İnternet hukukunun oturması için zaman gerekiyor. Henüz taşlar yerli yerine oturmuşta değil, peep'in serzenişi sanıyorum "adaletsiz" olarak bir takım kuralların uygulanıyor olması, bu konuda benim açımdanda haklı.
Gel gelelim, tekrarlıyorum, günümüzde yaşanan site kapatma olayları zaten tam bir saçmalıktır. Bugün A şehrinde Ahmet adam öldürünce, A şehrini haritadan mı siliyorlar yoksa Ahmet'i mi cezalandırıyorlar? Şu anki düzen bu şekilde, Ahmet suç işliyor, tüm şehiri cezalandırıyorlar.
Her suçun ayrı yaptırımı vardır kanunlarımızda, çeşitli hafifletici sebepler vardır, cezaların süreleri vardır sebebine göre. İnternet için henüz böyle bir cezalandırmada söz konusu değil, telif hakları ile problemli sitelerde, absürt sitelerde (ki Türkiye'de "sevk" içeren materyal kanun açısından yasak değil -çocuk, ensest vb. sapkınlıklar olmadıkça), pkk siteleride, yani bilimum bütün siteler aynı cezayı aynı sürede alıyor. Herhangi bir farkı yok.
Önümüzdeki yıllarda umuyorum daha adaletli bir sistem gelişir, bugün uygulanan yaptırımlar bence, kesinlikle mantıklı değil.