İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arama Motoru

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
sistem değerleri neymişki o rakamı istiyor ? Aramanet ile bir görüşsünler.20 milyara neler yapılırmış ayhan bey anlatsın kendilerine :) Bunlar balon haber bence arkadaşlar.

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yahu ben yalan solemiyorum cidden %5 in için 20.000 YTL istiyo ama bayada para kazanıyolar ;-)

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
tamam benim spideriminde %1ine ortak olmak isteyen varsa 2000$ bende

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ama onlarda bilfiğime gore aynı anda 20 ye yakın spider çalışıyo ve birtanesi 30,000 mi ne site indexliyor saatte dediklerine göre dunyadaki sitelerin %20 sini indexlemişler ( ben buna inanmadım ama ):)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
3 tane 4 islemcili makina varsa, herkes indexler o kadar siteyi, buyuk bir is degil.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dünyada 10 milyar üstü sayfa varken 2 milyar sayfayı indexledilese ve her sayfa 3 kb olsa;

( (2 milyar sayfa x 3 ) / 1024) / 1024 = 635 GB alan yapar.

Ki ne dünyada 10 milyar sayfa var, ne de bir sayfa 3 kb. Ne de siteler 3 kb lık tek bir sayfadan oluşuyor.

Ayrıca 635 gb için aylık 600$ veriliyor demişsin, enteresan. çünkü bu sunucular eften püftende olmamalı. Nixcon içinde host edildiğine göre;

Nixcon un bize duyurduğu 80 gb hdd li sunucunun en az 5 ini depolamada kullanamayacağınıda biliyoruz. Demek ki bu sunuculardan bir kaç tane var. söylediğin 600$ 3 tanesine, hadi toptan aldı 5 tanesine yetiyor. bu da bizim öngördüğümüz 635 gb lık komik rakama denk değil haliyle.

Yinede bu şartlarda arama yapacak babayiğite saygımda sonsuzdur. buyursun arasın. ama bu yazılanları gerçekten siigle sorumluları diyorsa çıkmadan battıkları manasına gelir.

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
mersinden arkadaşlarım var vede siigl'ı yapanları tanıyolar onlar soyluyor ama server sanırım 1 tb

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
delinin biri kuyuya 1 taş atar 10 akıllı çıkaramaz derler ne güzel sözmüş

T3chn0

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
herkez bildigi kadar yazar inanmak size kalmış kimseyi zorla inandırmıyoruz ;-)

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoo kapatmayalım bence. ben şöyle bişey düşünmüştüm motor mantığı için buyrun tartışalım. benden iyi bilen bir sürü arkadaş var görüş bildirsin. tek bir tablodan arama yapmaktansa şöyle bişey yapsak hız kazanırmıyız sizce ?

Aranan kelime "freeware" kelimesi ise
database içindeki tabloların şu şekilde dağıldığını varsayarsak ;

ARAMA-DB
--> Siteler - id - site adresi -...
--> arama_a - id - siteid - kelimeler
--> arama_b
--> arama_c
--> arama_d
--> arama_e
--> arama_f
--> arama_g
--> arama_...
--> arama_...
--> arama_z
--> arama_1
--> arama_2
--> arama_3
--> arama_...
--> arama_9

kelime f harfli ile başladığı için arama_f tablosunda aranır. Bu tablonunu içeriği siteler için " f " harfi ile başlayan kelimelerdir. bu kelimeler bulunduğunda " siteid " ile siteyi ve bilgilerini bulur.

oruccim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar çok boş bir muhabbet içerisindeyiz bence, sonuçta biz bu adamları burada konuşuyosak adamlar yapmış kardeşim. Bizde yapalım bizide konuşsunlar..
Çok çalışalım arkadaşlar çookkk bir gün ülkemiz adına çok geç olabilir ;)

oruccim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sistem değerleri neymişki o rakamı istiyor ? Aramanet ile bir görüşsünler.20 milyara neler yapılırmış ayhan bey anlatsın kendilerine :) Bunlar balon haber bence arkadaşlar.

Aramanet 20 milyara yapar ama anca bu kadar yapar :)
http://www.siigle.com/search?q=google+earth&l=w
http://www.aramanet.com/spara.netara?searchstr=google+earth

sonuç ortada arkadaşlar sıralamaya dikkat ederseniz anlıcaksınız bir arama motorunda sıralama en önemli şeydir bence ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.