İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web Dizin Sahipleri

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
öncelikle, bir dizin sitesi açmaya karar verdiyseniz piyasada bulunan pek çok ücretli ve ücretsiz scripti kullanabilirsiniz. bu scriptler genelde geliştirilmeye açık olduğundan kendiniz eklemeler ve çıkartmalar yapabilir scripti özgünleştirebilirsiniz.

tasarım aşamasında, bir dizin sitesinin olabildiğince sade ve amacına uygun olarak tasarlanmış olmasına önem vermelisiniz. para kazanmak için sitenin her tarafına reklam doldurmak, hem dizin siteleri hem diğer tüm siteler için aksine itici hale gelir. reklamları olabildiğince ziyaretçinin gözüne sokmadan ve affiliatelerin kurallarına uygun şekilde eklemelisiniz.

eklenen siteleri tek tek kontrol etmelisiniz. zira son zamanlarda aynı domain adı ve aynı içerikle pek çok site açılmakta, arama motorlarında birinci sayfayı komple kaplamaya çalışan uyanıklar türemektedir. bunlara prim vermemek için dizininize özenle site kabul etmelisiniz.

yeni kanunların da gerektirdiği gibi ve ziyaretçilere daha düzgün içerik sunabilmek açısından dizininize eklenen site bir şirket sitesiyse mutlaka telefon numarasını da eklemelerini istemelisiniz.

dizinlerin amacı siteleri bir arada toplayıp ziyaretçilere aradıklarını kolayca bulmalarını sağlamaktır. sitenizin bu amaca hizmet edip etmediğini iyi düşünün. onlarca keyword doldurulan siteleri kabul etmeyin. bu hem bir süre sonra dizininizin arama motorlarında dibe vurmasına hem de güvenilirliliğinizi kaybetmenize sebep olur.

imla kurallarına dikkat edin. eklenen sitelerin açıklamalarında ve yapacağınız site kontrolü sırasında, içeriklerinde imla hataları yazan siteleri, gereksiz ya da alakasız kelimelerle donatılmış siteleri kabul etmeyin.

seçici olun.

unutmayın dizin sahipleri, bu tarz sitelere prim verdikçe bunlar daha da çoğalacak ve yaptıklarının işe yaradığı gibi yanlış bir fikre sahip olacaklar.

siz ne kadar özenli ve etik olarak çalışırsanız karşılığını da o şekilde alırsınız. dizin sitenizi öylesine açmış olmak için değil; gerekli kontrolleri yapabilecek, gerektiği kadar vakit ayırabilecek, özenle ve en çok da sabırla ilgilenebilecekseniz açın. yoksa maddi manevi hiç bir getiri sağlamayacağını zaman kaybederek öğrenmiş olacaksınız.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
hep yakınıyoruz etraf, spam ve kalitesiz siteler ile doldu diye. İşte bunları engelemek için bir yöntem. Ve arkadaş gerçekten çok güzel bir şekilde anlatmış. Onlar ne kadar seçici davranırlarsa yani bu tarz sitelere prim vermezlerse bir nebzede olsa sayıları azalır.

Olaya buradan yaklaşırsak bir de link değişimlerini ona göre yapmamız gerekli. Orada da olabildiğince seçici davranmalıyız !
 

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
5,299
Reaction score
11
Konum
<?=selim61?>
pembekedi öyle bi yazmışsınki sanki sitelerini eklicek dizin aradın ama bulamadın gibi :)
 

desoLate

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Haziran 2006
Mesajlar
220
Reaction score
0
Merak ettiğim bir konu; dizin sitelerinde yapılan aramaları kaydettirip, google'dan veri çekmek yasak mıdır, değil midir ?
 

desoLate

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Haziran 2006
Mesajlar
220
Reaction score
0
Dediğim şekilde bir kaç site biliyorum. Bu bahsettiğim olay spam denilebilecek bir olay mantıken. Çünkü sitede içeriği olmayan bir sayfa yaratılıyor, google aramasında girilebiliyor. Bırakın google'ın bunu cezalandırmasını adsense premium yaptığını bile görüyorum :) Google adaletli mi sorusunu aklıma getiriyor ister istemez.
 

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
Yanlış anlama olmasın ? Benim bahsettiğim spam olayı, bir site yapıp arama sonuçlarını googleden çekiyorsunuz.. Sanırım bahsettiğiniz tamindir dir.. Şimdi googlede bazen hatalar yapabilir ama dediğim gibi bu konu için özel filtreleri geliştirdi.Hatta şu anda yazdığımız forum da bu sebeple ceza almıştı.Bir çok webmaster arkadaşımızda bundan dolayı sorun yaşadı.Aynı şeyden bahsediyoruzdur inşallah :)
 

desoLate

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Haziran 2006
Mesajlar
220
Reaction score
0
Evet aynı şeyden bahsediyoruz. Aranan kelimeleri kaydedip sonrasında son arananlar bölümünden link vererek, sayfa oluşturup, burda google sonuçlarını göstermekten. Normal herkesin bildiği spam sitelerden sadece tek farkları, belli periyodlarda random olarak çekilen sayfaları google'a indeksletmeleri. Atıyorum 100 sayfa normal içerikse 150 sayfa bahsettiğim tarzda bir içeriktir. Şans diyelim o zaman ceza almamaları konusuna :)
 

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
ben ne anlatıyorum siz ne yazıyorsunuz yahu? düzgün etik site yapmaktan söz ediyorum ordan kelime çekmekten gidiyorsunuz.

ha merak ediyorsanız sitenize spam site müdahelesi yapılması hiç gecikmez. kendi sitenizin içinde bile arama yaptırmak aynı sonucu doğurur.

evet selim gerçekten ben site eklemek istediğimde şöyle bir bakıyorum dizinlere daha kendine hayrı yok bana ne hayrı dokunsun şeklindeler.

ama özellikle son zamanlarda bahsettiğim şekilde türeyen uyanıklara dizin sahipleri prim vermesin diye açma gereği duydum konuyu.
 

Can

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Eylül 2004
Mesajlar
911
Reaction score
0
pembekediye katiliyorum, 2003 yilindan beri bircogumuzun bildigi bir dizine sahibim, kelimenin tam anlamiyla g.. yirtiyiorum duzgun aciklama girin eklenmeyecektir diye. fakat, bakin aradan 5 yil gecmis, degisen hicbirsey yok ki pembekedi... ben eklememeye devam ediyorum, onlar o sekidle sacmasapan, zeka ozurlu aciklamalar yazip gondermeye devam ediyor. 5 sene !
 

desoLate

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Haziran 2006
Mesajlar
220
Reaction score
0
Konu dizin sahipleriydi gördüğüm kadarıyla. Sadece siz dizin sahiplerinin kötü amaçlı siteleri engellemesini istemişsiniz. Ben de direkt kötü dizin sahiplerini eleştirdim ve google'ın uygulamalarını. Dediğiniz gibi de öyle spam müdahalesi falan malesef göremiyorum. Neyse, konuyu bölüp, dağıttıysam affola. Ben en iyisi koni şeklindeki şapkamı takıp sınıfın en köşesine yeni üye olarak oturayım :p
 

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
ben dizininiz var ve sorduğunuz şekilde yapmayı düşündüğünüzü düşünüp o şekilde yazdım. öyle değilse sorun yok. iyi de oldu çünkü ben kişisel olarak tartışmayı sevmem. niye iyi oldu çünkü sorunuzla birlikte öyle fikri olanlar cevap bulmuş oldu. katkımız oldu yani yine : )

can aynı şekilde devam etmeni öneriyorum. bak şimdi dizine site eklemeden önce kurallar var okuyun ondan sonra altındaki formu doldurun diyoruz. yok arkadaşım oraya sanki eşşek resmi koymuşuz formu öyle güzel dolduruyor ki görme sırf kelime. siteye yine de gireyim bakayım hani belki bilrmiyordur da sitesi düzgündür diyoruz. giriyoruz hosting şirketiymiş. telefon numarası cep telefonu. 4.8 miyopun okuyacağı şekilde yazmış WEBDIZAGN YAPILIR UCUZ HOSTINKDE KAMPANYA RESELLARADA BAKIN. peki.

kuralları yazıp altına form koyma mecburen okusun o kuralları. önceden 100 site ekleniyorsa 5 site eklensin ama IQ ve EQ seviyesi belirli bir standartın üstünde olan kişiler eklesin. ne yapalım? bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapalım.
 

selim61

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mayıs 2006
Mesajlar
5,299
Reaction score
11
Konum
<?=selim61?>
Gelin arkadaşlar üzerimize düşen görevi yapalım 4-5 kişi toplanıp birer kaliteli dizin yapalım.Aramızda dayanışmayla link dağıtımı yapalım, kaliteli siteleri kabul edelim diğerleri ücretli olabilir :D
 

desoLate

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Haziran 2006
Mesajlar
220
Reaction score
0
Köşeden seslenmek zorunda kalıyorum, çünkü bugün nedense realist damarım kabarmış durumda. Bana göre şu anda yazdıklarınız çok ütopik geliyor. Yani, 100 tane dizin sahibi varsa belki 2-3 tanesi dediğiniz şekilde yapar. Ama çoğunluğun hedefi bellidir. Hit çekmek ve buna bağlı olarak para kazanmak. Hit çekmek için fazla içerik önemlidir. Fazla içerik için de IQ ve EQ seviyeleri pek göz önünde bulundurulmaz. Üzülerek söylüyorum ki, bu bence gerçek olan. Ama gönül ister ki sizin dediğiniz gibi temiz bir dizin (genel olarak web) toplumu olsun :)
 

obidergi

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ocak 2008
Mesajlar
162
Reaction score
0
Aslında güzel bir noktaya değinilmiş. Konuyu sadece okuyucu olarak takip edecektim ama pembekedinin son mesajını görünce katılayım dedim.
Bunun yolu belki de kendi içimizde spam vs sitelere yol vermemekten geçiyor.
dmoz tarzında, yani tamamı ile insana dayanan, özelleştirilmiş dizinler iş görebilir.
Dizin siteleri oluşturmak da bir süre çözüm olur ancak suistimaller artar gibime geliyor ileride.
Hatta utanç duvarı gibi oluşum ile de kötü siteler rencide edilebilir.
 

pembekedi

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Şubat 2005
Mesajlar
1,607
Reaction score
1
Konum
Neverland
fazla ütopik olmaya gerek yok. yani sorun çıktığı zaman "aslında şöyle bişey olsa" diye girersek o olay çözülmez. daha basit şeyler düşünmek ve yapılabilir şeyler üzerinden gitmek daha verimli sonuç getirir.

selim mesela siz bunları engelleyebilecek küçük kodlarla yardım edeblirsiniz belki. birisi geçen gün sormuştu da biri de regex diye link vermişti hiç bir faydası olmamıştı olay havada kalmıştı. mesela bu düşük IQlu kişiler hedeeeee diye yazmayı pek seviyorlar yani aynı karakter 2 kezden fazla yanyana kullanılırsa uyarı verdirten birşey yazabilirsiniz. dizin sahipleri de bunu kullanabilir.

veya diğer tüm sorunlar için ufak ufak çözümler oluşturabiliriz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst