Yazmayayım diyorum ama düşünsel evrimini tamamlayamamış çok iddia var ortada ve ben bu anti objektif yorumlara artık tahammül edemiyorum.
Yok mitinge katılmayanlara şu denmiş, listelenmiş fişlenmiş bilmemne, sen fişleyenler arasında mıydın nerden biliyorsun? Ben mitinge gitmedim, gidenler de kendi rızasıyla gitmişlerdir. Toplanan kalabalığa laf atmanın başka yolunu bulun, düşünsel laf atın, deyin ki düşünce yanlıştır, bunlar yanlış düşünüyor. Böyle yorumlar ilkel ve anlamsız.
Birisi demiş bunlar Tayyip'e karşı yürüdü, diğerleri daha çok toplanırsa ne olacak? Diğerlerinin toplantısını da gösterdi televizyon. "Başörtüsüne özgürlük" isimli gösteri 750 gram kadar biber gazı ile dağıtıldı. Başörtüsüne özgürlük ne demek kardeşim, beyinden mahrum musunuz, nesiniz siz? Ben erkek halimle baş örtüsü takıp sokakta gezerim arkadaşım. Özgürüz hepimiz, sizin arzu ettiğiniz ne, kendi başınızı kapatmak mı herkesinkini mi kapatmak?
Cumhurbaşkanlığı seçimine bilmem kaç gün kalmış hala aday mısın değil misin belli değil kardeşim, cumhurbaşkanlığı seçimi, kaç uçağına bineceğin ya da bakkaldan kaç ekmek alacağın kararı gibi 1 gün önceden verilecek bir karar mı, neysen açıkla. Hiçbir ülkede en yüksek devlet makamına kimin aday olacağı böyle yumurta popoya gelince öğrenilmez. İlkel kabile reisi seçiyoruz sanki başımıza.
Ordudan yardım istemek, darbecilik vs vs.. Yahu siz kendi partinizden habersiz yaşıyorsunuz, akp ordu ile iyi geçinmek için her türlü şeye çiçekle karşılık veriyor. Sezer'in açıklamalarına eleştiri getirirken, Genelkurmay'a herkes, biz sizi seviyoruz mesajları bilmemne. Bu ülkede Cumhuriyeti ordu kurdu. Hem de gericiliğe, köhneliğe, binbir türlü hainliğe karşı savaşarak kurdu. Cumhuriyete bir tehlike göze geldiyse, ilk başvurulacak kurum Ordudur. Biz kimle anlaşmayız, uzlaşmayız, matematiksel kafa sayısı bizde diyenler, devletin organlarıyla çatışmaya kalkanların siyasi hayatları çok geçmeden biter. Bunun örnekleri on tane geçmişte.
Hükümet hükümet oldu ama devlet olamadı. Devletle çatışan hükümet olmaz. Provakasyon yapan hükümet olmaz, gizli emelleri olan hükümet olmaz, son gün cumhurbaşkanı adayı çıkaran hükümet olmaz, parti başkanının dokunulmazlığı yüzünden bekleyen 10 tane dava dosyası varken, kanıtsız-delilsiz-amerika'ya kaçmış bir vatan haininin dergisinden ilan edilen darbe iddiaları yüzünden bir paşaya laf edebilecek cürreti kendinde bulan, mitinge gitmeyin diye telkinde bulunan ondan sonra da demokrasiden söz eden meclis başkanının bulunduğu yerden hükümet olmaz, irticai faaliyetten hapse girmiş insandan cumhurbaşkanı olmaz.