Evet benimde bildiğim çeltik tarlalarında yaşayan balık türleridir, asil bir türdür iki erkek aynı akvaryumda yaşayamaz gerçektende, kavgacı olduğu için pek diğer balık türleriylede bakılmaz, dişisi bile sadece üreme dönemlerinde yanında bulundurulabiliyor aksi halde öldürebiliyor aşırı agresif bir balık. Sudaki oksijen azaldığında havadanda oksijen alabilen bir tür olduğu için bardakta ve fanusta satıyorlar ama hiçbir balığın birkaç litre suda yaşam alanı olmayacağı için ben acıyorum yazık günah hayvana, yavrusuna karşıda çok bakıcıdır, doğal yaşam alanının asyada çeltik, pirinç tarlaları olduğunu biliyorum hatta ilkokulda bu balıklara hayrandım ve bir tez hazırlamıştım beta balıklarının ülkemizde de sivri sinekle mücadelede kullanılabileceğine dair, çünkü beta balıkları aslen ufak böcek möcekle beslenir, tabi ısı sorunu olmasa kullanılabilirdi
tek merak ettiğim şeyse doğal yaşam alanları, çünkü çeltik tarlaları pirinç tarlaları bildiğim kadarıyla suyun mevsimsel olarak gidip geldiği alanlar, iki erkek karşılaştığında da ölüm birisini bekliyor ee?