Merhabalar lütfen bu eleştirimi dikkate alınız:
Fiyatlarınız mükemmel hatta imkansız.
Şimdi ufak bir kritik yapalım. Sevgili arkadaşım, az birşey (200-250 GB civarı) overselling yapsan, seni taktir edeceğim herşeye rağmen. Ama ufak bir açıklama ve bilgilendirme yapmak istiyorum.
Teklan verimerkezinde en taban hat fiyatı 1 mbit unmetered için aylık 150 YTL + KDV'dir. O da en tabanı yani. (barındırma vs hariç) 1 mbitin de sürekli kullanıldığını farzedersek, ayda 320 GB maksimum veri yapar. 3 mbitte de yine aşıyoruz kendimizi ve 1 TB veri yapar. Burada 2 stok var diyorsunuz, 1 tane de kendi sunucunuz olduğunu varsayıyorum. 3 sunucuya 3 mbit hat ve havuz mantığı. Herşey gayet güzel. Peki 3 kişi sunucu başına 500 GB veri yerse, (Ki bir sunucunun anlık olarak 3000 KBPS'ye tırmanabileceğini hesaba bile katmıyorum) bu insanların mağduriyetine karşılık ne demeyi düşünüyorsunuz? Bu fiyata bu kadar mı diyeceksiniz?
Sunucu başına 333 KBPS hat verseniz, aylık 50 YTL + KDV maliyet ve bu sunucunun da teklandan alış fiyatı 50 YTL + KDV (en ucuz alım ile ve kdv + barındırma hariç). Toplamda 100 YTL + KDV = 118 YTL yapar. O hatla da aylık çıkabileceğiniz maksimum trafik miktarı 30-40 GB'tır. Çünkü anlık olarak kimse full kapasite ile o hattı sürekli kullanmaz. (333 KBPS'yi bile) Windowsu ve Plesk'i herkes kuruyor, bu konuda size asla eleştiri yapmıyorum. Size laf söylersem, herkese söylemem gerekir çünkü.
Yarın öbür gün bir kişi çıkıpta, Teklan'dan böyle böyle bir sunucu aldım ama o bile timeout veriyor derse, hem bizim prestijimizi hem de kendi prestijinizi sarsacaksınız. Lütfen bu işi basit fiyat politikalarıyla değil de LAYIĞIYLA YAPIN.
Kimsenin konusunun altına yazmak benim tarzım değil. Ama üyelik geçmişim boyunca sanırım 2. mesajım bu. Lütfen çuvaldızı kendinize, iğneyi de kendinize batırınız.
Teklan gibi bir yerin ismini böyle kötü politikalarla yarın öbür gün de kirletmeyiniz. (Nixcon örneği)
Umarım dediklerimden dolayı bana sanane demezsiniz. Çünkü tüm Teklan müşterilerini ilgilendiriyor bu. Nedeni de ne aldığını bilmeyen, bilinçsiz müşteriler oluyor.