İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiyede sunucuları kim satıyor ve nerede satıyor.

*siber*

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Temmuz 2005
Mesajlar
2,014
Reaction score
1
Konum
about:blank
Arkadaş kendi hattı ile hizmet vermek istiyor polemiğe girmeye gerek yok bilen konuşur bilemeyn kelime türetmez. Neden her sorulan soruyu istediğin yada bildiğiniz yoldan cevaplamak istiyorsunuz hiç anlamıyorum.

Hat olayın gelince Türkiye'de tüm datacenter'lar hattı telekom'dan alır. Fiyatlarını tam olarak bilmiyorum ama 256 k bu sanırım yaklaşık 100 gb bandwich yapıyor buda yaklaşık 250 milyon gibi bir para yapıyordu. Fiyatlarını tam olarak hatırlamıyorum bir kere anet.net.tr deki bir sorumlu ile görüşmüştüm bu olayı bu yaklaşık bu fiyatlar dönmüştü. Anlayacağın yurt dışından aldığın bw'in %10 daha fazlasını ödemeyi göze alıyorsan Türkiye'den hat kiralarsın. Tabi bu şartlarla imkansız gibi görünüyor.
 

LoRD_YenGeC

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Haziran 2005
Mesajlar
0
Reaction score
0
bahsettiginiz ne sahsiyetsizdiir nede insanlara laf sokan birisidir,,
ben gerektiginde cok yardim aldim,,,cogu seyide ondan ogrendim bu sektorde,,,bi cevabi icin bunları soylemek bence biraz haksizlik.
 

WebTR

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Eylül 2005
Mesajlar
30
Reaction score
0
selamlar.

Sorunun aslında kısa ve öz bir cevabı var.

1 kereye mahsus:
Bağlantı ücreti : 402 YTL
Devre Hazırlama : 82 YTL

Aylık ödemeler (1MBit Frame Relay) :
Port ücreti : 127 YTL
PVC ücreti : 482 YTL

Alacağınız her IP için ayrıca ücret talebi yapılıyor. Bunların yanında çok cüzzi rakam oluyor.

Bu bahsettiğim bilgiler tamamen ev kullanıcısı için geçerli.

Kendi Web serverınızı/serverlarınızı yayınlayabilmek için ilk olarak sistem odası özelliklerinide gözden geçirmeyi unutmayın. En basit hali ile anlatmaya çalışayım.

Bu rakamların dışında network sisteminiz üzerine 1 Firewall + 1 Modem(DXX Tellabs HTU-2M veya muadili bölgeye göre modem) + Switch + İklimlendirme için klima + Yangın söndürme sistemi(FMS) + Hp OpenView veya Merlin tarzı uyarı sisteminizin olması iyi olur. vs donanımlar ve yazılımlar gerekiyor.

Yapılacak ilk alt yapı ve masrafları bu. Telekom tarafından sağlanan Frame Relay hattı her şeyiniz hazır olduğunda 10 gün içerisinde gelip aktifliyorlar. Özel bir hat çekiyorlar santralden gösterdiğiniz adrese.

Biraz kapsamlı oldu ama niyet edipde ne yapacağını bilmeyenler için başlangıç stratejisi oluşturur bu bilgiler.

Kalın sağlıcakla.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst