İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

YouTube Türkiye'ye yalvarıyor

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
Youtube Türke ihtiyacı yoktuda neden cevap veriyor.. Ozaman youtube türkün katkısı yoksa Googleye hiç olamaz bu adam o zaman google şubesini neden kurdu yada google ve bloggeri türkçeleştirdi.. Peki bu adam Türkiyeden para kazanmıyorda..İnternette ortalama benim tahminim 7 8 milyon insan google giriyor ve bu google para kazanamıyor mu..Bu derseniz gülerler..

Bir yazıdada hatırı sayılı yazan bir adam..
Google Türkiye ne yazık ki rakam açıklamıyor. Bizzat sormuştum. “Maalesef izin vermiyorlar. Ama keşke açıklasak!” demişlerdi. Anlamıştım ki, topladıkları para ziyadesiyle hatırı sayılır.
Hürriyet’i, Kanal D’yi filan geçmiş olabilirler mi bilemem. Sanmıyorum. Ve fakat cümle internet şirketini havada katladıklarına, Türkiye’nin en çok reklam alan internet medyası olduklarına adım gibi eminim.
Şimdi bu başarıyı internete mâl etsek; “Hocam işte internetin gücü!” desek, biz internetçiler kendimizi kandırmış olacağız.
İyisi mi “Google gücü” diyelim, avucumuzu yalamaya devam edelim.

Alıntı..

Geri dönelim youtube.. Youtube Türkiyede kazanamıyorda neden kapatıp gitmiyor sizlemi uğraşacam demiyor. Diyemez bende diyemem sende diyemezsin. Atalarımız ne demeş. Müşteri veli nimettir. Benim içinde user öyle youtube içinde öyle.Kim diyor youtube kazanamıyor.. Ozaman bu adamlar malmı o kadar google reklamını oraya koyuyor.. adam orada reklam eritmesi bile ona para kazandırıyor.. Kim diyor youtube düşmedi ziyaretçisi. Genele ne bakıyorsun Türkiyeye bakacaksın. Turkiyenin yarar saglamadı yüzlerce site kapattı ok amenna.Ama youtube kapatamaz. Mesela rapidshare mi daha cok band harcıyor youtube mu. Rapid bile para kazanabiliyorsa youtube ne be..Youtube reklam aldığınımı gördünüz. Adam reklam almıyor ki para kazansın..Türkiyeyi küçük görmek yerine

Nüfüsüna göre ülkeler..

Türkiye bu sırada 17. Arkasında hatırı sayılır 100 ülke burakıyor.. Sen olsan..Mantıken 100 ülke ilemi uğraşmak istersin sadece 1 ülke ile uğraşıp sorunsuz ve 100 ülkeye bedel bir yapıya hizmet mi etmek istersin.. Sen şimdi kalkıp türkiyedeki youtube kullanıcı ile kıbrıstaki youtube kullanıcısı bir mi tutabilirsin..

bu yüzden band mış zararmış bilmem neymiş youtube için zararmı adam 1 büyük dc de yayın yaparken oraya 50 tanecik sunucu daha atamaycakmı..

yada söyle hesapla haftada kac defa youtube kullanıyorsun. Youtube istese o vdeoların arasına reklamı koysa.mecbur bakmadan izleme yapamasan. ne kadar reklam izlemek zorunda olacağını düşün..hızlı yazdım yanlışım varsa kusura bakmayın..
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
@mydeli025
Türkiye'yi savunmadan önce Türkçe'yi öğrensek nasıl olur? İmla kuralları nedir ne değildir bi araştırsak? Sonra ahkam kessek? Olmaz mı?

Nüfuslarına göre ülkeler sıralamasına baktıktan hemen sonra "internet reklamcılığındaki paylara göre ülkeler" sıralamasına da bi göz atsak? Nüfusumuzun onda biri kadar olan ülkelerin bizi solda sıfır bıraktıklarını görsek? Piedra ırmağının kıyısında oturup ağlasak?

Ülkeyi sevmek başka bir şeydir, bu sevginin sizi kör etmesi bambaşka bir şeydir. Elmalarla armutları aynı kefeye koymasak şukela olacak aslında ama imkansız.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
Bakıyorumda konu youtube tınlamıyor yok tınlıyor olayına dönmüş. Arkadaşlar cogu arkadaşlar youtube nin türk user vss gereksimim duymadıgını düşünüyorki youtube gibi sitenin bu saatten sonra user sorunu olmaz.

Her ülkenin yerel video sitesi mevcut youtube amaçı artık liderliğe oynamak yerine o ülkedeki internet reklam pazarından pay almaktır. İsterse o ülke %0,01 oranda giriş olsada büyük şirketler için imaj önemlidir.

Şimdi "Yalvarmak" Olayına tabiki maksat haber ilgi cekmek amaçlı o yazıyı yazan editörün işi hiç bir firma yalvarmak gibi bir duruma düşmez hele hele google baglı bir firmanın sanmıyorum. Amaki Youtube nin Türkiye üzerinden para kazanmadıgını söylemek yalan olur, Anladıgım kadarı ile youtube türkiyeye ofis acmadan güvenlik lisansı alamdan acılması için avukatları yolu ile girişimler yapıyorlar.

Türkiyenin bu kapanma ısrarı ise diger ülkelere davrandıgı hassasiyeti türkiye içinde gercekleştirmesidir. Diger ülkelerde kanun dışı videoların kaldırılması 2-3 saat içinde sistemden silinmekte. Amaki türkiye kanunsuz videolar için şikayet edecegi muatap bulamıyor, youtube şikayetleri dikkate alana kadar kanunsuz videoların yayınlanmasıda dogru degil. Kimse bir firmanın keyfini beklemez türkiyeninde elinden gelen engelleme yoluna başvuruyor.

Öncelikle sunu benimsemek lazım "Türkiyeyi kim takar" - "Türkiye muhtaç degiller" gibi sözlerle öncelikle kendi yaşadıgımız ülkeyi düşürsek yabancılar yerden yere vurur. Tamam türkiye diger ülkelere göre geride kalan bir ülke amaki bunu öyle olması türkiyeyi alttan görmek olmamalı.
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
@Miller yazımın sonunda dediğim gibi hızlı yazdım.. Fakat avrupada yaşayıpta Türkçe klavye kullandığımıda belirtmek isterim.. Burada konu Türkçe yazmak değildi fakat sizin bunu belirteceğinizi düşündüğüm için sonunda kusurumu belirttim..

Konumuza gelecek olursak Türkiye'deki Youtube kullanıcı sayısını siz bilemezsiniz kaldiki biz hatta youtube bile kestiremez bunun içinde proxy ile bağlananımı , yoksa aynı adsl üzerinden 20 kişinin bağlandığınımı..

Şimdi kalkıpta bana Türkiye'nin 10 da 1 Azerbaycanı buldum listeye göre..
Bu Azerbaycanda 7 milyon nufüsta bana kalkıpta 7 milyonunda internet kullanıcı olduğunu söyleme lütfen.Şuan zaten Azerbaycan' da

Azerbaycan'da En Yüksek Hızın 1 Megabit Olduğu Belirtilerek, Bu Hız İçin Türkiye'de 40-45 Dolar, Ermenistan'da 583 Dolar, Azerbaycan'da İse 693 Dolar Ödenmesi Örnek Olarak Gösterildi.
kaynak:


Ama genede ben şunu belirtmek isterimki. Benim tahminime göre ve resmi kayıtlara göre 2007 yılı sonu 5 milyonu aşan Türkiye adsl kullanıcısı " Kaynak " bunun içine uydu , kablo ve normal telefon hattı üzerinden bağlananları saymamaka beraber.

Türkiye'de ki yapının sadece 1 adsl abonesi ile ortalama 3 bilgisayar maksimum 10 bilgisayar (tecrübe ile sabittir) kullanıcı kullandığını var sayarsak bu rakamı 10 milyon adsl abonesi olarak düşünmek ve bu her evde adsl olan ve bu ailede en az 2 kişi olması ile birlikte bu sayı 20 milyona çıkartmak istemiyorum.. İnternet cafeleri saymıyorum..

Bilgisayarda 1 saat oturanda internet kullanıcısı 10 saat oturanda internet kullanıcısı sayılmaktadır. Azerbaycanında nüfusu ortalam 7 milyon ise sizin Azerbaycandaki 7 milyonunda internet kullanıcı saysak bizim ortalam 15 milyon internet kullanıcımız ile kıyaslamanıza şaşırdım..
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
@Permision
Sırayla gideyim;
"Diger ülkelerde kanun dışı videoların kaldırılması 2-3 saat içinde sistemden silinmekte. "
bunun ıspatı var mıdır? tam tersine ben size 200 gündür youtube'de bulunan "gayreek" videolarını gösterebilirim. Ayrıca yine bir video dolayısıyla güney amerika ülkelerinden birisinde youtube kapatılma noktasına gelmişti. (Akıbeti ne oldu bilmiyorum)
Yani ortada bir çifte standart yok. Youtube herkes için aynı prosedürü uyguluyor. Tek alıngan ülke de biz değiliz. Daha çok var, içiniz rahat olsun.

""Türkiyeyi kim takar" - "Türkiye muhtaç degiller" gibi sözlerle öncelikle kendi yaşadıgımız ülkeyi düşürsek yabancılar yerden yere vurur."
Asıl sorun şu;
Biz ne olduğumuzun farkında olmazsak ve kendimizi olduğumuzdan büyük görürsek daima hayal kırıklığına uğrarız. İşte bu hayalkırıklığını yaşamamak adına daima gerçekleri görmek, ona göre davranmak iyidir. Kabul etmek gerekir ki hala "gelişmekte olan bir ülke"yiz. Hala biz sadece düşük maliyetli, düşük kazançlı bir pazardan ibaretiz.

ekonomilerde maliyet/kar oranı önemlidir. eğer kar marjınız çok düşükse bazı ülkeleri ve/veya sektörleri gözden çıkarırsınız. çünkü onlar minik de olsa kar bırakmalarına rağmen toplamda sizin önünüzü tıkıyorlardır. tamamen gözden çıkarmasanız bile artık oraya yatırım yapmazsınız. işte youtube de o yüzden Türkiye'ye büro açma işini ağırdan alıyor. Belki ileride açacaktır ama bunu biz istedik diye değil, belki biraz ışık gördüğü/göreceği içindir.
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
@mydeli025
Sadece şu kadarını söyleyeyim;
Ben elmadan bahsediyorken siz ısrarla armutların kilosuna dair rakamlar veriyorsunuz.
Keşke yazdıklarınızdan daha fazlasını anlayıp cevap verebilseydim ama anlamak çok zor :) Kusuruma bakmayınız.
 

i.ari

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Aralık 2006
Mesajlar
4,437
Reaction score
6
Konum
Ankara
bence google iyi kazanıyor türkiye den kimse kazanmıyor demesin adsense den düşünün ne kadar gelir elde ediyor birde youtube düşündügünüzde dahada çok
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
bence google iyi kazanıyor türkiye den kimse kazanmıyor demesin adsense den düşünün ne kadar gelir elde ediyor birde youtube düşündügünüzde dahada çok
Youtube ile Google adsense'i neden bir kefeye koyuyorsunuz? Google elbette Türkiye'den iyi kazanıyordur (diğer ülkelere nazaran kötü olsa da yine de kendisini tatmin edecek kadar kazanıyordur) ama söz konusu Youtube olunca malesef aynı şeyi söylemek imkansız. Çünkü orada kullanılan hayli yüklü bir banddan söz ediyoruz. O bandın geri dönüşümü olabilmesi için Türkiye'deki internet reklamcılığı sektörünün iki fırın ekmek yemesi lazım.
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
@Miller ok anlamıyor isen sorun yok anlayan anlar anlayamaya zorla aklına sokamayız.

@Miller Kabul etmek gerekir ki hala "gelişmekte olan bir ülke"yiz. Hala biz sadece düşük maliyetli, düşük kazançlı bir pazardan ibaretiz.

bunu kendimiz aşabilirizi mesela bir gün boyunca ben devlete yarayacak veya zarar verecek neler yapmışım diye bunları düşünmezsem ve ben halen devleti sorgularsam cahil gelmişim cahil gidecek olurum..

Edit: "O bandın geri dönüşümü olabilmesi için Türkiye'deki internet reklamcılığı sektörünün iki fırın ekmek yemesi lazım. "

Bunu anlamıyorum.Youtube hiç band sıkıntısı olurmu yaw. Öyle birşey olsa google videolar bölümüne bir reklam almadan izlettiyor.Bu hizmettir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir. Bandı konu yapan adamlar eski youtube sahipleri bile kapatmadı Türkiye'ye Google mı kapatacak.
 

firar

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2004
Mesajlar
3,116
Reaction score
0
youtubenin günlük karı 1 milyon dolar olsun bizde bunun %1 ini oluşturalım...

10.000$ /gün %1 az değildir arkadaşlar..
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
@Miller ok anlamıyor isen sorun yok anlayan anlar anlayamaya zorla aklına sokamayız.
bunu kendimiz aşabilirizi mesela bir gün boyunca ben devlete yarayacak veya zarar verecek neler yapmışım diye bunları düşünmezsem ve ben halen devleti sorgularsam cahil gelmişim cahil gidecek olurum..
Sorun şu ki azgelişmiş ülke karakteristiklerinden bir tanesi de "devleti sorgulamamak"tır. Zira özgür beyinlerin yetişmesi için ortamdaki "gaz" bireysel düşünmeye izin vermez. Sonucunda da işte böyle "az gelişmiş ülke refleksleri" doğar. Youtube milliyetçiliği diye bir şey türedi mesela. Sizin bu yazdıklarınız da bundan farklı değil. Bana asıl enteresan gelen şeyse daha dilini kullanamadığınız bir halkın milliyetçisi kesilmeniz. Vatanseverlik sahiden iyidir, sıfırdan bir ülke yaratabilir. (Finlandiya'yı yaratan fin vatanseverliğidir mesela - Ak Zambaklar Ülkesinde'yi okumanızı öneririm yeri gelmişken) Ama bir ülkenin kalkınmasını tek başına sağlamaya yetmez. Önce düşünmek, tartmak, realist olmak gerekir.

Bunca konuşmanın ardından şunu da ekleyeyim;
Youtube'ün kapatılmasını kesinlikle saçma buluyorum. Ama "açılsın mı, açılmasın mı?" diye bana sorsalar hiç düşünmeden "AÇILMASIN" derim. Sonsuza dek kapatılmasını tercih ederim. Çünkü ben de bu işten ekmek yiyorum ve youtube'ün kapalı kaldığı her an daha fazla hit alan sitelerim var. İşte biz buna kapitalizm diyoruz :)
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
youtubenin günlük karı 1 milyon dolar olsun bizde bunun %1 ini oluşturalım...
10.000$ /gün %1 az değildir arkadaşlar..
Bakkal Hüseyin efendi için günde 100 YTL kar yapmak müthiş bir gelirdir ama Tansaş için günde 1000 YTL kar yapmak zaman kaybıdır.
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
Bakkal Hüseyin efendi için günde 100 YTL kar yapmak müthiş bir gelirdir ama Tansaş için günde 1000 YTL kar yapmak zaman kaybıdır.
Çok çelişkilisin ne demek 1000 ytl kazanmak. Şimdi Google yahooyu aldığında Google ın kazancının % 1 % 5 değilmiydi. Youtube kazancı.Şimdi Google zaman kaybımı yaptı yoksa alarak büyüterek markasını koyarak devamlı kazançmı almaya çalıştı.

Tansaşın istanbulun nişantaşı subesinde kazandığı günlük 100 milyar cirosu ile niğde ilindeki kazanacağı 1 milyarlık cirosu , şimdi tansaş niğdedeki şubeden 1000 ytl kazanmak içinmi açmıştır.

Yoksa markasını büyütmek içinmi. Şimdi diyorsun ki tansaş mal niğdeye neden dükkan açtı işte senin dediğin gibi 1000 ytl için zaman kaybıyla uğraşıyor..Çünkü tansaş senin kadar düşenemiyor.Bana demişlerdi okuyarak adam olunmaz.Çünkü tansaştakiler hep okumuş adamda o amaçtan dedim..

Dediğin gibi bir yerlere oturup düşünmek gerekiyor..
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
Tansaşın istanbulun nişantaşı subesinde kazandığı günlük 100 milyar cirosu ile niğde ilindeki kazanacağı 1 milyarlık cüresunu şimdi tansaş niğdedeki şubeden 1000 ytl kazanmak içinmi açmıştır.

Yoksa markasını büyütmek içinmi. Şimdi diyorsun ki tansaş mal niğdeye neden dükkan açtı işte senin dediğin gibi 1000 ytl için zaman kaybıyla uğraşıyor.
Benim "youtube Türkiye'de açılmayı istemiyor" dediğimi gösterebilir misiniz bana? Bir çelişki bulmak adına bu kadar detaya girdiyseniz ve bir teşbihten bunca şey çıkartabildiyseniz mutlaka tüm yazdıklarımı okumuş olmalısınız. Başından beri şunu söylemeye çalışıyorum; Evet, elbette Youtube Türkiye'de açılmak istiyordur ama bunu mümkün olan en az yatırımla yapmak istediğinden (kar marjı düşük zira) büro açma gibi konuları ağırdan alması gayet de normaldir. Açılmak için yalvarmayacaktır, zira yalvarmasını gerektirecek bir pazar yok burada. Elbette pazar payını genişletmek, marka değerini artırmak için her ülkede açık olmak isteyecektir ama kar/zarar dengesi çok da lehine değilse bunun için hiç de ekstra çaba sarfetmez.

Ben sadece yazmayı bilmediğinizi sanıyordum, okumayı da bilmiyormuşsunuz.
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
öncelikle, google adsense ve youtube'u birbirinden ayırmak lazım. yorumların çoğunda youtube'dan bahsederken google dile getiriliyor. youtube'un sahibi google olabilir fakat youtube kendi sermayesi, karı ve maliyeti olan bir projedir. google adsense türkiye'den iyi kar ediyor diye, youtube'da ediyor anlamına gelmez.

haber içeriği ve başlığı günümüz medyasının habercilik anlayışı ile aynı malesef. her gelişmeyi abartarak, kendimizi göklere çıkartmakta, üstüne üstlük buna inanmakta üzerimize yok. olaylara biraz daha objektif bakıp, gerçekleri görmekte ve yere inip toprağa basmakta fayda var. :)
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
Benim "youtube Türkiye'de açılmayı istemiyor" dediğimi gösterebilir misiniz bana?
siz buna inanıyor musunuz? youtube'ün çok umrunda mı sanıyorsunuz?
Türkiye youtube'de sadece "sömürücü ülke" konumunda. Reklamveren kitlemiz youtube'ü doyuracak kadar iyi değil.

Burada belirttiniz.Benim anlatmak istediğimde budur. Youtube neden kazanamasın Türkiyede Reklam pastası yokta 10 binlerce site nasıl ayakta. Türkiye reklam potansiyeli yokta biz burada ne arıyoruz.. Küçük siteleri geçtim. Büyük haber siteleri nasıl kar ediyor..

Sadece zaman gazetesinde benim gördüğüm 10 kişi kadar internet sitesiy ile uğraşan ayrı bir bölüm vardı. Bu adam kazanamıyorda bukadar kişiye masraf ediyor vs vs bu yüzden bazı şeyleri söylerken araştırma yapmanızı istiyorum yada bizim araştırıp önünüze sürdüklerimize güvenin halen araştırma yapmadan konuşmamayı denerseniz çok sevineceğim..
 

sempaty

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2005
Mesajlar
3,824
Reaction score
19
Konum
hawaii. ama sanal tur.
youtube ün türkiye ziyaretçisini komple verseler, karşılığında sitenin türkiyeyle ilgili gelirleri ve giderleri sizin deseler, kabul eder misiniz mesela
 

Miller

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Mart 2008
Mesajlar
884
Reaction score
0
Konum
Eskişehir
Burada belirttiniz.Benim anlatmak istediğimde budur. Youtube neden kazanamasın Türkiyede Reklam pastası yokta 10 binlerce site nasıl ayakta. Türkiye reklam potansiyeli yokta biz burada ne arıyoruz.. Küçük siteleri geçtim. Büyük haber siteleri nasıl kar ediyor..
Sadece zaman gazetesinde benim gördüğüm 10 kişi kadar internet sitesiy ile uğraşan ayrı bir bölüm vardı. Bu adam kazanamıyorda bukadar kişiye masraf ediyor vs vs bu yüzden bazı şeyleri söylerken araştırma yapmanızı istiyorum yada bizim araştırıp önünüze sürdüklerimize güvenin halen araştırma yapmadan konuşmamayı denerseniz çok sevineceğim..
Ay bak şimdi nasıl kapak oldum anlatamam :)
Arkadaşım, şaka mısın sen? Kopyaladığın yerde yazan şeyle benim sana sorduğum şey aynı mı iyice kontrol eder misin? "Ad Hominem" ve/veya diğer logical fallacy metodlarıyla ahkam kesmek için yanlış kişiyle konuşuyorsun.

Diğer sitelerin karlarıyla youtube'ü karşılaştırıp bundan mantıksal çıkarımlar yapmak ne derece doğru? O saydığın sitelerin kaçı ne kadar band kullanıyor haberin var mı? Band dediğin şey tarlada bitmiyor.

Neyse, aslında söylenecek çok şey var. Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok. Bu konuya yazmayacağım daha fazla. Zira faydası yok.
Hadi selametle
 

mydeli025

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2006
Mesajlar
498
Reaction score
0
Sorduğun sorunun cevabı aslında gayet açık şekilde bu ama fakat kabullenme aşamasında kendini kaybediyorsun..

Benim "youtube Türkiye'de açılmayı istemiyor" dediğimi gösterebilir misiniz bana?
siz buna inanıyor musunuz? youtube'ün çok umrunda mı sanıyorsunuz?
Türkiye youtube'de sadece "sömürücü ülke" konumunda. Reklamveren kitlemiz youtube'ü doyuracak kadar iyi değil.

Band konusunada gelince. Datacenter , Dedicated yönetim konusunda iyi sayılabilecek derecede bilgilerim olduğunu belirtmek isterim..

saygılar..
 

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
903
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Artık youtube sizliğe alıştım şükürki video sitemde yok.Bundan sonrada bu tür şeylrin tartışılmasını gereksiz buluyorum yani biz ne kadar tartışırsak tartışalım yine isteyen istediğini ypaacak, ilk kapandığında hiçkimse iyi oldu diyor muydu ? hayır.ama şimdi insanlar olmasada olur diyebiliyor , demekki beymış hiçbirşey vazgeçilmez değilmiş bu saatten sonra açılsada bence işe yaramaz , artık eskisi kadar dizi uploadıda olmaz malum Google yasakladı koskoca Youtube'ninde sadece " açıklama yapmak" için açıklama yaptığını düşünüyorum eğer önemli olsaydı onlar adına şimdiye 100 kere açıklama yapardı :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst