İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ünlü heker Tamer Şahin Rörotajları

MoD

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
"Zekeriya Beyaz'in din konusunda konusmasi" == "Tamer Sahinin guvenlik ve hekerlar hakkinda konusmasi"

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
eskiden ismindeki T herfini hep L harfi ile karıştırmışımdır bu adamın ne hikmetse :p

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merak ediyorum size göre ünlü hekerlar kim

Tamir Şahin'i tanımam sanrım cracker diyorsunuz ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Yoo Tamer ŞAHİN eski bir hekerdir aslında, yani nasıl anlatayım ilk başlarda oda bu işlere herkes gibi çeşitli lamerlikler yaparak başlasada sonradan birçok iş yapmıştır kendisi... Yani uzun lafın kısası oda zamanınad fake mail atmış biridir :p İşte bunları yaptığı içinde çeşitli çevrelerden hep tepki görmüştür... Cracklemek başka bir konu aslında bu kavramlar bizde hep karıştırılıyor, ama genelde crack bir yazılımı lisanssız kullanmak için üretilen patchlardır... Yeraltı işleri işte ya bi faydası yok çok zaman yiyor sadece birazda zevkli : )

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Yoo Tamer ŞAHİN eski bir hekerdir aslında, yani nasıl anlatayım ilk başlarda oda bu işlere herkes gibi çeşitli lamerlikler yaparak başlasada sonradan birçok iş yapmıştır kendisi... Yani uzun lafın kısası oda zamanınad fake mail atmış biridir :p İşte bunları yaptığı içinde çeşitli çevrelerden hep tepki görmüştür... Cracklemek başka bir konu aslında bu kavramlar bizde hep karıştırılıyor, ama genelde crack bir yazılımı lisanssız kullanmak için üretilen patchlardır... Yeraltı işleri işte ya bi faydası yok çok zaman yiyor sadece birazda zevkli : )

hımmm bi yerden "cracker" terimini öğrenmen lazım ilk önce "cracker" , "heker" , "lamer" terimlerini bilmelisin daha sonra millete lamer vs. demelisin....

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
: ) inan yanlış kişiye söylüyorsun bunları... Bu kavramları tartışmak istemem burada zaten yeri değil, ama crackeri kraker ile karıştırmamak lazım... Crack kavramını şifre kırmak sanmamak lazım, bf ile kasıp ben crackerim dememek lazım...

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
: ) inan yanlış kişiye söylüyorsun bunları... Bu kavramları tartışmak istemem burada zaten yeri değil, ama crackeri kraker ile karıştırmamak lazım... Crack kavramını şifre kırmak sanmamak lazım, bf ile kasıp ben crackerim dememek lazım...

tmm anladım sende hekersin : ) ya demek istediğim toplumda "cracker" teriminin anlamı :

heklerların bulduğu açıklar ile sistemlere giren kişilere verilen ad.

K

Kerasus

Misafir
lamer taner derlerdi buna :D
aynen öyle :) , vakti zamanında IRC da #linux,unix,root kanallarında SOPluk için 1000takla atardı, fax çekip SOL u heklerdi, pijamasını giyip kanalda JNE, PUSH, CALL, MOV dedimi alayını sustururdu, hey gidi günler hey...

zahmaci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sadece bir kaç soru;
heker kimdir ? heklemek ne demektir ?
Eğer birisi heker ise ben hekerım diye ortada dolaşırmı ?
hekerım diye ortada dolaşana Lamer mi denir ? Lamerlik sadece birinin makinasına bir başkasının yazdığı programı bir şekilde yükleyerek, eleman (heklenen pardon lamerlenen) online olduğunda elemanın CD-ROM munu kapayıp açmakmıdır ?

Anlayanlar zaten ne demek istediğimi anladı...

Başkada bir şey demiyorum

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Abi adam hekerim diye dolaşmıyorki ortada... Doğal olarak en çok hakkında söylenti dolaşan adamdır kendisi... Yaptığı en büyük hata ismini kullanması bu yüzdende bulmuşlar konuşmuşlar bence zaten kendiside söylüyor bu iş eskidendi diye...
hekerlik karın doyurmuyo baktı kendi işine bakıyor : )

Mp3Powers.Com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
fax çekerek olsada SOL'a indexi basmıştır sonuçta, belki bilgisayar sistem güvenliğini delerek değil ama SOLnın güvenliğini delerek yapmıştır bu işi. belki klişe ama dünyanın en büyük hekerları arasında adı geçen kevin mitnick'de sadece bilgisayar sistemlerindeki açıkları kullanarak değil, sistemi yöneten çalışanları aldatarak veya ikna etme yeteneğini kullanarakta birçok sisteme girmiştir.ayrıca o zamanlar türkiyede internet = superonline sloganı altında çok büyük bir kitleye hitap ediyordu superonline, çoğu dialup kullanıcısı SOL kullanıyordu.SOLnın popüler olduğu o dönemde, her ne kadar daha önceden yaptığı söylenen fakemail gibi lamerlik olarak adlandırılan olayları yapsada, SOLnın ana sayfasına koyduğu haklı protesto grafiğini küçümsememek lazım bence.emin olmamakla beraber bildiğim kadarıylada bir daha SOLa buna benzer bir saldırı yapılamadı.

cınaroğlu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bizim insanımızın en büyük özelliği bilsede yorum yapar bilmesede yorum yapar...

K

Kerasus

Misafir
Bu konu beni eskilere götürdü, gidip buldum fazlamesai.net arşivlerindeki şu yorum çok hoşuma gitmişti:
internic in gerzekliginden istifade ederek, domain handle eden, kullandigi scriptlerin herhangibir satirinda cr den kaynaklanan bi sorun olsa yada coma olmasa aha bu bozuk diyecek, network programming yada tcp/ip programing bi kenara, kendi adini n defa ekrana herhangibir programlama dilini kullanarak print edemeyecek bir kisinin, turk kahraman yaratma ezikligi icinde bu sekilde promote edilmesi ve yaptiklarinin ilgi cekecek sekilde lanse edilmesi bence komplexlerimizin en buyuk gostergelerinden birisidir...

Konuya vakıf olmayan arkadaşlar buradan bilgi alabilir:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=tamer+sahin
Not: ilk entryi giren ssg nickli şahıs ekşi sözlük sahibi olup sanane oyun serverlarının kurucusu vede lamer şahin in zamanında korkulu rüyası olan şahısdır, ehueh hey gidi günler heyyy

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.