Bak dostum lafı uzatmak istemiyorum ama öyle cevaplar veriyorsun ki karşılığı 2 satırlık olmuyor
Ben senin demek istediğini yanlış anlamadım. Ancak sen benim demek istediğimi yanlış olsa bile anlamadın...
interaktif tasarım yapacak olan biri ya da birileri kalkıp hazır sistem üzerine inşa edilmiş site yapmazlar. Yapmazlar çünkü interaktif tasarım demek bir firmanın sanal bir ortamda yüzünü hiç görmediği, kültürünü hiç bilmediği, ten rengini, yaşını, dilini, dinini hiç bilmediği bir ziyaretçi topluluğuna kendini anlatma sanatıdır açılımda.
Herhangi bir müdahale yoktur. İlkokul mezunuda, master yapmış olanıda siteye girdiğinde aynı şeyi algılamalıdır.
Sanat satmak, zaten bir hayal satmaktır. Birde üstüne bu satacağın hayalin, hiç bir şekilde ikna için müdahale edemediğin insanlar oldugunu düşünürsen işinin zorluğu ortaya çıkıyor. Sitene girene hiç bir zaman "aman abi dur kapama birde şu bölüme bak" diye müdahale edemessin. Edemeyeceğin içinde yaptığın işin özgün olması lazım. Ziyaretçi bilmiyor olsada yanındaki adam "abi herif joomla çakmış yaa inidirp bende kurarım sana" dedirtmediğin zaman başarılı olursun. Bu durumdada 10 yıldır içinde bulunduğum reklam sektöründen edindiğim büyük tecrübeyle söyluyorum ki joomla site ile yayında olan bir ajans olmaz, olamaz. Ha...Bana dersen ki xxx yapmış diye daha şimdiden bilmeden etmeden yine legalpara ederimki çakma ajanstır. İşini layıkıyla yapmayan ajanstır. En iyi ihtimallede başka bir yerden sitesi için destek almıştır o destek aldığı yerde ona farkettirmeden joomla çakmıştır. Ki bu bile zor bir ihtimal
Kısacası, ortalıkta müşteri diye kıçını yırtan, en farklı işleri yapan benim diye neredeyse çıplak gezmeyi bile kabul edecek yerlerin, kalkıpta bilmem kaç bin kişide olanın aynısını yapması akıl karı değildir. (umarım biri çıkıp akıl karı demek hakarettir demez
...) Bu yurtdışı menşei olan ajanslar içinde böyledir yurtiçi kurulum ajanslardada böyledir. Yeterki konu iletişim olsun.
Bu kadar uzun yazdım çünkü en başta dediğinede cevap olsun istedim. Başka ajanslarda joomla kullandı dediğin için ve sonrasındaki cevapların için. bilmediğin konularda boşuna legalpara etmen sana hiç bir şey kazandırmayacak. Biraz araştır, reklam ajanslarını bir gez demek istediğimi zaten anlayacaksın...
Birde kısa bir cümle aklında olsun...
Her zaman için güzel olanı değil, doğru olanı yap