- Reaction score
- 0
Merhaba arkadaşlar.
Bir diğer webmaster forumunda aktif olarak ticaret yapıyordum, 1 aylık uzaklaştırma alınca uzun süredir girmediğim iyinet'e bir gireyim dedim. Samimi söylüyorum burası daha az aktif belki ama ortam daha sağlam. Onaylı üye projesi, e-dergi gibi ve yarışmalarla güvenilir bir ortam sağlamaya çalışıyorsunuz, tebrik ediyorum. Bu meyanda benim de size bir kaç önerim olacak:
Bir diğer webmaster forumunda aktif olarak ticaret yapıyordum, 1 aylık uzaklaştırma alınca uzun süredir girmediğim iyinet'e bir gireyim dedim. Samimi söylüyorum burası daha az aktif belki ama ortam daha sağlam. Onaylı üye projesi, e-dergi gibi ve yarışmalarla güvenilir bir ortam sağlamaya çalışıyorsunuz, tebrik ediyorum. Bu meyanda benim de size bir kaç önerim olacak:
- Aman aktif olalım, aman herkes bizim sitemize girsin gibi düşünmeyin. Az olsun öz olsun.
- Dolandırıcılık. Buna karşı kesinlikle önlemler almanız gerek. Onaylı üye olayı güzel, çok mantıklı. Yalnız üye onaylı mı değil mi biraz zor anlaşılıyor, kullanılan rank resmi çok basit. Oraya yeşil bi tik işareti giderdi doğrusu. Ayrıca üyenin nicki de yeşil renk olursa mesela hoş olur, insanlar kolayca ayırabilir.
- Gereksiz üyeler temizlenebilir. 1 senedir giriş yapmayan tüm üyeleri silin gitsin, veritabanını şişirmeye gerek yok. (buna ben de dahilim
)
- digitalpoint'te bi uygulama var, google analytics'e forum üzerinden bağlanabiliyosun. o güzel bi uygulama mesela, iyinet'e girdiğimde sitemin istatistiklerine bakmak hoş olabilir. aynı şeyi uygulayabilirsiniz. veya stats.iyinet.com açılıp oraya bi sayaç scripti yazılır, forumla birleştirilir. forumda online olduğumda üstte bi yerlerde sitelerimde şuan kaç kişinin online olduğunu görebilsem hoş olurdu.
- ticaret canlanmalı. bu forumda 5k mesajı olan üyeye bakıyorum 3 tane traderi var. insanlar ticarete teşvik edilmeli. al ver ekonomiye can ver hesabı
şöyle bir şey de düşündüm, sahibinden/gittigidiyor/sanalpazar gibi bir ortam oluşturulup (yine iyinet subdomaininde) güvenli ticaret uygulaması yapılabilir. alıcı parayı iyinet'in hesabına geçer, onayı verdikten sonra iyinet ödemeyi satıcıya komisyon alarak yapar. komisyonu biraz düşük tuttuktan sonra insanlar sahibinden'e %5 vereceğine size %3 verir, sürümden kazanırsınız.
- Adalet. Üyeleri adaletle yönetmelisiniz. Üyelerin fikirlerine her zaman saygı gösterilmeli, bu siyasi olsa bile. Çünkü bir diğer webmaster forumunda ben moderatörün beni keyfî olarak banladığını gördüm, neden? çünkü onun gibi düşünmüyordum. bu yanlış. cezalar hafifletilmeli, veya ban atılmadan önce üyeyi "dikkat edilmesi gereken üye" veya "uyarılmış üye" gibi bi rütbe verirsin, forumda gezer ama ticaret yaparken alıcı veya satıcılar dikkatli olur, ticaret yapması engellenebilir.
- link alım/satım olaylarında şöyle bişey olabilir. üye foruma giriş yapıp profiline girdiğinde satın aldığı backlinkleri görür. satın aldığı kişinin nicki, linkin bulunduğu adres yazar. her saat başı cron ile sayfayı kontrol eder backlink sitede hala ekli mi diye. ekli değilse üyeye mail atar ve link satan kişiye özel mesaj çeker (link kaldırıldığı tespit edildi, linki geri eklemezseniz uzaklaştırma gibi) bu çok güzel olurdu doğrusu.. ne dersiniz?