- Reaction score
- 122
edit:bu mesaj fazladan gitti.......
sorun çözüldü bir kaç tane ip satın almak kaldı geriye sanırım )
ğüzel paylaşımdı teşekkur ederiz.
aynı ip den etki etmediği düşüncesine katılmıyorum.. büyük hosting şirketlerinde bir serverda tek ip ile yüzlerce site barınıyor.. onlar birbirine link verince sayılmıyormu? yada spammı oluyor?
Bende senin gibi düşünüyorum ama üstadlar olmaz dio başka bişey demiyo
aynı ip den etki etmediği düşüncesine katılmıyorum.. büyük hosting şirketlerinde bir serverda tek ip ile yüzlerce site barınıyor.. onlar birbirine link verince sayılmıyormu? yada spammı oluyor?
Olayı şöyle bir örneklede pekiştirebiliriz: engadget.com adresinin pagerank değerine baktığınızda ne kadar yüksek olduğunu göreceksiniz, siteye girip baktığınızda 75 tane aynı serverda barınan blog sitesinin birbirine çapraz link verdiğini de göreceksiniz..
http://whois.domaintools.com/engadget.com burdan whois yapıp bilgilere baktığımızda aynı serverda diğer 75 blog sitesininde barındırıldığını görüyoruz..
Sonuç: Aynı ipyi kullanan websiteleri çapraz link yaptığında, hem pagerank'a katkısı olur hemde backlink kazandırır.. Kanısındayım..
Aynı dc den kullanacağın IP lerinde bir farkı olacağını samıyorum Yani en azından kontrol varsa "00.00.0." Son noktaya kadar vardır.
pr ler neyle sağlanıyor ?
BU YAZDIKLARINIZ HİÇBİR ŞEKİLDE BACKLİNKE VE PR YE ETKİDE BULUNMAZ.İMKANSIZ