Umut,
limiti iyi ayarla.Benim gibi 2 ay sonra "keşke şunu alsaydım" deme.Taksit de yapıyorsan 1500 süper bir limit.Sana tavsiyem son çıkan işlemciyi alma, HDD ve ekran kartını da alma.Niye dersen, son çıkan hep gereğinden fazla pahalı olur ben buna "görgüsüzlük karı" diyorum.Turfanda meyve gibi.Ama 1500 Ytl iyi para ve son çıkan işlemciyi öneriyorum.Ben AMD kullanıyorum ama pentium öneririm.4 çekirdekli.Ekran kartında fazla paraya gerek yok çünkü fiyat/performans olarak pek bir şey değişmiyor.Ati alabilirsin ama Nvidia da olur.(pahalı olur ama iyi olur)
Ram: Ben 1 Gb kingston 667 kullanıyordum, geçen gün 1 gb daha aldım taktım ama gözle görülür hiçbir fark yok.Ddr3 satılıyor mu bilmiyorum ama ddr2 alacaksan 800 al, kingstondan da şaşma.
Hdd sata2 al, acayip farkediyor hızı.Markası da samsung seagate olabilir.İkisi de iyi ve uygun.IDE harddisk alma(bana satmaya çalıştılar 2 ay önce.)) Monitör olarak ben flat aldım, parayı diğer alet edavata bastım.Ama sen lcd de alabilirsin.
Şiddetle Feel kasa öneririm.Feel kasa diye arat oku biraz bilmiyorsan, 30 40 dolar oynar ama değer.(Asus kasalara göre, asuslar 40-50 dolar)
Geriye kalanları da topla.) Garanti çok önemli.Şimdiden hayırlı olsun.Aklına takılan bi şey olursa bana mesaj at çünkü ben bi kaç ay önce her şeyi araştırdım.
*ikinci el de düşünebilirsin bence, 500 ytl karın olur.Ama işlemci'yi mutlaka abart.)