bazi harfler yok. Sadece Türkiye'de yasayanlara hitap etmek isteniyorsa kullanilmali, yoksa iyi düsünülmeli.
....................................... www.berin.de

S

siberdevlet

Misafir
evet ama yabancı ülkedeki türkler mahrum kalacak gibi bu işten.

S

siberdevlet

Misafir
microsoft internet exlporerda bir çalışma yapacakmış diye duydum ama bana da yaş gibi geliyor.

tHm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Internetin hatta biraz daha genelleme yaparsan teknolojinin yabancıların elinde bulunduğu günümüz koşullarında tr domainlerin talep görmesi bana ziyadesi ile abest geliyor. Tr domain için yapılan tüm çalışmalar gerçekten alkışlanması gerek fakat dediğim gibi bence bu iş tutmaz, tutsa bile ancak Türkiye şartlarında tutar, yabancı pazar payı yok denecek kadar az.

M

malatyasporlu

Misafir
kesinlikle mükemmel olacak ben mesela bazı internet cafelerde girdiğimde browsere hala türkçe karakterli site adresleri yazılmış oluyor... bence kesinlikle mükemmel olacak 10 üzerinden 10 yani...

S

siberdevlet

Misafir
malatyalı hemşo umarım dedigin gibi olur ama yabancılardan tarafından kabul görmeyen birşey türkiyede zor gerçekleşir.

M

malatyasporlu

Misafir
siberdevletcim benim yabancıların .... tövbe yarabbim :) sen boşver yabancıyı ben Türk'e hizmet ediyorum yabancı umrumda değil...

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zaten Türkçe içerikli bir sitede yabancı bir kişinin işi ne? Bana bu konuyu aydınlatın, ben Türkçe karakterli domain satmayı bırakacağım :)

Sen zaten içeriğini Türkçe yapmakla hedef kitleni seçmişsin. Yabancı ziyaretçi senin sitende dolaşsa da birşey anlamaz.

F

fifasct

Misafir
Elmasgüneş'in dediği doğru.
Şuan İE'nibn yaad diğer broweserların desteği koymaları beklenişyır ki araştıurdığım kadarıyla bu işi oldu bilin :) ;)

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mozilla destekliyor zaten ek bir ihtiyaç duymadan.

Sanırım tek sorunlu IE.

tHm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
"Zaten Türkçe içerikli bir sitede yabancı bir kişinin işi ne?"

Yabancı demek sadece ingiliz alman, japon ... demek değildir, yurtdışında yaşayan binlerce Türk vatandaşımızı umarım unutmazsınız. Herbirine Tr klavye almalı yada bu kişilerin karakter eşlem programı uzmanı olması gerekir. Sonuçta ben bazı olayları dar bir pencereden değil global bir pencereden bakıyorum ve bu Tr domain işinin global olmadığını dolayısı ile çok uzun vaade de [ %100 ] başarılı olabileceğini düşünüyorum. Tr karakterli domain yerine daha global bir sistem üzerinde (örneğin com.tr gibi belirlenecek bir uzantıyı herkesin almasının ve kullanmasının) daha başarılı olacağı kanaatindeyim.

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şu anda Türkçe karakterli siteler kullanılmaya başlanılmadı tam anlamıyla. Bu tür siteler kullanılmaya başlandığında, yurtdışında yaşayan Türk kardeşlerimiz için de bir çözüm yolumuz var. Türkçe karakterli domainler kullanılmaya başlandığı zaman, bu projeyi de hayata geçireceğiz.

tHm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elmasgunes' Alıntı:
Şu anda Türkçe karakterli siteler kullanılmaya başlanılmadı tam anlamıyla. Bu tür siteler kullanılmaya başlandığında, yurtdışında yaşayan Türk kardeşlerimiz için de bir çözüm yolumuz var. Türkçe karakterli domainler kullanılmaya başlandığı zaman, bu projeyi de hayata geçireceğiz.
Umarım projenizde istediğiniz başarıyı kazanırsınız. Fakat herkesin görüşü, düşüncesi kendine güzeldir. Bize başarılar dilemek düşer.

Z

zeynelkoc

Misafir
ie desteklemiyor ama verisign in sayfası açılıyor örnek olarak www.ğ.com yazıldığında

verisign in programını yükliyerek sitelere girebiliyoruz.

S

siberdevlet

Misafir
valla microsoft bu çalışmayı yapıyor fifa dostum. bu konuşşulanlara göre bu iş tutulacak. ama şundan eminim ki bir yaygınlaşırsa görün ortalıkta dolaşan satılık domainleri. nasılmı sabancı.com net org --- koç.com net org - kadıköy.bel.tr - arkadaş.com - gibi bir sürü domain kapışılacak onun için domain simsarları çabuk davranın elinize geçen bütün domainleri kapın.

birde şunu istemek sanıyorum ki hakkımız odtüden böyle bir çalışma yapmasını isitiyoruz. tr uzantısını aktifleştirmesni siberdevlet.tr gibi domain uzantılarının aktifleştirilmesi çalışmalarını yapmaları gerekmektedir diye düşünüyorum

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
koç, sabancı vs. bunlar alındı. elini çabuk tutanlar tarafından ;)

odtü sistemini değiştirmez, bunu böyle kabul etmelisiniz :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.