Sizlere söz vermiştim. Bir daha verileriniz kaybolmayacak diye. Evet, sözümü tutuyorum. Sistem aktif olduğunda herkes hatasını anlayacak.
Sistemi offline tutma gibi bir niyetimiz yok, para kazandığımız bir sistemi neden kapatalımki.
Geçmişe bir sünger çekelim demiştim.
Biz, sadece çoğunluğu yabancı sponsorlardan oluşan bir banner network hizmeti yürütüyoruz. Bir bakımdan da sponsor oluyoruz tabiki.
Bu bağlamda düşünürseniz bizim kadar sağlam bir başka Türk sponsor olmayacak. Şu badireyide atlattık mı önümüz açık.
100K lık bir pop up alımından sonra pop up pencereleri özel reklam anlaşmaları ile yapacağız.
Bildiginiz gibi dah önce tüm gösterimleri sistem sayıyor, banenrlar sistemnde yükleniyordu. Bu sistemin kitlenmesine ve banenrların yavaş açılmasına ve uçuk server masraflarına ne den oluyordu. Sonra yeni sistemde bannerları herkes kendi sunucusundan yüklesin dedik. Böylece sistem çok rahatladı, hem hız, hem kalite hemde maliyet açısından.
Peki ne olduda tekrar database sorunu oldu? Son POP UP kampanyamıza geçen çarşamba günü 150K lık bir aşırı talep geldi. Bu biizm beklemediğimiz bir rakmdı. Pop uplar sistemde tıklama olarak sayıldığı için database server yetkilisi tarafından bloke edildi.
Şimdi, sistemin tekrar girmesine artık bir kaç saat kaldı.
Daha önce dediğimiz gibi HER ŞEYİN İLACI ZAMAN. Zaman gösterecek ne kadar sözümüzün arkasında olduğumuzu.
Biz sisteme zarına tıklama, üyelik ve satış komisyonu koymayız. Her gün için ayrı bir muhasebe tutulur ve kar-zarar oranına bakılır. Tıklama baına 30.000 TL gibi afaki rakamlar verecek kadar zengin ve kısa vadeli düşünmüyoruz.
Burada daha öncede yazdım. Şimdiye kadar 80.000$ üzerinde reklam parası dağıttık ve dağıtmaya da devam edeceğiz.