- Reaction score
- 258
Bu eklentiyi çoğu kişi biliyor, kullanıyor. Bilmeyener için yenşiden paylaşmak istiyorum.
Eklentinin adı: SEO SearchTerms Tagging 2
Ücretsizdir, panelden eklentiler bölümünden kurulumu yapılabilir.
Eklenti çeşitli arama motorlarından sizenize ulaşan ziyaretçilerin kullandıkları arama kelimelerini, postlara ekliyor. Bir kaç ufak ayarla description, keyword kısmına bile ekleme yapabilirsiniz.
Eklentinin takip ettiği arama motoru listesi:
google.com
go.google.com
images.google.com
video.google.com
news.google.com
blogsearch.google.com
maps.google.com
local.google.com
search.yahoo.com
search.msn.com
bing.com
msxml.excite.com
search.lycos.com
alltheweb.com
search.aol.com
search.iwon.com
ask.com
ask.co.uk
search.cometsystems.com
hotbot.com
overture.com
metacrawler.com
search.netscape.com
looksmart.com
dpxml.webcrawler.com
search.earthlink.net
search.viewpoint.com
mamma.com
Spam yapmamak ve spam olarak algılanmamak için değişikliker yapmadan kullanmayın derim ben.
Eklentiyi indirip kurduktan sonra bazı ayarlamalar yapıp kendinize uygun hale getirebilirsiniz:
1. Eklenti ayarlarını ayarlama: Resimdeki gibi ayarlama yapabilirsiniz.

Uploaded with ImageShack.us
2. Biliyorsunuz backlink kasmak için footprintler kullanılıyor. Bu eklentinin de footprintleri var, onları kaldırmak gerekiyor:
Plugin dosyasını editleyin: searchterms-tagging-2/searchterms-tagging2.php
define('PK_WATERMARK','<!-- Buraya kendi adresinizi yazın -->'); (not: o kısımda search term tagging gibi birşeyler yazıyordu, editlediğim için tam hatırlamıyorum, sanırım eklenti adıydı) Başka footprintler de olabilir.
3. Eklentiyi bırakın bir süre çalışsın. Anahtar kelimeler oluştuktan sonra isterseniz description kısmına veya sidebara ekleyebilirsiniz. (Bazı kelimeleri silebilirsiniz).
Sidebara eklenebilecek mesela:
Rastgele aramalar:
En son aramalar:
Popüler aramalar:
Bunlardan çok var, en işe yaranacak olanlarını yazdım.
4. Description veya keyword kısmına ekleme:
Eğer zaten bir description varsa, sadece kelimeler yanına eklenebilir:
Long tail seo terimini duymuşsunuzdur. Eklenti long tail kelimelerin oluşumuna da katkıda bulunuyor.
Eklentiyi kullanıp farklı tespitleri olanlar fikirlerini yazarlarsa sevinirim. :kahve:
Eklentinin adı: SEO SearchTerms Tagging 2
Ücretsizdir, panelden eklentiler bölümünden kurulumu yapılabilir.
Eklenti çeşitli arama motorlarından sizenize ulaşan ziyaretçilerin kullandıkları arama kelimelerini, postlara ekliyor. Bir kaç ufak ayarla description, keyword kısmına bile ekleme yapabilirsiniz.
Eklentinin takip ettiği arama motoru listesi:
google.com
go.google.com
images.google.com
video.google.com
news.google.com
blogsearch.google.com
maps.google.com
local.google.com
search.yahoo.com
search.msn.com
bing.com
msxml.excite.com
search.lycos.com
alltheweb.com
search.aol.com
search.iwon.com
ask.com
ask.co.uk
search.cometsystems.com
hotbot.com
overture.com
metacrawler.com
search.netscape.com
looksmart.com
dpxml.webcrawler.com
search.earthlink.net
search.viewpoint.com
mamma.com
Spam yapmamak ve spam olarak algılanmamak için değişikliker yapmadan kullanmayın derim ben.
Eklentiyi indirip kurduktan sonra bazı ayarlamalar yapıp kendinize uygun hale getirebilirsiniz:
1. Eklenti ayarlarını ayarlama: Resimdeki gibi ayarlama yapabilirsiniz.

Uploaded with ImageShack.us
2. Biliyorsunuz backlink kasmak için footprintler kullanılıyor. Bu eklentinin de footprintleri var, onları kaldırmak gerekiyor:
Plugin dosyasını editleyin: searchterms-tagging-2/searchterms-tagging2.php
define('PK_WATERMARK','<!-- Buraya kendi adresinizi yazın -->'); (not: o kısımda search term tagging gibi birşeyler yazıyordu, editlediğim için tam hatırlamıyorum, sanırım eklenti adıydı) Başka footprintler de olabilir.
3. Eklentiyi bırakın bir süre çalışsın. Anahtar kelimeler oluştuktan sonra isterseniz description kısmına veya sidebara ekleyebilirsiniz. (Bazı kelimeleri silebilirsiniz).
Sidebara eklenebilecek mesela:
Rastgele aramalar:
Kod:
<?php if(function_exists('stt_random_terms')) echo stt_random_terms(10) ;?>
En son aramalar:
Kod:
<?php if(function_exists('stt_recent_terms')) echo stt_recent_terms(10) ;?>
Popüler aramalar:
Kod:
<?php if(function_exists('stt_popular_terms')) echo stt_popular_terms(10) ;?>
Bunlardan çok var, en işe yaranacak olanlarını yazdım.
4. Description veya keyword kısmına ekleme:
Kod:
<meta name="description" content="<?php if(function_exists('stt_terms_list')) echo stt_terms_list() ;?>" />
Kod:
<meta name="keywords" content="<?php if(function_exists('stt_terms_list')) echo stt_terms_list() ;?>" />
Eğer zaten bir description varsa, sadece kelimeler yanına eklenebilir:
Kod:
<meta name="description" content="Burada sayfa açıklamanız var <?php if(function_exists('stt_terms_list')) echo stt_terms_list() ;?>" />
Long tail seo terimini duymuşsunuzdur. Eklenti long tail kelimelerin oluşumuna da katkıda bulunuyor.
Eklentiyi kullanıp farklı tespitleri olanlar fikirlerini yazarlarsa sevinirim. :kahve: