Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkçe karakter sorunu var

hoze

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
25
Arkadaşlar bildiğim bütün yöntemleri denedim ama olmadı.
myphpadminden baktım türkçe karakterler düzgün. Script okurken düzgün okumuyor. Sayfa içlerindeki charsetleri değiştirdim. iso-8859-9, laci5-turkish-ci, uft8-turkish-ci... db yapısınıda da hepsini denedim. Malesef sorunu çözemedim. Kullandığım script arcadebuilder 1.7.
Merak ettiğm başka bişeyse gamesitescripts ile tamamen aynı scriptler. Acaba hangisi hangisinden kopyalamış.

Mywedding

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
426
mysql deki charsete baktınmı.

hoze

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
25
mysqldeki charset latin5_turkish_ci

Mywedding

1
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
426
utf8 , utf8_turkish_ci versiyonu denedinmi,

hoze

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
25
hepsini denedim :(

DincerAydogdu

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
113
Veritabanını utf8_turkish_ci yapın. Daha sonra connection açılan php dosyası içine connection açıldıktan sonra;
Kod:
mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); 
mysql_query("SET CHARACTER SET  utf-8");

satırlarını ekleyin. Veritabanınıza göre varyasyonlarını deneyebilirsiniz. Ayrıca HEAD tag'larına da dikkat edin. Eğer View > Encoding > Turkish seçeneklerinden birini seçtiğinizde sorun düzeliyorsa durumu HEAD tagları ile düzeltebilirsiniz.

annudora

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
308
Boşuna ugrasma derim ben. o scripti kullanan deneyen FORUMDAKi tüm herkes o sorunu yasıyor ve sitelerinde ı harfi mevcut değil :)

Yardımcı olmak isterdim ama olamıyorum. sadece ben gibi boşuna ugrasma demek geliyor icimden ama ugrasırım illaki yaparım diyorsan cozum bulunca bizi de haberdar et lütfen. kolay gelsin.

hoze

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
25
Boşuna ugrasma derim ben. o scripti kullanan deneyen FORUMDAKi tüm herkes o sorunu yasıyor ve sitelerinde ı harfi mevcut değil :)

Yardımcı olmak isterdim ama olamıyorum. sadece ben gibi boşuna ugrasma demek geliyor icimden ama ugrasırım illaki yaparım diyorsan cozum bulunca bizi de haberdar et lütfen. kolay gelsin.

Haklısın galiba. 99 takla attım ama faydası yok.