Tartışma zemininden sapıp kişisel tacizde bulunan arkadaş, kendine gelmeni rica ediyorum. Burada herkes kişisel düşüncelerini paylaşıyor, kimsenin kimliğinden, oturduğu semtten, üstünde yattığı yatağın rahatlığından bahsetmeye veya eleştirmeye hakkı yok, bilmediğin şeyler hakkında ahkam kesmek sadece komik olur. Dün sana güzelce bir mesaj yazdım ama neyse deyip sildim. Ama bakıyorum ki başka arkadaşlara da emir cümleleriyle hitap ediyorsun. Olayı kişisel boyuta indirgeme.
Türkiye'de DTP diye bir parti var, PKK yanlısı, terörist başının fedaileriyiz diye slogan atan bir parti. Bu parti milyon tane oy aldı. Hadi diyelim ki Yüksekova'da tehdit ile zorla dükkan kapatıldı (tehdite boyun eğen yarın neye boyun eğer o da ayrı bir konu, bir tane dükkan sahibi gerekli cevabı vermiş bu tehditlere), seçimlerde de perde arkasında silahlı bıçaklı adam mı bulunuyor? Bu milyon kişinin hepsi ya terörist, ya da bu bizim canım kardeşlerimiz oy verdikleri partinin icraatlarından haberdar değil. Benim memleketim 10 sene öncesine kadar Akdeniz'in en güzel şehirlerindendi. Ama bu kadar kısa bir sürede, bazı belediye seçimlerinde bu parti %50'ye varan oy aldı, ve sadece iç göçle gelip, yaptıkları istila ile. Her yeri talan ettiler, toplumun iktisadına kalkınmasına bir faydaları olmadığı gibi, zarardan başka da birşey getirmediler. Ben gidip bunları bizzat yerinde gördüm yaşadım.
1990'lı yıllarda, herhangi bir kişi, bırakın kişiyi bir parti sokağa çıkıp terörist başı adına gösteri yapabilir miydi Türkiye'de? Her gün insanların öldüğü bir ülkede, bunu yapmak heralde sıkardı biraz. Bugün sözde bir ateşkes ilan etmiş bir oluşumun gösterilerini yapmak Doğu'yu bırak (ben Batıda popom rahatmış ya), Kadıköy'e bile hayasızca sıçradı. Dün askerle çatışan, bugün sokakta polisle çatışıyor. Sözüm ona demokrasi, sözüm ona insan hakları. PKK'nın silahlı bu kadar militanı yok, silahsız militanlar aramızda yaşıyor ve silahsız olmaları haklı olmalarını gerektirmez. Ben gördüğümü söylerim, senin bana yaptığın gibi seni bilmeden sana saldırarak değil, istatistiki veriler ortaya koyarak birşeyler anlatıyorum. Benim milliyetimi tartıp ölçmek senin için çok önemliyse buyur, benim için zerre kadar önemi yok. Bazı gerçekleri görmek için %100 Türk olmaya gerek yok, bunlar gün gibi açık. Bu gerçekleri görüp anladıktan sonra bunu söyleyen ağız Rum olsa ne yazar Arap olsa ne yazar.
Sen DTP'ye oy atan kardeşlerinle mutlu bir şekilde yaşayabilirsin. Almayayım, alana da mani olmayayım.