İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Web hosting isine girsem mi diyorum?

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok uzun zamandır bu işin içerisinde bulunan ( havasını solumuş ) birisi olarak bir kaç naçizane tavsiyem olur.
öncelikle mutlaka maliyet hesaplarını çok doğru yapmanı öneririm.
"ilk bir yıl para kazanmam ama sonra kazanırım" düşüncesi bence çok yanlıştır. yapılan işin getirisi de aynı oranda hızlı olmalıdır.

Öncelikle kendine bir maliyet tablosu ve buna mukabil bir de kazanç tablosu yapman gerekir. beklentilerini ve amaçlarını yazmak koşulu ile
örnek : ilk ay şu kadar hedefliyorum ikinci ay bu kadar (bunlar dallandırılabilir)

Küçük bir örnekleme yapmak isterim:
bir zamanlar CS server kurarak Ciddi paralar kazandık. içerde 20 makine ve o makinelerde koşan yaklaşık 35 oyun serveri vardı. ama yaptığımız en büyük hatalardan birisi "ooo müşteri geliyor parada geliyor " düşüncesine kapılıp Data akışını doğru hesaplayamamız sonucunda
ödeme zamanı geldiğinde aldığımızdan çoğunu vermek zorunda kaldık.
yanlış planlama ile iş her ne kadar güzel gidiyor görünsede sonucu o kadar güzel olmayabilir.

yanlış anlaşılmak istemem. Sadece Doğru planlama ile Ciddi paralar kazanılabilir.
arkadaşımızın da bahsettigi gibi "Doğru reklam ve pazarlama" kessinlikle doğru sonuçlar getirir. Ama Doğru maliyet hesabı ile birlikte yapılırsa.

Öncelikle doğru bir maliyet tablosu ve hedeflediğiniz kazancın tablosunu çıkarmanızı öneririm.
Not: istendiği taktirde bilgi ve birikimlerimi paylaşabilirim
Saygılarımla

Mask

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Galiba tek başıma girmeyi düşünmüyorum demek istemiş arkadaşımız.
Klawye sürçmesi olmuş :)

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Tek girmeyi dusunuyorum, tekbasima yapamam.
Ortak istemiyorum, ama eleman istiyorum demek istedim.

hitix

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyinetadmin' Alıntı:
Tek girmeyi dusunuyorum, tekbasima yapamam.
Ortak istemiyorum, ama eleman istiyorum demek istedim.
Elinde büyük bir kaynak ve potansiyel var. Doğru değerlendirirsen çok ciddi işler başarabilirsin.

Bu işi yapmayı düşünenlere nacizane görüşüm mail ile hat fiyatı almayın. Gidin birebir görüşün. En basit örnek X bi ISS maille süren uzun pazarlıklar sonucunda 20 adet co-location için bir fiyat vermişti. Gidip karşılıklı görüşme yapıldı ve verilen fiyat %45 oranında geriye çekildi.

Bu konuda girişimci ı herşekilde desteklerim. İhtiyacı olan PM ile başvurabilir

xfatihx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
düsündüğün kadar basit değil bu işler. Harcayıp , zorluklarla başarsan bile artık Istanbul'da her sokakta 1 dc mevcut ve fiyatlar gittikce aşşağıya cekiliyor. Yakında Türk wm'ler yurt dısından sunucu ve hosting alımı yapmayı bırakıcaklarını sanıyorum fiyatlar indikce Türkiye'ye yönelicekler.

Öyle bir altyapı hazırlayıp , Türk müşteri bulma sevdan başlamadan bitsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.