boğup boğmamak tartışılabilir belki. Peki genel olarak herkese soruyorum. "Adamlar müşteriyi gerçekten de bu uygulamayla memnun edecekler." dedin. Bu adwords müşterisine iyi bir mesaj. Ya adsense yayıncısı bu yeni uygulamadan hangi mesajı çıkarmalı? Bu mesaj "artık hile yapmayın. hile bize sökmez. banlanma riskini sıfıra indirdik. daha çok kazanmak için kaliteli içerikli siteler yapın." olabilir mi ?
Bunlar haricinde hangi mesajları almalıyız ?
Ben bu önlemle site içerik alakası kuramıyorum çok fazla.Zaten içeriği iyi olan kişi, ziyaretçiyi doyurmuyorsa o reklama öyle yada böyle tıklatıyor.Zaten bunuda defalarca konuştuk.Otel tanıtıyor, otelin linki yok, ziyretçiye 3-5 cümle vermiş detay yok, altında adsense reklamı.. Ziyaretçi buna tıklar.Bu düşüşler bizde şundan oldu bence.Sitemizde çok fazla içerik vardı, ama her tarafı tıklanır diye ziyaretçi yanılma payıyla beraber ilgisini çekdiğine tıklıyordu.Şimdi bu azalacak, genel olarak herkesi vuracak.Google nin burada karı çok büyük olacak.Bireysel 1 dolarlar toplandığında, kar büyük ve müşteri memnun.Adsense kullanıcısına onlar 2 mesaj verirler.
1 ) Ödemeni yapdım, git çek.
2 ) Banlandın, tak sepeti koluna herkes kendi yoluna..
Düşünselerde premiumlara verilen hakların bir kısmını verirlerdi, işte o zaman insanlar para kazanırdı.