İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google AdSense Efektif CPM 'leriniz ?

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google AdSense Efektif CPM 'leriniz ne durumda ?

--
Yancebim.com için;
En yüksek : 1,21 :cool:
En düşük : 0,17 :eek:
Ortalama : 0,49 :rolleyes:
--

Yukarıdaki gibi yazarsanız sevinirim.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sanırım kesin rakam yazmak yasak ama aşağı yukarı seninkilerin 8 katı fazla(ortalama değerlere göre).

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
YanCebim' Alıntı:
Google AdSense Efektif CPM 'leriniz ne durumda ?

--
Yancebim.com için;
En yüksek : 1,21 :cool:
En düşük : 0,17 :eek:
Ortalama : 0,49 :rolleyes:
--

Yukarıdaki gibi yazarsanız sevinirim.

efektif cpm en cok dusuk bunun iki nedeni olabilir:
1- Senin sitenin konusu adsense icin pek popular degil yani para kazandirmiyor. Tiklama var ama meblag cok dusuk.
2- Adsense siteye iyi yerlestirelememis gosterim cok ama tiklama yok bu
yuden. effective cpm de ben bir kere $153.49 yaptim en yuksek olarak.

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben Efektif CPM 'leri belirtmenin yasak olduğunu düşünmüyorum, kazancımızı söylemiyoruz en azından. Benim gibi düşünen arkadaşlar varsa 'site adresleyiyle' birlikte CPM 'lerini yazarlarsa kıyaslama yababilir, fikir edinmiş oluruz. İyi çalışmalar.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
valla senin öyle düşünüp düşünmediğin önemli değil, google'ın fikirleri önemli ve riske atmanın anlamı yok. ama hotweb'in dediği gibi 3 haneli effective cpm'de görüldü. genel olarak bu bilgiler yeterli herhalde.

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim merak ettiğim şey hangi türde sitelerin cpm lerinin kaç olduğu. Kıyaslama yaparken sitelerin ziyaretçi sayısı, tasarımı, içeriği, konusu vs önem taşıyor. Bu sebeple hotweb arkadaşım en yüksek cpm $153.49 yapmış. Neye göre kıyaslayacağım peki? Belki hotweb için bu rakam düşük. Ayrıca ben "şöyle düşünüyorum" derken google adsense hakkında edindiğim bilgilere dayanarak söyledim. Eğer sen yazmak istemiyor veya yok ben risk vs alamam diyorsan yorum yapmazsın.
plooop birde şöyle demişsin; "aşağı yukarı seninkilerin 8 katı fazla(ortalama değerlere göre)." yani çok güldüm.. Hangi amaçla bu cümleyi kurdun hala anlamış değilim. İn misin cin misin ekolay mı superonline ın mı yoksa başka bir sitenin sahibimisin? Site dilin eng mi ? vs vs....
Umarım anlatabilmişimdir arkadaşım.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
YanCebim' Alıntı:
Benim merak ettiğim şey hangi türde sitelerin cpm lerinin kaç olduğu. Kıyaslama yaparken sitelerin ziyaretçi sayısı, tasarımı, içeriği, konusu vs önem taşıyor. Bu sebeple hotweb arkadaşım en yüksek cpm $153.49 yapmış. Neye göre kıyaslayacağım peki? Belki hotweb için bu rakam düşük. Ayrıca ben "şöyle düşünüyorum" derken google adsense hakkında edindiğim bilgilere dayanarak söyledim. Eğer sen yazmak istemiyor veya yok ben risk vs alamam diyorsan yorum yapmazsın.
plooop birde şöyle demişsin; "aşağı yukarı seninkilerin 8 katı fazla(ortalama değerlere göre)." yani çok güldüm.. Hangi amaçla bu cümleyi kurdun hala anlamış değilim. İn misin cin misin ekolay mı superonline ın mı yoksa başka bir sitenin sahibimisin? Site dilin eng mi ? vs vs....
Umarım anlatabilmişimdir arkadaşım.
neye güldün anlamadımki 0.5 yazmışsın ben de 8 katı aşağı yukarı dedim yani 4$'a karşılık geliyor. eğer aşağılamak amacıyla yazdığımı düşünüyorsan öyle değil. zaten bu cpm'nin yüksek olduğu anlamına gelmiyor inan yabancı sitelerinki daha fazla. eğer dilim sürçtüyse affola ama inan kötü niyetle kurmadım cümleyi.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yancebim dostum,
Eger googleden para kazanmak için site yapacaksan,
Öncelikle şunu düşünmek gerek;googleye kimler reklam veriyor?
sorunun cevabı genellikle internet sektörü ile ilgili şirketler ve siteler yada online satış yapan siteler.
Eger bir Script sitesi yaparsan ve içinede hosting şirketlerini tanıtan sayfalar yaparsan çok iyi kazanabilirsin.

http://www.google.com/search?q=hosting&hl=tr

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yok arkadaşım bende öyle düşünmedim. Öyle düşünsem cevap yazmazdım zaten. Gerçekten merak ettiğim hangi sitenin cpm sayılarının ne olduğu. Böylece fikir edinebilecek doğru ve yanlış yolda olduğumu anlayacak ona göre hareket edecektim. (tşk ploop özelden attığın mesajın için)
Neyse artık paylaşmak isteyen varsa buraya veya özelime yazabilir.

YanCebim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Saol yoktur. İyi kötü bahsettiğin konuda fikir sahibiydim. Şimdi pekişti.

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) Eğer Efektif CPM m sizinkisi gibi yüksek olsaydı sitemde günlük 800 dolar kazancım olurdu :) Size özenmedim desem yalan olur... Benim en yüksek 0,31 en düşük 0,03

Günlük tekil hitim 10.000 ve eşek gibi de içeriğim olmasına rağmen benim Efektif CPM min bu kadar düşük olmasını anlamadım ben... Ayrıca reklamlarda tüm sayfaların en üstünde...

Google büyük sitelerden korkuyor ve bu sebeple gideri düşük hesaplamak için alavere dalavere mi yapıyor acaba???

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gogle çamura yatıcak?? hiç sanmam adam sana vericeği fazladan 100$ için şeklini çizdirsin...

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Peki benim efektif CPM neden düşük? Reklamlar tamamen site ile ilgili ve hedefe yönelik olmasına rağmen? Günlük 130 a yakın click alıyorum. Sizce bu az mı? Fikriniz nedir?

rockaltin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sanırım tıklamayla geçiş oranını soruyorsun. Bu 0,1% Bu rakam internet reklamcılığı için dehşet düşük bir rakam. Yanılıyor muyum?

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
rockaltin' Alıntı:
Sanırım tıklamayla geçiş oranını soruyorsun. Bu 0,1% Bu rakam internet reklamcılığı için dehşet düşük bir rakam. Yanılıyor muyum?

evet cok dusuk. %1-2 arasi normal tıklamayla geçiş oranının da. Artirmanin yolu adsensni sitene daha iyi yerlestirmen. Adsensenin arkaplani siteninki ile ayni olsun, degisik boyutlari filan dene, icerigin tam ortasina filan koy

efetif cpm nin tiklama ile tam olarak direk baglandisi yok aslinda. Efectif cpm bulunurken:
Kazanilan para/sayfa gosterimi (sonundaki uc sifir atildiktan sonra) = efectif cmp
mesela:
10 dolar kazandin 10.000 gosterim oldu efektif cpm:
10/10=1 olacaktir.

Eger siten Turkce ise efectif cpm en dusuk olacaktir. Cunku tiklama fiyatlari dusuk. Sitenin konusuna gorede efectif cpm degisir. Mesela site (atiyorum) is elbiseleriyle ilgili, is elbiselerine reklam veren sinirli vede az para harcar onun icin efectif cpm dusuktur. Ama siten cok para veren konularla alakali ile hosting filan ozaman efectif cpm yuksek olur.

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar 9bin kusru gosterimden max 30-50 arasi click aliyorum acayyip kotu bir durum sanirim?ne yapmaliyim?

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
sitemin en yuksek efektif cpm'si USD 0,17 arama bölümünde ise 1 kez 1,31 olmustu. Ve gunde 3-4 $ kazandirdigi icin bende onun yerine normal reklam aldim. Google benim icin pek karli degil sanirim.

ve hazir yazmisken birsey sorayim. Odenecek tutar 100 $'i gecti ve odeme gecmisine geldigimde orada asagidaki yaziyor. Bunun ne anlama geldigini bilen varmi?

08.Kas.2004 Ekim Ayında Gerçekleşen Arama - Kazançları USD 1,12
08.Kas.2004 Ekim Ayında Gerçekleşen İçerik - Kazançları USD 0,07
Hesaplanan Ödeme
Toplam USD 1,19

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.