- Reaction score
- 307
hocam tam anlayamadım
4 adet alt link dediğiniz nedir? 4 indexi mi var?
![54850310629868460078.jpg](http://www.imageresim.com/images/54850310629868460078.jpg)
demek istediğim buydu hocam.
![]() |
![]() |
hocam tam anlayamadım
4 adet alt link dediğiniz nedir? 4 indexi mi var?
![]()
Senin siten neresi ki? Bi adresi ver de bakalım hep beraber![]()
![]()
Bağlantılar yeni verilmeye başladıysa ondan olabilir.
En fazla 8 bağlantı şeklinde çıkıyor. Bağlantının popülerliği, linklemede kullanılan anchor text ve bir çok faktörden etkilendiği düşünülmektedir. İptal etmek istediğiniz alt bağlantı olursa Google webmaster bölümünden iptalini yapabilirsiniz.
Spin yaparak eklenen içerikler kalitesiz olarak algılanır bu nedenle pek önerilmez. Yazı daha fazla özgünleştirilirse (copyscaleye yakalanmayacak şekilde) bu durum değişir.
Branşınızla ilgili özgün siteler de yaptığınızı umuyorum.
Hocam alt bağlantı kötümü ki? neden sileyim yada silmem gerekiyormu? bağlantılar yeni başlamadı.yani emin değilim ama şu an yaklaşık 3500 indeksim var. çevremde çok fazla trafik polisi arkadaşım var ve kardeşimde bu işi yapıyor.Piyasada olmayan bişey yapmak istedim.Nitekimde öyle oldu.Birde yazı daha fazla özgünleştirilirseden kastınız, alıntı yaptığım içerikteki kelimeleri değiştirmemmi yoksa tamamen özgün içerik kullanmammı?
Kötü değil tabii. Bazen çok alakasız bir bağlantı çıkıyor orada, insanlar arama yaparken bu alt bağlantılara çok tıklayıp siteye geliyorlar, sadece böyle bir durumda silinebilir.
Özgünleştirmeden kastım cümleyi google'a yazdığınızda o cümlenin aynısının çıkmaması. Bu şekilde tamamen özgünleştirilmiş sayılır. Tabii bu zaman isteyen bir iştir.
"kopya içerikle bir yerlere gelinmez" diyenlerden değilim, çok kopya içerikle üstlerde çıkan siteler de var, ama arama motorları son dönemlerde bu tarz içeriklere karşı savaş açtıkları için bu ileriye yönelik iyi bir yatırım olmayabilir.
Kategori bağlantıların görünmüyor bende. Ve evet 3490 indeksi var sitenin ben de baktım ama infosu yok. Eif niye yok infosu?![]()
Anladım sayılırTeşekkürler açıklamalar için.Ama takıldığım yer şu.siteme eklediğim bir konunun başlığını google yazdığımda, aynısı çıkmıycak öylemi? yani bu nasıl mümkün olabilirki tam anlayamadım gerçekten.
Bu geçici bir durum olabilir. Bir az özgün yazılar girilmeli durum gözlenmeli. Güven sorunu olabilir. En kötüsünü yazmak istemiyorum. Webmaster toolsa gözatmak lazım. Robots.txt yok.
Başlığın aynısı çıkmayacak, aynı zamanda içeriğin aynısı çıkmayacakSadece sizin site çıkacak.
robots.txt ve sitemap eklenip webmaster toolsdan hatalar gözlenmeli. özgün içerik girilmeli. durum düzelebilir.
Şu cümleyi Google'da arat:
"bu cümleyi kendi düşündüğüm gibi yazdım"
Google bu cümle içindeki kelimeleri arama sonuçlarında koyulaştırarak gösterir.
Bu cümlenin aynısı olmayacak arama sonuçlarında.
Mesela bunu özgünleştirelim:
"bu söz dizisi benim düşüncelerimle yazılmıştır"
Bende sitem çok iyi gidiyor diyordum.Demekki tam tersiymişHemen özgün içeriklere başlıyorum.Peki subdomain açtım ben.subdomaine özgün içerik eklesem,şu anki siteme bişey eklemesem ( forum olarak kullanıcam sadece ) şu anki adresimde bir düşüş yaşarmıyım? Yani subdomain ile domainim google ın gözünde tek bir sitemi? bilmiyorum anlatabildimmi
Demek istediğinizi anladım hocam.Ama nasıl yapılacağını öğrenmem lazımBuda sanırım konuların tamamının kendi cümlelerimle olması neticesinde olacak..
subdomain tamamen farklı bir sitedir. yeni bir site gibi. ana siteden bağımsızdır.
ana siteye sağladığı bazı faydalar vardır. subdomaine içerik ekleyip eklememek ana siteyi etkilemeyecektir.
Bende sitem çok iyi gidiyor diyordum.Demekki tam tersiymişHemen özgün içeriklere başlıyorum.Peki subdomain açtım ben.subdomaine özgün içerik eklesem,şu anki siteme bişey eklemesem ( forum olarak kullanıcam sadece ) şu anki adresimde bir düşüş yaşarmıyım? Yani subdomain ile domainim google ın gözünde tek bir sitemi? bilmiyorum anlatabildimmi
Demek istediğinizi anladım hocam.Ama nasıl yapılacağını öğrenmem lazımBuda sanırım konuların tamamının kendi cümlelerimle olması neticesinde olacak..
Öğrenmen gereken bi şey yokki. Hatta cümleleri falan değiştirmekle uğraşma, mesela "şehir içi hız limiti" diye bi konu açacaksan bununla ilgili 2-3 siteden makaleler oku, sonra anladıklarını yaz. İlkokulda yapardık, kitap özetleri falan, aynen öyle işte..
(Takıldığın yerlerde kopya çekebilirsin)