Anladıgım kadarıyla protos78 Eşitlik olsun ayırım olmasın diyor. Ben ankaralıyım ve ankarada asla dini ırkı dogulu diye ayırım edeni görmedim doguluda rusda alevide arkadaşım hepside insan Seçim olayında seçilme hakkını alamazsınız dogudaki olaylar yüzünden diyorsun ok hadi buraya kadar iyi herşey Sorum size burda bu dogudan bir parti seçilirse ne verceksiniz halka? bence önce dogudaki o ismini dahi elimle yazmak istemiyorum anladın sanırım önce aday kişiler onu temizlesin düzeltsin sonra adaylık hakkı var seçilir diyebilirsiniz. Avukatlık edemiyor diyorsun nasıl edemiyor var ediliyor yok böyle olay sen bir kaç kötü örnekleri buraya sunmuşsun
Burda siyaset yasakdı fakat en agır konuşmalar geçiyor sorun yaşanır böyle şeylerden
Ben siyasetin yasak oldugunu bilmiyordum. Eger yasaksa zaten bu konudaki son mesajimdir.
Zaten bu adamlara konusma hakki verilmezse durum daha kotu olacak. Kendilerini baska sekilde ifade ediyorlarki, bu bizim icin daha kotu, cunku insanlar oluyor. Ekonomik acidan agir tahribata yol aciyorlar.
Bizim Cumhurbaskani bile Irak'in Cumhurbaskani Kurt diye adamla konusmuyor. Yani yuuuhh artik. Avrupadaki demokrasiler serpildi, sacildi, hosgoru ile doldu... Hosgoru bizim kulturun bir parcasi iken, yuzlerce yildan beri beraber yasayan iki toplulugun en ustundeki gorevli, digerinin sirf kimliginden dolayi kendi ulkesine dolayli zarar veriyor.
Benim savundugum su: Tum azinliklara (kurtler, ermeniler, suryaniler, zazalar ve digerleri ) ve tum dinlere genis haklar taninmali. Eger bu suistimal edilirsede, yargi cezasini vermeli. Ama insan dogasindan gelen en dogal haklar devlet adina kimsenin elinden alinmamali. Hic kimse dini, dili, ve irki yuzunden ikinci sinif insan muamelesi gormemeli. Ben insanlarin dili, dini ve irki yuzunden ikinci sinif insan muamelesi gordugunu dusunuyorum. Bunuda onlarca ornekle acikladim.
Bir ornek vererek dahada acik hale getireyim. Turkiyede devlet imamlari camilere atar. Dolayisiyla islam dinini secmis olan sunni vatandaslarina dini hizmet gorurur. Ama ayni devlet alevi vatandaslarinin cemevi ihtiyacini karsilamaz, yada oraya dini gorevli atamaz. Bu bana gore ayrimciliktir. Cunku herkesten aldigi vergiyi bir gurubu kayirarak hizmet goturmustur. Bu sadece ufak bi ornek. Bu ornegi vermemin amacida beni vatan dusmani haini oalrak tanimlayan bazi insanlara azinliklara karsi nasil ayrimcilik yapildigini gosteren gorusumu en azindan kendi anlayacaklari dilde aciklamak.
Yasinizi bilmiyorum. Buraya birkac ornek koymamin sebebi, guncel olaylarla yapilan ayrimciligi size gostermekti. Bunlardan baska onlarca daha ornek veririm. Ama zaten siyaset yasakmis, bu konudaki son mesajim.