Tek gerçek var o da gerek hükümetin başındakilerin gerekse diğer kuruluşların başında yıllardır delikanlı yöneticilerin gelmemesi, geleceğini zannetmiyorum. Gece yarısı erini sele zeytini almaya göndereni de var, çocuğunun okul parasını sanki kendisi veremiyormuş gibi başkalarından burs alanı da var, ırmağın suyunu kiralarken etrafındaki araziyi de israile verme aşamasına getireni de var. DELİKANLI yok, şu forumda bile türban kelimesi, liseli kız kelimesini yeterince kirletmiş olduğunu bildiğiniz insanlara ha ha ha, hi hi hi yapıyorsunuz bunların hepsi bu ülkenin küçük bir örneğidir. Bu forum konuları dahilinde olan konularda bile kaypakca davranılırken, bu ülkenin başına geçecek kişilerin de bu örneklerden farkı yok. Türkiyenin kendine aynada bir bakması lazım, biz neyiz, yıllardır, geçmişten kalmış şeylerle övünmekten ileri gitmeyen, fabrikalarımızla övünmek yerine en büyük bayrak direği, gökyüzünde açılan en büyük bayrak gibi şeylerle büyük olmaya çalışan, ülke yararına bir adım atanı bir buluş yapanı nerede ise vatan haini yapan, devletin malı deniz kavramını aklından düşürmeyen, 50 senedir doğu görevi (mahrumiyet bölgesi) diye bir görevden bahseden ülkeyi otomatikman ikiye bölmüş olan, doğu da halen daha toprak damın altında kalan ailelerin olduğu, elektriği değil portakalı bile tanımayan çocukların olduğu ve daha birçok yazabileceğim şey var. Delikanlı, mert , kimseye eyvallahı olmayan insanlara ihtiyacımız var, yıllardır amerikanın önerdiği insanlar seçilip duruyor, sonuçlar ortada ne tayyibi, ne baykalı, ne bahçelisi, ne ağarı hiçbiri mert değil hepsinin bir sürü ayıplı işleri var. Mevcut insanlardan hangisini seçersek seçelim durum değişmeyecek. Bizlerde vatandaş olarak sadece ölene kadar rolümüzü oynamaktan öteye gitmiyoruz. Türkiyede kendini unutmuş kaybetmiş , boşa yaşayan, bir adım ileri gidemeyen bir ülke taki dürüst, mert, cesur, ayıpları olmayan insanları kendi içerisinden çıkartıp, seçene ve seçtikten sonrada koruyana kadar.