drstranger' Alıntı:güzel diyorsun ama bi allhın kulu da siteme yahoo.com sanıp girse gam yemem. Tamamen, yurtdısı egitimi konusunda bilgi almak istyenler geliyor bilgisini alıyor ve gidiyor. kaldı ki extension ı .net com bile değil.
ayrıca yawhoo diye bir şelale var dünyada google da rastlamıstım bi kere
nokie' Alıntı:yahoo firmasini zedeleyici yada bu firma ile ilgili sitende benzer faliyetlerde bulunmadiysan domaini alamazlar. Ancak dava acabilirler 1500USD odedikten sonra her domaine dava aciliyor.
sana dava buyuk ihtimal http://arbiter.wipo.int/domains/ adresinden gelecek.
ancak buna benzer baska forumlarda var, epostani iyi takip edip savunmani yapman gerekiyor. Domain kaydini yaparken fax numarani yazdiysan ayrica dava dosyasi faxlaniyor sana.
domain uzerinde yahoo ile ilgili bir faliyette bulunmadiysan, domaini onlara vermek yerine dava dosyanda savunmani yapip karari beklemen daha iyi olur.
onlar hakliysa wipo devreder domaini sen haliysan sende kalir, haksiz birsey yapilmaz merak etme bu yahoo da olsa farketmez.
Sadece domain gitmez. Senden tazminat talep edeceklerdir. Davayi kaybettigin icin mahkeme ve avukat masraflari (hem senin hem karsi tarafin) ayrica tazminat isteyeceklerdir.drstranger' Alıntı:Evet bunu uniform bilmemne policy sartlarını okurken gordum bu adersi soınra o rakamları da gordum. sence davayı bekledik diyelim, o sırada bana bunun herhengi maddi bir bedeli, külfeti olabilir mi yoksa giden sadece domain mi olur???
Aforizmalar vediğin adresi inceleyecğim şimdi.
Geveze.at' Alıntı:@ Millet
kendinize göre bilip bilmeden yorum yapmayiniz. Aranizda kac kisiniz hukuk ile alakali yazilar okudunuz?
Telif Hakki olan kelimelerin domainlerinin satin alinmasi yasaktir. Domaini aldiginiz andan itibaren sucu kabul etmis oluyorsunuz. Bunun genis aciklamalari Sedo forumlarinda mevcut. Yüzlerce kisi bu yüzden ceza aldilar.
Ayrica türkcesini bilmiyorum ama bu gibi yazim yanlisi olan domainlerin satin alinmasi tamemen YASAKTIR.
Sen birde yahoo dan para istersen basina büyük bir bela aldin demektir.
Yapman gereken tek sey;
yahoo dan özür dileyip domain onlara yönlendirecegin ve hemen domaini silecegin.
Yoksa basin cok agrir.
Hic bir bilgisi olmadan ahkam kesenlerede kaldiysan isin zor.
@Gamend
Madem okadar eminsen, arkadasa iyi gaz veriyorsun. Dogacak sonuclarada ortak ol bence.
Ne dersin
Geveze.at' Alıntı:Tekrar yineliyorum. Eger hic birsey olmaz devam et diyorsan, arkadasa dogacak sorunlardan bende sorumluyum diye yaziver
nokie' Alıntı:bu arada birisi ucret karsiligi ver demis domaini yahoo'a.
bunu teklif ettigin an %100 haksiz duruma dusersin ve diger aciklamalara bakmadan davayi direkman kazanmis olurlar.
sana yasanan ve hala suren wipo davalarini incelemen icin link veriyorum;
http://arbiter.wipo.int/domains/decisions/index-gtld.html
yillara gore kim kime dava acmis, neden acmis, hangi domaine acmis, kimler kazanmis kaybetmis vs. vs.
inceleyip bakabilirsin. yarari dokunacaktir.
ploop' Alıntı:adsense domainin oluşturulma tarihi, google adsense programının oluşturulmasından eski olduğu için alamadı google.