İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Türkiyeden Dünyaya açılacak proje : Loadtr.com

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumda Türkiyeden proje çıkmadığını, gerçek işler çıkartamadığımız gibi konular okuyorum , çevreden duyuyordum ve sindiremiyodum , size 2 yıl içerisinde dünyada yer edinecek bir projemizi / sitemizi sunuyorum ; LoadTr.com
Sitemiz şu an Türkiyenin ilk 500 ünde , dünyanın ilk 30 bininde
bulunuyor.
Ne iş yapıyor ; Basitçe resim yükleme sitesi diyebiliriz, medya hosting alanında dünyada ilk 1000 de hatrı sayılır site bulunuyor.
Bizimde hedefimiz 4-6 ay içinde Türkiyede ilk 100 ve 2 yıl içinde dünyada ilk 500 .
Sitedeşu an neler yapılabiliyor ?
Standart resim yükleme dışında , üye olabilir kendi resimleriniz kendi panelinizden görebilir, sınırsız galeri oluşturabilirsiniz.
Resim arama motorunu kullanabilirsiniz.
Neler eklenecek ?
Şu an beta sürümü olduğu için birçok özellik pasif durumda, her özelliği test ederek ekliyoruz . Yakında
tag sistemi (google image labeler tarzı)
gelişmiş arama sistemi
yorum sistemi
kullanıcılar arası etkileşim (web 2.0 standartları için üzerinde özellikle duruyoruz)
gruplar
eklenecek, 2 ay içinde tamamlanacak inşallah.
Güncelleştirmeleri sitenin durumunu konu altından sizlerle paylaşacağım ,
yorumlarınızı, eleştirilerinizi,tavsiyelerinizi konu altından bekliyoruz.
Buradan destek olmaya başlayabilirsiniz ; Resim Yükle

Site yaklaşık 2 yıllık olduğu için yeni siteler bölümüne açmadım, eğer uygun bölüm orası ise moderatörler taşırsa sevinirim.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Hadi hayırlısı diyelim. Hoş bir proje ve site, sürekliliği olursa gerçektende belirlediğiniz hedeflere ulaşırsınız, başarılar dilerim.

Gur.Kem

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
? Sen şu , TürkSev misin ? O zaman da helal etmedim hakkımı şimdi de helal etmiyorum . Hatırlarsın sen beni !!

Hatırlamazsan : Burdaki linkli yorumuma bakar hatırlarsın !

Eğer siteyi burdan satın aldıysan ayrı , özür dilerim şimdiden ;)

Borte45

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güzel,hoş,başarılar ama. Neresi büyük proje ki? Onlarca resim upload sitesinden bir tanesi sadece. O kadar roman yazmışsın ama...

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hadi hayırlısı diyelim. Hoş bir proje ve site, sürekliliği olursa gerçektende belirlediğiniz hedeflere ulaşırsınız, başarılar dilerim.
satın aldığımızdan beri (1 yılı geçti) aktifiz , inşallah devamlı aktif olacağız
? Sen şu , TürkSev misin ? O zaman da helal etmedim hakkımı şimdi de helal etmiyorum . Hatırlarsın sen beni !!

Hatırlamazsan : Burdaki linkli yorumuma bakar hatırlarsın !

Eğer siteyi burdan satın aldıysan ayrı , özür dilerim şimdiden ;)
hayır turksev değilim , arkadaşım ben siteyi yaklaşık 1.5 yıl önce ondan satın almıştım.Tamamen silip özgün halimizle başladık ve şu an web 2.0 beta yayınladık.

Güzel,hoş,başarılar ama. Neresi büyük proje ki? Onlarca resim upload sitesinden bir tanesi sadece. O kadar roman yazmışsın ama...
İlk mesajımdada belirtmiştim, dünyada ilk 1000 de hatta ilk 100 de hatrı sayılır medya hosting sitesi mevcut ve içlerindne bir kısmı resim barındırma olarak başladılar işe,
ayrıca diğerleri sitelerdne farkımız tamamen özgün yazılımınız mevcut,
şu an beta aşamasında bile üyelik , yüklediğiniz resimleri görebilme, kendi galerilerinizi oluşturabilme gibi özellikler mevcut , ve türkiyenin ilk 500 ünde şu hali ile ..

alorak

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Güzel site. Peki hiti ne kadar söyleyebilir misin??

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Webmaster Genel Konular ile alakası nedir yazdıklarınızın onu anlayamadım, öyle bi yazmışsınki bende sandım flickr dan daha iyi sistem yazdı adamlar dedim

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Güzel site. Peki hiti ne kadar söyleyebilir misin??
hitimiz 21k tekil civarı , 150 -200k sayfa gösterimi civarı , hitin hatrı sayılır bir düzeyde olmadığının farkındayız fakat yeni sistemimizle 4-6 ay gibi bir sürede Türkiyenin ilk 100 ünü hedefliyoruz.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Webmaster Genel Konular ile alakası nedir yazdıklarınızın onu anlayamadım, öyle bi yazmışsınki bende sandım flickr dan daha iyi sistem yazdı adamlar dedim
Evet şu anda görünen sisteme göre iddalı cümleler kullandığımız bir gerçek fakat , projelendirilmiş ve test aşamsında olan bölümlerle birlikte flickrden eksiği değil fazlası olacak .
Bir kaç günde yada bir ayda çıkmış bir proje değil, mevcut olanlar sadece gördükleriniz değil , aylarca üzerinde geliştirmeler yaptık ,
diğer resim barındırma sitelerini inceledik , projelendirmeyi ona göre yaptık.
4-6 ay içerisinde söylediğim gibi göreceksiniz flickr den photobucketten daha fonksiyonel olduğunu, aksaklıklr mutlaka olacaktır, Allah ın izni ile üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum.

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
12
Evet şu anda görünen sisteme göre iddalı cümleler kullandığımız bir gerçek fakat , projelendirilmiş ve test aşamsında olan bölümlerle birlikte flickrden eksiği değil fazlası olacak .
Bir kaç günde yada bir ayda çıkmış bir proje değil, mevcut olanlar sadece gördükleriniz değil , aylarca üzerinde geliştirmeler yaptık ,
diğer resim barındırma sitelerini inceledik , projelendirmeyi ona göre yaptık.
4-6 ay içerisinde söylediğim gibi göreceksiniz flickr den photobucketten daha fonksiyonel olduğunu, aksaklıklr mutlaka olacaktır, Allah ın izni ile üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum.
http://www.flickr.com/services/ aynı servisleri bekliyoruz o zaman

Borte45

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sanırım ilk siten arkadaşım,ondan böyle heyecanlısın. Projende birşey yok hatta proje bile değil bu,basit bir resim upload sitesi. Şevkini kırmak istemem ama durum bu.

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Siteye erişim yok. Kendi kapanmazsa telekomünikasyon kurumu kapatır müstehcen resimler olacağı için. Bence de daha özgün şeyler düşünülmeli.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sanırım ilk siten arkadaşım,ondan böyle heyecanlısın. Projende birşey yok hatta proje bile değil bu,basit bir resim upload sitesi. Şevkini kırmak istemem ama durum bu.
hayır 50 den fazla sitem var , resmi yani şirket olarak 3 yıldır bu işi yapıyorum ve ailemi bu işle geçindiriyorum.Ayrıca belki 10 yıldır programlama ve internet sektörü ile alakadarım. imageshack, photobucket, flickr, istockp. .. bunlarda resim barındırma yapıyorlarlar basitçe , basit bir mantıkla sitenin neler yapabileceğini anlayabilirsin.

Siteye erişim yok. Kendi kapanmazsa telekomünikasyon kurumu kapatır müstehcen resimler olacağı için. Bence de daha özgün şeyler düşünülmeli.
siteyen ne zaman erişim yok arkadaşım? Buradan tekrar dener misin?
Belirli peryotlarla resimler kontrol ediliyor , uygunusuz resimler siliniyor. Ayrıca geliştirilmiş bir şikayet sistemi var bu sebeple bir sıkıntımız yok telekom konusunda.Eğer sizinde koruma için fikirleriniz varsa alabilirim.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Alexa verilerine göre ben pek bir dünyaya açılma göremedim ama sağlık olsun.. Gurbetçiler de olmasa o %2'ler de olmazdı herhalde..

Turkey 81.8%
Germany 3.3%
Italy 2.0%
Saudi Arabia 1.7%
Nepal 1.7%

Not: Köstek olmak için yazmıyorum, sadece dikkatimi çekti.

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Alexa verilerine göre ben pek bir dünyaya açılma göremedim ama sağlık olsun.. Gurbetçiler de olmasa o %2'ler de olmazdı herhalde..

Turkey 81.8%
Germany 3.3%
Italy 2.0%
Saudi Arabia 1.7%
Nepal 1.7%

Not: Köstek olmak için yazmıyorum, sadece dikkatimi çekti.
inceledeğiniz için teşekkürler, ilk mesajımdada belirtiğim gibi dünyada yer edinmek için 2 yıl gibi bir süre biçtik kendimize.Şu an yurtdışından gelen %10 ila 20 nin çoğu tabiki oradaki gurbetçilerimiz, fakat buda bir iştir, çünkü diğer emsal sitelerimizde aynı durum sözkonusu değil.
Bundan sonraki ilk 4-6 ayda Türkçe olarak gelişmeleri tamamlayacağız.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bundan 6 ay öncesine nazaran sitede biraz gerileme var. "Resim Yükle" aramasında 1. olduğu zamanları hatırlıyorum. Umarım daha iyi yerlere gelirsiniz. Ben açıkçası gerekli müdahaleler yapıldığında başarıya ulaşacağınızı düşünüyorum. Yalnız dünyaya açılmadaki ilk aşamalardan biriside dil seçeneğinin sunulması. Müsait bir yere bayrak iconları dizerseniz, tek tuşla dil değişimi mümkün kılınabilir ve çokta şık olur.

Başarılar dilerim.

sempaty

1
İyinet Üyesi
Reaction score
19
www.loadtr.com/291311-olgun_bayan.htm bunu kendiniz mi eklediniz bilmiyorum ama "olgun bayan" yerine ismini (emine şenlikoğlu) yazmanız ciddiyet ve bilimum amaç için daha uygun düşerdi. buna rasgele denk geldim. bu tarzda çok varsa daha kötü.

"kazanmak için herşey mübah" deyimi herşey için doğru değil :)

tasarım sade, kullanışlı. başarılar

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Basarılar o zaman, tesekkürler cevap için.
rica ederim

Bundan 6 ay öncesine nazaran sitede biraz gerileme var. "Resim Yükle" aramasında 1. olduğu zamanları hatırlıyorum. Umarım daha iyi yerlere gelirsiniz. Ben açıkçası gerekli müdahaleler yapıldığında başarıya ulaşacağınızı düşünüyorum. Yalnız dünyaya açılmadaki ilk aşamalardan biriside dil seçeneğinin sunulması. Müsait bir yere bayrak iconları dizerseniz, tek tuşla dil değişimi mümkün kılınabilir ve çokta şık olur.

Başarılar dilerim.
sitede son bir buçuk ayda hafif bir gerileme var fakat oda şu an hızla toparlıyor, googlede kelimelerde biliyorsunuz oynama oluyor şu anki yerimizde 3. sıra , zamanla hakettiğimiz yere geleceğimizi umuyorum, zaten birinci sırdaki arkadaşta uzun süredir aynı işi yapıyor. Orda bulunmasında bir gariplik görmüyorum.
Dil konusunda zaten 2 aydır çalışıyoruz ; sadece standart cümleler diğer aktif olacak dillere çevrilmeyecek,hiçbiryerde olmayan bir özellikte gelecek dillerle.

www.loadtr.com/291311-olgun_bayan.htm bunu kendiniz mi eklediniz bilmiyorum ama "olgun bayan" yerine ismini (emine şenlikoğlu) yazmanız ciddiyet ve bilimum amaç için daha uygun düşerdi. buna rasgele denk geldim. bu tarzda çok varsa daha kötü.

"kazanmak için herşey mübah" deyimi herşey için doğru değil :)

tasarım sade, kullanışlı. başarılar
Sitede 300 bine yakın resim var , onaylama işleri şu ana kadar çalışanlar tarafından yapıldı , resimler onaylanırken onaylayanlarınd hakkını gözetmek için küçük ve buğulu gösteriyoruz.Emine Şenlikoğlu oldugu tahmin edilmemiş , sadece bir bayan olduğu görülmüş olabilir.
Üyelik sistemiyle bir süre sonra , resim yükleme işini sadece üyelere açmayı düşünüyoruz,yada farkı şekillerde önlem alacağız. Etiket sistemiylede , hatalar 0 yakın olacağını umuyoruz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.