Yaw ne kadar saçma haberler yapılıyor, coca cola haram colaturka helal.Basit oyunlar yapıcaklarına adam gibi kola yapsınlarda içelim.Kristal kola bile daha iyi yapıyordu.
haramını helalini bilmem... coca cola içmiyorum, çünkü 1 yıllık kârını israil ordusuna bağışlıyor ve israil ordusu filistinde o paralarla aldığı kurşunları insanlara karşı kullanıyor. benim o büyük zevkle içtiğim kutu kolam, bir annenin çocuğunu öldürecekse, içmem.
haramını helalini bilmem... coca cola içmiyorum, çünkü 1 yıllık kârını israil ordusuna bağışlıyor ve israil ordusu filistinde o paralarla aldığı kurşunları insanlara karşı kullanıyor. benim o büyük zevkle içtiğim kutu kolam, bir annenin çocuğunu öldürecekse, içmem.
Bana gelen maili aynen yazıyorum arkadaşlar.
Dünyaca Bilinen El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.
Mısır'da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher,
Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine
bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca
Cola ve Pepsi'nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde
domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan
Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi'yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı
içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor
durumlarda "Zarûretler haramı mübâh kılar" kaidesi gereğince domuz, içki ve
ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini
açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu
tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün
uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve
Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.
Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan'da içinde zehirli bulunduğu
gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.
Bizim ülkemizde büyük ihtimalle yasaklanmayacaktır.
BİZDE İÇMEYELİM KARDEŞLERİM. LÜBNAN FİLİSTİNE AFGANİSTANA IRAKA YAPILAN ZULÜMLERİN EN BÜYÜK FİNANSMANLARINDAN OLAN COCA COLA VE PEPSİYİ BUNDAN SONRA İÇMEYELİM KARDEŞLERİM.
Kaynak Sayfalar:
http://www.akhbaralaalam.net/haber_detay.php?haber_id=921
http://www.dunyabulteni.net/haber_detay.php?haber_id=4485
Gerçekten çok ilginç. Zaten yıllardır içmiyordum. Artık yanından bile geçmem
17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara Depremi'nin ardından, Coca-Cola depremde yıkılan Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nu yeniden inşa etmek üzere 1 milyon dolar bağışladı.
Bu sadece ülkemize yaptığı desteklerden bir tanesi. Dünyanın her ülkesinde ünicefle beraber özellikle çocukların eğitimine büyük destek sağlıyorlar. Dünyada savaşın devam etmesi cocacolanın zararınadır. Siz bu firmanın yerinde olsaydınız savaş istermiydiniz ?
ya götürdükleri ?
Cola Turka'yı, böyle ucuz bir numara yaptığı için kınıyorum. Madem öyle, daha akıllıca, daha yaratıcı bir karalama kampanyası yapmaları lazımdı. Ama bizim millet saf, bunu da yer. Hatta üstüne cola turka içer. Ama ben içmem! Gider "coca cola"mı içerim. "Kola" içtiğimi anlarım hem.
Yav mantıklı düşünün. Cola Turka'dan başka kim yapar böyle bir şeyi? İslamı kullanıp, rant sağlamaktır bunun adı. Her zaman yaptıkları gibi. Her platformda yaptıkları gibi.
Zaten, vatan-millet, din konularında öyle bir geriliriz ki, ırkçı olasımız gelir hemen. Internet'deki bir ankette Türklere oy vermediğimiz için arkadaş dediklerimiz, arkadaşlığını bitirir. Basit insan işi bu.
Sonradan haram belirlemek için bir merci mi kuruldu Allah tarafından? Kuran'da yazmıyorsa, haram değildir kardeşim. Yoksa şöyle bir durum çıkar ortaya;
Sigaralar:
Winston - Haram
Marlboro - Haram
Tekel 2000 - Sevap
Parliement - Haram
Anadolu - Sevap
İçecekler:
Coca Cola - Haram
Pepsi - Haram
Cola Turka - Sevap (x10 sevap)
Sprite - Haram
Çamlıca - Sevap (helal edilmiştir)
Birileri yanlış düşünmüş, birileride haram-helal mevzusuna girip kar yapmayı düşünmüş olabilir ama "KURANDA YAZMIYORSA HARAM DEĞİLDİR" i anlamadım, kuran diyorki, şunlar şunlar haramdır. Yani "şunları" içerisinde barındıranlarda haramdır. Olaya bu şekilde bakmanı sana yakıştıramadım, kaldıki colanın neyden nasıl yapıldığı cola-turka piyasada yokken bile tartışılıyordu..
Sigara konusunada değinmek istiyorum, bu işin milliyetçiliği cartu curtu yoktur. Sigara zararlıdır, zararlı olan herşeyde HARAMDIR.