Turkiye zaten F-16 uretiyor. Dunyada en buyuk 3. F-16 filosuna sahip ulke. Turkiye'nin herseyi var, silahi, askeri, hammaddesi, genc nufusu, yeralti kaynagi, hatta parasi da var. Bir tek umudu yok gonlu yok, yol gostereni yok.
*siber*' Alıntı:Yol göstereni var bence. Bu olay olmadan çok önce Iran ile Türkiye'nin müttefik olacaklarını tahmin ediyordum. İran sadece kendine güvenerek mi kafa tutuyor ki. Bence Tayyip Erdoğan'ın izlediği stratejiye herkesin saygı duyması gerek çünkü gerçektende şuan yapabileceğinin en iyisini yapıyor..
Sonucun ne olacağıda belli Amerika ya Türkiye'yi yanına almak için kendisi pkk kamplarını vuracak yada Türkiye'ye gir vur çık diyecek
hakanizm' Alıntı:ReksNet ABD o verdiğin cümleyi en son bir iki gün içerisinde verdi.
Ama aynı cümleyi Türkiye'ye 30 kere söylemişti zaten. Aradan seneler geçti ABD kılını kıpırdatmadı..
Şimdi ise belki Türkiye Irağa girmesin diye pkk ya oturun lan oturduğunuz yerde.. Bekleyin biraz.. Sonra hallerdiniz... diyebilir..
leet' Alıntı:amaç oLası bi' abd karşıtı savaşta Türkiye'yi yanına ittifak aLabilmek..
KraListe' Alıntı:Bence öyle demiyecek Amerika ilk baştan beri zaten diyordu ki siz birşey yapmayın biz etkileyeceğiz.Sonrada gidip pkk ile iş birliği yaptı.Hala yapıyor yani mantık olarak insan kendisinin destek verdiği bir birliği yok eder mi?
ruen' Alıntı:hocam bu amerikan siyasetlerini bırakalım.Amerika %100 ırakta başarısız olmuştur.
O kadar teknolojiye savunmasız Iraka girdiler ve o kadar askerlerini,haysiyetlerini kaybettiler.Bu bence müthiş bir fiyaskodur.
Askerlerin cebine para koyuyosun adam gidio,ölüme yaklaştımı yerim parasını lan diyip satar vatanını.Amerikaya vatan diyemezsiniz zaten her ırktan var mübarek.
İran ne olursa olsun müslüman bi ülke.Türkiyeyede müslüman kardeşimiz diyor haklı olarak yardım ediyor .
pigeon' Alıntı:ben abd nin başarısız olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum. zaten amaç buraya gelecek planları için fiilen yerleşmek ve petrolü ele geçirmekti ve bunda da başarılı oldu. abd oradan çıkmak isteseydi çokdan çeker giderdi. bundan sonra oradan çekilmeyecek abd. bu abd nin fiili yayılma politikasıdır. durumu elbette israil de desteklemektedir, hatta fiilen de orta doğunun hakimiyetine ortak olmuştur. abd nin 25 sonra mart ayında ne yapacağı bile planlanmıştır. saçma sapan sebeplerle ıraka girmiş, yine saçma sapan sebeplerle irana girmeye hazırlanmakta, daha sonra sırada suriye ve Türkiye vs. vardır.
devlet yönetimlerinde ne dost ülke, ne müttefik olduğu açıkça ortadadır. 6 milyonluk bir israile, onu çevreleyen 200 milyonluk müslüman alemi ses çıkartamamaktadır. dolayısıyla müslüman kardeşimiz vs. gibi demogoji politikalarıyla devletler yönetilemez. asl olan kendi güvenliğimiz ve çıkarlarımız olmalıdır. ama maalesef bizim hiç bir olaya geliştirdiğimiz ve ya hazırladığımız stratejimiz bulunmamaktadır.
askerin canı fazlaca sıkkındır, sınırlara askerlerimiz yığılmaya başlanmıştır ve yakın zamanda k.ırak içerisinde operasyonlar düzenlenmesi düşünülmektedir.
sonumuz hayır olsun arkadaşlar. pek iç açıcı gözükmüyor bu devlet adamlarıyla maalesef.
Dostumun söylediklerinin olmasını gerçekten çok isterdim.Ama malesef günümüz şartlarında iç dış düşmanların hepsi buna engel olurlardı.Şimdi batmış durumdayız yukardaki yolu deneseydik yine batardık belki ama en azından umudumuz olurdu.Umutsuz yaşamak gerçekten berbat...Angelo' Alıntı:AB uyelik aday adayligindan derhal cekilirim.
Endonezya, Pakistan, Iran, Azerbaycan, Malezya, Turkiye, Banglades'ten olusan ayri bir ortak pazar, stratejik grup kurmak icin bu ulkelerle gorusmelere baslarim.
Kandil Dagi'na girer tertemiz ederim, yamaclarina papatyalar dikerim.
Imrali'da yasayani asarim. Bu ulke universite ogrencilerini asti, bir serefsiz icin Avrupa'ya boyun egmeye hic luzum yok.
Butun bunlari yaptigin icin Avrupa'ya Amerika'ya paralariyla kacmaya calisanlar olursa gitsinler, geri kalanlarla daha iyileri yapilir bence. Merakini giderebildim mi
Angelo' Alıntı:AB uyelik aday adayligindan derhal cekilirim.
Endonezya, Pakistan, Iran, Azerbaycan, Malezya, Turkiye, Banglades'ten olusan ayri bir ortak pazar, stratejik grup kurmak icin bu ulkelerle gorusmelere baslarim.
Imrali'da yasayani asarim. Bu ulke universite ogrencilerini asti, bir serefsiz icin Avrupa'ya boyun egmeye hic luzum yok.
Butun bunlari yaptigin icin Avrupa'ya Amerika'ya paralariyla kacmaya calisanlar olursa gitsinler, geri kalanlarla daha iyileri yapilir bence. Merakini giderebildim mi
Angelo' Alıntı:AB uyelik aday adayligindan derhal cekilirim.
pigeon' Alıntı:ama bunları yapmadan da görüyoruz