Maçtan önce bir spor yazarı diyordu ki,
Eğer elenirde gidemezsek o zaman fatih terim tartışılacak.
Ersun yanalın oluşturmaya oturtmaya çalıştığı sistem belki turkiyenin geleceği olacaktı. Yarınlar için güzel şeyler getirecekti.
Adam böyle diyor. Ve bende düşününce haklılık payı çıkardım kendimce.
Ersun hoca kalsaydı bütün bunlar olmayacaktı. Belki bu günlerin heyecanını yaşayamayacaktık, avrupaya rezil olmayacak dışlanmayacaktık.
Ama güzel günler için umutla bakacaktık.
Türkiyenin barbar olduğu birkez daha ortaya çıktı. Rezil olduk. Avrupalılar artık türklere daha bir öfkeyle bakacak.
Düşünün futbol hastası avrupalıları. Bizi nasıl bilecekler acaba. Bundan sonra türkiyede hiçbir organizasyon düzenlenmeyecek buna emin olun. Ne dünya kupası ne avrupa maç organizasyonları. Bizim için herşey bittti.
Belki içinizde avrupaya gidecek olanlar var. Belki orada yaşayanlar var. Gün gelip hissedecekler bu maçın sonuçlarını. Okuldaki hocası, sınıfındaki arkadaşı, sokaktaki trafik polisi.
Bir ülke kendini bu kadar kötü lanse edemezdi. biz bunu başardık.
Hata yaptık ve bunu kabullenmeliyiz. Biz derdimizi anlatmayı bilmeyen bir milletiz. Haklıyken haksız oluruz. Yine aynı şeyi yaptık. Haklıydık haksız barbar olduk.
Gerçekten çok yazık. Üzülüyorum.
Ve hala daha fatih terimin çıkıp kabadayı ayaklarına yatarak konuşmasına çıldırıyorum.
Bir maç kazanılacaksa böyle kazanılmasın. Sen teknik adamsın. 70 milyon insanın geleceğinden sorumlusun. Bu nasıl bir motivasyon. bu nasıl kazanma hırsı.
Nefretle hiçbir yere varılmaz. Futbolcuları hırslandırmak için nefret yüklenmez.
Öyle yaparsan Böyle olur.
Medya Çok ateşledi taraftarı. Yazarlar çizerler hep ezelim kıralım dökelim.
Ya daha büyük olay olsaydı. İçimizden delinin biri sahaya atlayıp birini bıçaklasaydı ne olacaktı.
Fatih trim bunun hesabını verebilecekmiydi.?
Ohbe bitti