amerikadan getirtmek istediğim bazı bitkisel destek ürünleri var, bu konuda iş yapan, yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı?
![]() |
![]() |
yok yaf, aloe vera değiltitan zincirlerine oldum olası hat safhada kılım zaten
zıpkın bayramda gümrük vergisi alınmıyor sipariş ver yollasınlar bence
Bayramlarda ve yılbbaşında gelen paketlerin üzerinde "Hediyedir" yazarsa gümrük vergisi alınmıyor. Ama Biraz kurcalıyolarmış galiba![]()
işe yarar bi bilgi oldu, bu konu burdaki çoğu kişiyi ilgilendiriyor, yurt dışından laptop veya ps getirmek isteyen insanlar hep aynı sorunun peşinde
sana da eminmisin diyorum
açıklayayımda bitsin bu işkence
bayram ve yılbaşlarından önceki ve sonraki 1 ay süre içerisinde yurtdışından getireceğiniz, bedeli -kargo masraflarıda dahil olmak üzere- 300 euroyu geçmeyen ürünlerden gümrük vergisi alınmamaktadır.
fakat tabiki bunda çeşitli sınırlamalar var. örneğin siz 300 euroyu geçmiyor diye 100 tane hafıza kartı getiremezsiniz. alacağınız ürün tek parça olmalıdır.
ayrıca elektronik eşyalarda bu dönemlerde olsa bile sorun yaşarsınız.
bu muafiyet sınırı yukarda bahsettiğim özel dönemler dışında 100 euro'dur.
Ayrıca gümrüğe gelen her paket önce XRAY cihazından geçirilerek kontrol edilir. Ardından gerek duyulması halinde paket bir gümrük memuru ve bir gözlemci nezaretinde açılarak kontrol edilir.
Bende sana eminmisin diyim bari
ve daha detaylı bi bilgi vereyim
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5409513.asp?yazarid=18&gid=61
bu konun açıldığı iyi oldu. bişeyler öğrenmiş olduk
salt olarak
bayramda vergi alınmaz demek yanlış,
burda getirilen ürün cinsi , adeti, ticari olup olmayışı ve yeşil çıkartmasındakı veriler çok onemlı.
o yazıyı ben 1 ay önce okudum ve şimdi sırf o yazıya güvenerek alışveriş yapmış olan ve burada kafasını taşlara vuran kişileri izliyorum.
denemesi bedava, deneyebilirsiniz. böylece benim yanlış bildiğim ispatlanmış olur
ki oradaki kişinin yazmış olduğu DHL, FEDEX vs gibi firmalarla daha az sorun yaşarsınız demesine güldüm ençok
Acaba kendisi hiç DHL le birşey getirmişte gümrükte malı takılınca gümrükten çıkartmaya uğraşmışmı
Deneyeceksenizde ülkelerin normal posta servisleriyle kalkışın bu işe. Küçük bir tavsiye...