İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Youtube'a erişim yasağı

YouTUBE yasağı çözüm mü?

  • Evet

    Kullanılan: 30 23.8%
  • Bilmiyorum

    Kullanılan: 2 1.6%
  • Hayır

    Kullanılan: 94 74.6%

  • Kullanılan toplam oy
    126

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
Youtube Açıklaması :

YouTube: Bir daha olmayacak

Görüntü paylaşım sitesi YouTube, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerinin siteden kaldırıldığını ve bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

YouTube'den erişim yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu videonun siteden kaldırılmasına rağmen, yasal mercilerin erişimi engelleme kararı almasının üzücü olduğu ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''YouTube olarak, bu tarz hassas konularda çok dikkatli olmaya özen gösteriyoruz. Bu tip sorunlar internetin uluslararası bir fenomen haline gelmesinden dolayı daha karmaşık bir hal almaktadır. Teknoloji bir taraftan tüm dünyada bilgilere erişim imkanı sağlarken, kültürel farklılıkların da ortaya çıkmasına neden olmaktadır. YouTube olarak, dünyanın farklı yerlerinden insanların çektikleri videoları güvenli ve kurallar çerçevesi içerisinde paylaşabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışıyoruz.

Türkiye'deki yasal mercilerin, söz konusu videonun her türlü kopyasını YouTube'den kaldırmak için gösterdiğimiz çabanın farkında olduğuna inanıyoruz ve videonun bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.''

Alıntı : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=72369
 
M

MasterTR

Misafir
yaziklar olsun ya.. ne kadar komik duruma du$uyoruz cin i arabistani gectik
 

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ekim 2005
Mesajlar
3,975
Reaction score
2
Konum
İyinet
YouTUBE yasağı çözüm mü? ( anket )

İnternethaberde yayınlanan metin ;

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi faturayı kesti. Youtube Türkiye'den erişim kesilecek. Nedeni Atatürk'e, yayınlanan videolar aracılığı ile hakaret edilmesi.

Peki bu çözüm mü?

Değil elbetteki... Çıkan karar o videoların siteden kaldırılmasını sağlamayacak. Sadece siteye Türkiye'den girişi kesecek. Yani o videolar orada kalacak. Hatta belki yenileri eklenecek. Bizim ruhumuz bile duymayacak.

Deve kuşu misali

Durum tam devekuşu misali kafamızı gömme hali. Biz erişemeyince o videolara dünya da erişemiyor sanacağız. Ama biz izlemesek de o rezil videoları tüm dünya seyredecek.

Youtube gözdağı mı?

İyi yönden bakacak olursak bu karar YouTube bir gözdağı oldu. Her ne kadar Türk halkından özür dilemeseler de "bir daha olmayacak" sözünü verdiler. Bu bir garanti... Yeni durumu adli mercilerinde değerlendirmeye alacağını sanıyoruz.

İşin özü aba altından gösterilen sopa etkili oldu. Siteyi toptan karartmaya artık gerek yok. Hem böylece adımızı dünya üzerinde sansürcüye de çıkarmamış oluruz. Herşey de olduğu gibi bunda da ipin ucunu kaçırmayalım, "Vur deyince öldürmeyelim"... //

Alıntı : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=72373
 

404

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2006
Mesajlar
124
Reaction score
0
.

videonun amacı Türklere zarar vermek , sinirlendirmekti , eger bu sekilde bır yaptırım yapılrı ve Türkler youtube sitesinden sırf bu herif için uzaklaştırılırsa adam ıstedıgını almış olur. ben devletımızı akıllı adamlardan olusur sanırdım hiç degilse boyle kararlarda gerı kafalılık soz konusu olmasın tembellıge kacıp işi kokunden halletmek ?!
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
ya ben sunu inanmıyorum türkiyenin sanssürü bir savcının ve hakimin kararı ile bitiyor herşey onun imzası onun hatası yüzünden elimizden savunma silahımızı alıyor yok böle bişi yaa

şimdi engellemek sorunu çözsse keşke sorunu yararı olur aşıl kişilere ulaşmaktansa yüzeysel bir kapatmayla türkiyenin gözünü boyamak ben bu sansurlama olayına karşıyım.. asıl sucu işleyeni bulmak yerine alet edilen kişileri yok ediyor.

ya bu engellemek türkiye adına bir damga diyorum su zamanalr düşünce özgürlüğü olayı tartışılırken birde sansürcü türkiye diye konuşulcaz..

bu olayı engelleyerek çöüzm bulmaktansa gidin youtube.com dava acın tazminat davası. uluslarası dava.. hadi bakalım bu davadan sonra youtube.com o video ekleyen kişinin peşini bırakırmı.

ama bizinkiler ne yapıyor kısa yoldan engellemek ee türkler görmesin yok böle zihniyet. türkiyeden engellense ne olucak dünyada dönecek.. bizde onalrın yaptıkalrına karşılık veremeden elimizi kolumuzu baglayıp oturcaz..

yazık diyorum yazık..
 

Gamend

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mart 2005
Mesajlar
1,508
Reaction score
1
Konum
Ankara
Bir hıyar yüzünden tüm site, tüm ülke zarar görecek. Bence kaybeden yine Türkiye olur. Youtube Türkiye'de yayında olmasada bir şey kaybetmez. Ama onbinlerce Youtube kullanıcısı Türk, birçok şey kaybeder.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir
ya bu www.internethaber.com haberi anlamıyorum gündemini bu olaya ayırdı ve bir konu acıyor milliyetcilikle sansürü destekleyip milleti gaza getiriyor. bir bakıyorum başka konu acıp bu sefer bu sansür yapmak çözümmü devlet iyi düşünmeli gibi şeyelr yazıyor..

ya bu sitenin amaçı ne yaa.. ortalıgı karıştırıyor resmen yaa dinamitleir fitilini ateşliyor sonra kenara çekilip kız kız gülüyor izliyor yuhhh
 

netistanbul

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Nisan 2005
Mesajlar
580
Reaction score
0
bu şaka mı.. nedir ya.. hangi mantıklı birisi açıklayabilir..

bushun idam görüntülerini beyaz saray nasıl sildirdi ve ne yaptıysa öyle yapması lazım.. bir tane velet yüzünden yorgan yakılmaz.. Hakaret edeni bul. attır hapise.. youtube a da okkalı bir ceza.. bak gor yayınlıyabiliyor mu bir daha.. boyle kapatmakla çozum olmaz..
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
YouTube: Tekrarlanmayacak söz
07 Mart 2007 Çarşamba 00:10
Görüntü paylaşım sitesi YouTube, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edilen video görüntülerinin siteden kaldırıldığını ve bir daha yayınlanmaması için gerekli çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Bu internethaber e pek güvenim yok millet nerden eserse ona göre haber yapıyor ama benim bahsettiğim durum buydu gerçekse. Herşeye seyirci kalınarak, sözüm ona uzlaşmacı olunarak çözüm bulunmaz, bazen tavrınızı net koymadan birşey alamazsınız.

Ha bir de anlamadığım, yok Türkiye onu bunu kaybeder youtube bişi kaybetmez bilmemne ya ne kaybediyo Türkiye Allah aşkına? Kenan doulunun klibini biraz fazla ararsınız altı üstü bir de her video altındaki cahilce a.q.a.q.a.q. die postlar olmaz görende Youtube'la Türkiye'nin milyar dolarlık reklamı yapılıyor sanır. Bunun gibi tonla Türkiye karşıtı video'ya Youtube ses çıkarmadığında Türkiye neler kaybediyor onu bi düşünsenize. Bu tip uluslarası platformda kabul gören formatta ve gramerde videolar ı kim hazırlıyor onlar 50 taneyse biz 1 tane küfür dolu saçma sapan video koyup altına hahahahahaha yazmaktan başka bir halt mı ediyoruz? Nedir yani? Youtube olmazsa gidersin diğer video paylaşım sitelerine izlemeye değer güzel videolar koyarsın gelir millet orada da bulur youtube da ziyaretçi kaybeder pişman olur yapabiliyorsan onu yaparsın, youtube a koyulan ajdar videolarını izleyemiycek miyiz die ağlaşmanın bir mantığını göremiyorum.
 

Permission

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Reaction score
3
Konum
izmir

sorun zarar ile alakası yok türkiyenin yaptıgı çözüm olsa herkes ever dogru yol der ama bu yaptıgı sadece türklerin önüne bir perde cekmek türkler görmesinde kim görürse görsün zaten o video amaçı zaten tüm dünyay göstermek.

senin söyleminle türkler görmesede olur gibi oluyor. peki sansürlemek çözümmü bunu yapan msn veya yahoo yapsa onadamı sansürlücek peki ne olcak türkiyede yaşıyorsan sadece türk sitesinemi takılcan yabancı siteler yasak mı olucak eger bu sansürlemeyi desteklerseniz bilinki sizin ilgi alanız olan bir sitenin kapanmasında sesiniz cıakrtamassın .

bu site engelleme her zaman son çözüm. derim siteyi enlleyince ne olucak. suçlu cezası verilmişmi olucak.
 

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Eylül 2006
Mesajlar
2,415
Reaction score
0
Konum
Zaağane
Daha önceki postlarda belirttim az çok ya bunun tekrarlanmayacağına dair garanti verirler, politikalarına çeki düzen verirler(ki vermişler haber doğruysa) ya da Türkiye pazarından çeker giderler, birkaç sene önce açılmış tonla alternatifi olan bir siteye muhtaç falan değiliz.

O mantıkla Roj TV de Türkiye'de yayın yapsın, veya bu tip yayın yapan Türk kanalları da kapatılmasın, onların suçu dünya çapında olmamak mı? Ufaksa ezerim büyükse izlerim, böyle bir mantık var mı?

Valla ben daha fazla uzatmak istemiyorum fikrimi beyan ettim, hoş karşılamıyorum böyle Youtube'dur yapar gidelim dilekçe verelim amerikada bilmemne laflarını, amerika dünyanın sahibi mi benim ülkem hakkında yapılan hakarete ceza verme vermeme yetkisine sahip olacak.

Neyse...
 

sempaty

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2005
Mesajlar
3,824
Reaction score
19
Konum
hawaii. ama sanal tur.
(ne kadar güvenilir/kesin bilemem, ama) alexaya göre youtube ziyaretçi dengesi;

http://www.alexa.com/data/details/traffic_details?url=youtube.com

"Youtube.com users come from these countries" kısmından alttaki "more" linkine tıklayıp en yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip ülkelere bakın.

Turkey 2.4%

gerisi, yani 97,6% diğer ülkeler. biz izlemeyince sorun çözülür mü acaba ?? sanmıyorum
 

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Kasım 2005
Mesajlar
2,778
Reaction score
0
Konum
Ankara/Kayseri
ne saçma bi karar,
internet, bilgisayarın tuşlarına basmayı bile bilmeyen bürokratlara kaldıysa yandık.
 

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
903
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Engellemek bir çözüm olmaz bencede , çünkü bugn yotube da yarın metacafede yarın başka bir yerde bence biz bunlara çok önem veriyoruz ne bilim Posta gazetesinde bile gördüm , ayrıca haberin devamında nasıl uyaralacığını ve ingilizce bir mesaj yazılmış bunu gönderin diyorlardı açıkcası komiğime gitti :)
 

Sport

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
1,449
Reaction score
3
Youtube.com a ulaşılamıyor.

arkadaşlar,

youtube a erişim yasağı şu an itibariyle sanırım başladı. ulaşamıyorum ben...
 

Caesar

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
1,894
Reaction score
7
evet engellenmiş proxytr ile giriş yapılıyor.

Türkiye karanlık bir döneme giriyor. oeh.
 

Sport

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
1,449
Reaction score
3
yanlış oldu. baskı yapmalıydık youtube a sözkonusu video nun kalkması için ama bu şekilde onları değil kendimizi cezalandırmış olduk.

sonuçta youtube erişebildiğimiz için bu video yu gördük ve tepki verdik ulusca. bundan sonra arkamızdan çevrilen işlerden haberimiz olmayacak ve tepkide gösteremeyeceğiz.
 

qdin

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
1,677
Reaction score
1
Konum
Ankara
arkadaşlar,

youtube a erişim yasağı şu an itibariyle sanırım başladı. ulaşamıyorum ben...

Merhaba,
Çok hızlı alınan bir karar neticesinde Erişim engellenmiş durumda sansür temelinde hoş olmasa bile hakarete varan videolarını zamanında kaldırtabilmek için bu yaptırımı destekliyorum. derlerse milyonlarca videoyu nasıl kontrol edelim onun icin ekipman ayırsınlar yada yapamayacaklarsa kapalı kalsın. bir şekilde her türlü ahlak dışı görüntülerin engellenmesi gerekmekte.
 

Caesar

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
1,894
Reaction score
7
- şevki şurdan google'a bakar mısın şu filmde kimler oynuyor?
- google yasaklandı ya. tayvanlı biri türkiye karşıtı site açtı google'da ilk sıradaydı hatırlarsın..
-wikipedia?
-türkiye başlığına japon harfleriyle "eziq" yazmışlardı, ona erişim de yok.
- imdb?
-türk karşıtı bir filme 9 puan vermişlerdi, erişim yok.
-bi forum sitesinde de mi yok şevki?
-emeğe saygı olmadığı gerekçesiyle adminler erişimleri yasakladı.
- ek$i sözlük?
- o hoo, o ilk gittiydi zaten..
- telefon edelim bari sinemaya?
- yok grönlandlı biri türkiye'deki eniştesini açıp atatürk hakkında ileri geri konuştuğu için telefon altyapısını kaldırdılar, arayamayız.
- çay?
- 2 şekerli..

bu konuda yapılmış olan en güzel yorum.
 

dreamdesigner

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Ekim 2006
Mesajlar
28
Reaction score
0
hehe cok saglammıs gercekten yanı bu kadar olur dıyorum ve bunlar gewrcek olursa hıc sasırmayacagım....
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst