İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows'mu - Linux'mu ?

Mohti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba Arkadaşlar,

Bir türlü karar veremedim ve merak ediyorum, sizce saldırıları önlemede en iyi işletim sistemi hangisi ?

En güvenli ve En kolay ?

Yorumlarınız gercekten cok işime yarayacak ;)

Tesekkürler...

qdin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba,
Bu bahsettiginiz konu senelerce tartışılmakta. ancak örnekler verecek olursak büyük serverlar unix tabanlı işletim sistemleri üzerine kuruludur.
Olayı kişiselleştirelim

windows : up time : 4 gün
linux : up time : 160 gün

yani birine en son 4 gün önce reboot atmışım digerine 160 gün önce. fark ortada sanırım

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
sorunlar tamamen sana bağlı windows işletim sistemlerindede Kerekli tedbirleri altıktan sonra guvende olursun ama linuxta fena değil gerek kendini geliştirmek gerekse oğrenmek ve guvenlik acısından linux kullanabilirsin.

qdin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba,
uzun seneler okudugum makaler ve katildigim anketlerde ve kullandıgım sistemlerde gördümki windows linux kadar saglam degil.

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
"linux nokta" ama niye linux nokta? bir açıklama yapmadan şu bu demeyin. bu bilgisiz olduğunuzu ve sağdan soldan duyduklarına göre yazdiginizi gösterir.

Linux açık kaynak kodlu olduğu için kendiniz bile geliştirebilirsiniz. eksik bulduğunuz yerler ile oynayabilirsiniz. windowsda bu şansınız yok. onun için linux tercih sebebidir.

Onun dışında windowa uygun program bulmak daha kolaydir. Örneğin sisteminizde bulunan hostlarda virüs varmi yokmu taramasi icin zilyon tane program bulabilirken linuxde bu daarcığınız azdır.

qdin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Merhaba,
Aslında arkadaşın sorusunu bizler anlayamadık sanırsam
Bir türlü karar veremedim ve merak ediyorum, sizce saldırıları önlemede en iyi işletim sistemi hangisi ?
der arkadaş. linux yada unix tabanlı işletim sistemlerinin configirasyonları tabiki windows işletim sistemine göre zordur. Ancak yukarıda belirttigim gibi unix tabanlı işletim sistemleri daha saglam bir omurgaya sahiptir. Caeser ında belirttigi gibi açık kaynak kodu cok daha kolay gelişir ve sürekli yenilenir. bu sözler baglamında degerlendirmeyi yapınız.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Okuduğum bir kaynakta der ki, saçık kaynaklı sistemler saldırıdan daha fazla etkilenir. Çünkü salgırdan saldıracağı yerleri daha iyi tespit etmektedir. Sürekli güncellemer yapılıp, açıklar kapatılmalı ve buna özen gösterilmelidir.

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet disconnect haklı. fakat suda bir gercekki, ne kadar saldırılacak yerlerin tespiti daha cabuksa, bu yerlere cozum onerileride daha cabuk ortaya cıkıyor. yani tamam aciklar daha spesifik oldugu icin kolay bulunuyor ama aynı anda acigin kapatilmasida buna paralel oalrak daha cabuk oluyor.

sibersonic

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Linux açık kaynak kodlu olduğu için kendiniz bile geliştirebilirsiniz. eksik bulduğunuz yerler ile oynayabilirsiniz. windowsda bu şansınız yok. onun için linux tercih sebebidir.
QUOTE]

Açıkları bulup hatta kendin kapatabildiğin için tebrik ederim seni. Şimdiye kadar linux a patch yazmış arkadaş varsa aramızda bilmek güzel olur.

UltraVB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bence linux daha güvenli gibi çünkü google yahoo gibi sitelerin serverları da linux. ama hangi işletim daha iyi yani insanların işini daha çok kolaylaştırıyor derseniz tabiki windows.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
mohti insan bizede sorar :)

tabiki windows .

neymiş efendim linux da virüsü onu bunu yokmuş

oradan bir arkadaşda uptime gösteriyor alakası nedir anlayamadım :)

linux çakar win hep ayakta kalır bunu unutmayın

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7

tabiki windows .

özür dileriz hostbank24 senin gibi aydın bir kişi varken bizim yorum yapmamız terbiyesizlik zaten.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
ben ne oldum delisi değilim ceaser

insanlara tepeden bakmıyorum :)

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
korumasız iki sunucunun(win ve unix) alacağı saldırıda hangisinin çaktığını bizzat test ettiğim için:)

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37

tabiki windows .

ne yazık ki, kahvede oturup memleketin gidişatı üzerine siyaset yapan amcalara benzemişsiniz bu yazdığınızla.

bir iddiada bulunuyorsanız somut birşeyler gösterin bari. heleki linux çaktıysa :D

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
hiç yoktan okumayı biliyorum. ceaser degil "caesar"

güzel.en azından ne olduğunu sen de biliyorsun.

ne yazık ki, kahvede oturup memleketin gidişatı üzerine siyaset yapan amcalara benzemişsiniz bu yazdığınızla.

bir iddiada bulunuyorsanız somut birşeyler gösterin bari. heleki linux çaktıysa

neyin kanıtını sunayım.fikrimi beyan ettim :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.