Ya konuşmak farklı şeydir, Kürdistan'a gittim demek farklı bir şeydir, provakasyondur. Ajdar konuşmak bu ülkede savaş nedeni değil, binlerce kişinin kanına malına neden olacak birşey değil. Neden nüfus çoğunluğunu benim soydaşlarımın oluşturduğu bir yerde başka bir devlet (bana düşman) kurdurma konusunda demokratik ortamda konuşmak durumundayım birisi bana cümle kurarak anlatsın.
Bu ülkedeki kardeş kavgasını biz mi başlattık, elimize silah alıp biz mi dağa çıktık, biz mi Kürtler'i öldüren yasadışı örgütler kurduk? Kendisine yapılanları bu kadar sineye çekebilmiş mezhebi geniş bir ülkede yaşıyoruz. Şimdi bir de onlara şirin gözükmeye, yamanmaya çalışıyoruz. Hem de onlar istemeden, biz kendi kendimize, hiçbiryere kabul edilmeyen ezikler gibi. Kendi kendisine saygısı olmayana kimse saygı göstermez, kimse de göstermiyor zaten. Şiş kebap, belly dance, Antalya'da bedava tatil dışında kimsenin bize saygı gösterdiği yok, biz böyle sürünmeye devam ettikçe de olmaz.
Osmanlı torunlarına; tarih okursanız Avusturya Imparatorunun ancak Osmanlı sadrazamına eşit olabildiğini görürsünüz. Bu ülke böyle bir medeniyetten, AB kapılarında sürünen, kendi uluslarını korumaya çalışanların Kurtlar Vadisi diye dalga geçildiği, savaş nedeni sayılan bir şeye karşı çıktığı tepki gösterdiği için ayıplanan bir yere dönüştü. Daha ne demokratik ortamı isteniyor, işte size demokrasi. Daha da ferahını isteyenleri doyuracak tek şey, ülkenin adını Avrasya Mozaikli Muz Cumhuriyeti yapalım.