Konuyu yeni gördüm. Bende bazı arkadaşlar gibi konunun 13-14 yaşındaki bir çocugun masumane bir şekilde açtıgı basit bir konu olara görmüyorum.
Şahsen bahsettiği diğer ülkelere gittigine de inanmıyorum. Sırf Kürdistan kelimesini geçirmek için kasıtlı yazıldıgını düşünüyorum. Askere gitmeye hazırlanan hiç bir Türk genci Kurdistan kelimesini ilk defa duyuyor olamaz.
Konu boyunca bazı kişiler istikrarlı bir şekilde saçmalamışlar!
Angelo'ya da teşükkür ediyorum üşenmeden uzun uzun yazdığı için umarım benim gibi bir çok kişi okumuştur.
Tam bir Tayfun klasiği.
Her türlü teklifine rağmen reseller paketi vermediğim, okulunu bitirmek ve dersine çalışmak gibi görevleri olduğunu hatırlattığım zeki bir çocuk.
.........
Üç değişik coğrafya teorisi vardı. Bu teorilere göre dünya coğrafyasında işgal edilmesi gereken önemli yerler var. Hava koridorlarının kesişme noktaları, deniz yolları kesişme noktaları, karasal kesişim noktaları gibi ticaret kesişme noktalarından hareketle belirlenmiş coğrafyalar. Her teori dünyanın farklı coğrafyalarından yerler belirliyor. Bu yerlere sahip olan ulusların dünyanın kaderini değiştirecek gücü elinde bulunduracağı ve eninde sonunda zorla süper güç olmak zorunda oldukları ifade ediliyor.
Bir tek Türkiye bu üç teorinin ortak işaret ettiği coğrafyayı işgal ediyor.
Amerika nın işgal ettiği coğrafyayı iki teori işaret ediyor örneğin.
Belki komplo teorisi olacak ama Amerika nın bölgeye neden geldiğine bir sebepte bu olabilir.
Herkesçe bilinen batı stratejisi, doğusundakilerden güçlü, batısındakilerden zayıf Türkiye sürekli muhafaza edilmeye çalışılıyor.
Dünyada 150 yıldır gelişme sürecini hala tamamlayamamış bir başka ülke yok. Sanıyorum 30 yılı aşıran ülke de yok.
Bunlar günübirlik politikalar değil. Tedbiride günübirlik politikalarla alınamaz elbette.