tiva; siyasete girmemek için elinden geldiğince yalınsın şey gibi siyasetçilerin akıl hocaları olur ya arada laf atıp çekilirler kenara
tiva; siyasete girmemek için elinden geldiğince yalınsın şey gibi siyasetçilerin akıl hocaları olur ya arada laf atıp çekilirler kenara
Evet burasi bizim, biz bu ulkeyi kurtulus savasinda dinimizle imanımızla inancımızla aldık.. Ataturkculuk ardina saklanip ulkemizi batirmaya kalkan uc bes serefsize yarin bu halk tokati fena carpacak aralarinda bilinki bende olacagim.. Rahatlarmismisizz... Soyleyecek cok soz varda sana dua et banliyorlar ikidebir..
peki bu ordunun yaptigi nedir?
1997 de yapilan kimilerine gore "postmodern darbe" degilmidir? darbenin postmodernimi olurmu$. bu halkin iradesine yapilmi$ bir saygisizliktir!
asker yerini bilmelidir ve siyasete asla kari$mamalidir. siyaseti siyasetci yapar. ha yapamiyorsa halk buna secimlerde zaten karar verir.
askerde i$ini yapsin ba$ka i$lere el atmasin.. siyaset askerin i$i degil bunu ogrenmeli dedigin gibi o devir bitti gecti artik.
bütün siyasi ve toplumsal konuşmalarda diğer insanlara kum tanesi gibi bakmayı bırakın artık. ha yok ben çok iyi biliyorum herşeyi diyorsanız, anlatında o engin bilgilerinizden herkes faydalansın.
almasını bilen alır. net olarak yazmışım uyutuluyorsunuz diye. gereksiz laf atacağınıza bunların nedenlerini sorgulayın. ha doğru olduğunu düşünmüyorsanız zaten yazdıklarımın üzerine tartışmanın bir anlamı kalmaz.
birşeyi tartışmak için önce analiz etmeyi bileceksin sonra tarafsız yazmayı. her taraf her yazıda kendi tarafından bakıp yazarsa 'engin' bilgilerimi paylaşmanın kimseye bir faydası olmaz. bunların başına da 'benim ülkem'i koymuyorsa zaten kaile almam, yazmam da..
bu ülkede demokrasi vardır ve demokrasiye zarar veren bir açıklamadır(!?)
demokrasi;
- akrabalarını ve aynı görüşten ekip arkadaşlarını kayırmak, onlara torpil yapmak demektir.
- kendi görüşünden olanları her kuruma yerleştirmek, kadrolaşmak demektir.
- basına baskı yapmak demektir.
- ihaleleri taşeron ve kendi görüşünden bir firmaya peşkeş çekmek demektir.
- bu ihaleleri alan sorumsuz, terbiyesiz şirketlerin açıtğı bir deliğe küçücük bir çocuk düştüğünde içinin bile sızlamaması demektir. ayrıca halk salakmış gibi, o firmaya ihale yasağı koymadan hemen önce, milyonlarca dolarlık son bir ihale daha vermektir.
- faili meçhul cinayetler üzerine çok düşünmemektir. vatandaşlarını korumamak demektir.
- devletin tüm kurumlarıyla tartışma içerisinde olmaktır.
- temsil ettiğin vatandaşa "ananı da al git!" diyebilmektir.
- bulunduğu yere nasıl geldiğini ve görevini unutup, kendini kral sanmaktır.
- dokunulmazlıkların arkasına saklanıp, halkın verdiği bu yüce görevi kalkan olarak kullanmaktır.
- devletin temel ilkelerine karşı çıkmak, temsil ettiğin halde kendi devletinin avrupa insan hakları mahkemesi önünde kaybetmesine çalışmaktır
- kullanılmak, deliğe itilmemektir(!!!)
- camiler kışlamız, minareler süngümüzdür .... demektir laik bir devlette. çünkü demokrasi sadece bir araçtır.
- kendi istediğin olmadığında ulemaya sormaktır laik bir ülkede.
- 23 nisan'da kuran okuma yarışması düzenlemektir.
- ilköğretim öğrencilerinin düzenlediği bir tiyatro oyununda, oyuna müdahale edip, alkışlarla protesto edilmene rağmen küfürler savurmaktır çocukların önünde.
- hiç umurunda olmayan milli iradeyi demokrasinin üzerine koymaktır.
- ve son olarak yüzbinlerce kişi demokratik haklarını savunmak için sokaklara döküldüğünde, onlarla dalga geçebilmektir.
daha gider bu.tsk'nin bu uyarısı işte bunlara ve bunlar gibi durumlaradır.
umarım halka saygıdan ama tahmin ediyorum korkudan hükümet gereğini yapmalıdır.
gereksiz laf atan ben değilim öncelikle bu konuda uzlaşmak lazım ayrıca ben ve bu tarz konularda mesaj yazan kişilerin nedenlerini sorgulamadığını nereden biliyorsun? herkes aptal bi sen mi akıllısın? bir fikrin varsa yazarsın "fikrini" herkesin yazdığı gibi. ama insanları sürekli fikirleri ile küçük görmekten vazgeç burada kimse çocuk değil.
bu yazıma katılmayan bir 'taraf' ya da bir kişi varsa bir daha böyle konulara yazmam. sen de bu yazım saçmadır diyorsan sana, senin yazdığın benim olup da diğerlerinin olmadığı şeyleri ithaf ederim, benim gözümde öylesindir..
sorguluyorsan yazacaksın.. doğru bulmuyorsan sebeplerini yazacaksın, üzerine birşeyler karalayacaksın. içinden düşünüp aa bu böyle demiş diyerek burada 3 satırla demogoji yapmayacaksın.
sunun adini koyalim biz de rahatlayalim ordu da rahatlasin arkadasim. bu ulke askeri demokrasi ile yonetilen bir ulkedir, hic oyle demokrasi ve hukuk devleti palavlari sikmayalim birbirimize. kabul edelim sunu ve rahatlayalim. asker bu ulkenin gercek sahibidir, bir sey yapilacaksa o yapar, biz de vatandaslar olarak izleriz sadece. kimimiz duruma uzulur, sinirlenir bir seylerin yanlis oldugunu farkeder ama elinden bir sey gelmez; kimimiz de pasalarini nasil ovecegini, nasil alkislayacagini sasirir.
askeri demokrasi. ne kadar oksimoron bir ulkeyiz yarabbim. bir miktar oksi, ama kesinlikle moron.