İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hristiyan Türkler, bedava İncil, kitap, online Tevrat, Zebur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
R

Radyoblue

Misafir
Kardesler birakin adam istedigi gibi tanitimi yapsin,demokrasi yokmu,adam zorla Hristiyon yapmiyorki kimseyi.Imani saglam olan tutunur kendi dinine.Herkezin kendine göre hakliligi var,unutmayin bu dünyanin yarisindan cogu Hristiyan,biz Müslümanligi tanitalim sevdirelim,hosgörüyle sevgiyle tabiki.


selamlar
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
nerede kaldı Müslümanlığımızın hoş görüsü, nerede kaldı dinler kardeşliği. sen gönderilen kitabı tanıma . Allah veya Tanrı ikiside tek bir inanca verilmiş adlardan bir kaçı yani ne önemi war bilmemne dilindede "habuda" deniliyodur belki sen kabul etmeyecekmisin? böyle radikal düşünüyosunuz madem oldu olacak bide şeriatı getirin...
ayrıca başkası için dua etmek kadar sevap getiren bi şey yoktur. şunu unutmayınki bizler kosovadaki, bosnadaki kardeşlerimiz içinde dua etmiştik.
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
---- nerede kaldı Müslümanlığımızın hoş görüsü,----
Hoşgörü misyonerlere yapılmaz. Misyonerler boşuna hoşgörü beklemesin.

----nerede kaldı dinler kardeşliği----
Peygamberime yalancı diyenlerle din kardeşi nasıl olabiliriz. Onlar inancı gereği peygamberimizin gerçekleri söylemediğini, bunları uydurduğuna inanıyorlar. Sen istersen kardeşiz diye devam et. Altta vereceğim ayet bu konudada cevap olacak.

----sen gönderilen kitabı tanıma .----
Kastettiğin şeyi tam olarak anlamadım. Sanırım düşüncesizce söylenmiş anlamsız bir söz.

------Allah veya Tanrı ikiside tek bir inanca verilmiş adlardan bir kaçı yani ne önemi war bilmemne dilindede "habuda" deniliyodur belki sen kabul etmeyecekmisin?-----
Allah'a inanmak başka şey, Hz İsa Tanrıdır demek başka şey. Bu değerleri nasıl birbirine karıştırdın açıkcası anlamadım. Sokaktaki çocuk bile farkı ayırt eder.

----radikal düşünüyosunuz madem oldu olacak bide şeriatı getirin---
Allah'ın kurallarından daha üstün bir kural olabilir mi? Kulaktan dolma bilgilerle yola çıkmayın.

----ayrıca başkası için dua etmek kadar sevap getiren bi şey yoktur. ----
Buna Şu ayetlerle cevap verelim:

"Nuh Rabbine seslenip: "Ey Rabbim, " elbette oğlum benim ailemdendir, Senin vaa'din de kesinlikle haktır ve Sen hakimlerin en iyi hükmedenisin!" dedi. "
HUD 45

"Allah: "Ey nuh, O, asla senin ailenden değildir. O, doğru olmayan bir iştir. O halde bilmediğin birşeyi benden isteme! Ben, seni cahillerden olmaktan men ederim." buyurdu."
HUD 46

İman etmemiş biri bizim ailemizden dahi olamazken, geçerliliği olmayan bir dine mensup biriyle nasıl din kardeşi, kardeş vs. olabiliriz. Nasıl onlar için dua edebiliriz. Bir sonraki ayet şöyle:

"Nuh: " Ey Rabbim, senden bilmediğim şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer sen, beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen hüsrana düşenlerden olurum!" dedi. "
HUD 47

İnşallah Anlamışsınızdır.
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
oldu hoca efendi,
zaten herkes din bilgini , herkes molla bu ülkede.
emerev muhatabın olmadığı konuya cvp verme ben ibrahime yazmıştım onları hassas bi yerine dokundum galiba. sadece Kuran bilen birinden dini öğrenemem çünkü kulaktan duyduklarını (veya çevrenden ) cahilce savunuyorsun. eğer buraya 3 kitabı okuyup ta yorum yazsaydın saygım sonsuz olurdu ama sen bilmeden konuşuyosun. bi şeyler öğrenmeye niyetin warsa biraz oku, "Yaradan Rab'bimin adıyla oku"
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
Kuran ı çok iyi bildiğimi iddia etmedim bu biiir.
"Muhatabı olmadığın konu" demişsin. Burası bir bilgi paylaşım yeridir. Herkez görüş bildirebilir bu ikiiiii.
Bu ayetler kulaktan dolma değil. turkcekuran.com'dan yada elinde varsa mealden bakarsın bu üçççç.
Bir müslümanın diğer kitaplarla uğraşması boşa geçen zaman demektir. Hangi incili okumam gerekir. Şuan kaç çeşit incil var. Bunları okuyup zaman kaybedeceğime islam üzere ilmimi arttırırım daha iyi.
Çevresinden duyduklarıyla iş yapan sensin. Ben kaynak gösteriyorum. Sen atıp tutuyorsun....
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
hocam tabiiki siz herkesten iyi biliyorsunuz. ne derseeniz doğrudur. hatta sizi bir ilahiyat fakültesine dekan yapmalı yoyk yok o az gelir rektör yapmalı yok yok oda yetmez adınıza bi fakülte açmalı. nede olsa siz her şeyi çok iyi biliyorsunuz . kafanın içinde ki hava boşluğunun nedeni bu herhalde her şeyin en iyisini doğrusunu bilmekk bu daaaa 4 oolsun.
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
Sadece konuşmuş olmak için konuşuyorsun. Herhangi bir bilgin yok. Atıp tutuyorsun. Hani çamur at izi kalsın misali.
 
R

Radyoblue

Misafir
Avrupa daki Kosovalilar--->HIRSIZ,ÜCKAGITCI VE SADECE BELA...

Avrupa da Kosova lilar nasildir,arnavutlar nasildir,diye soracak olursaniz yukaridaki laflari söyleyecektirler,ve etrafinda türkden cok kosovali olan ben de bu yukaridaki laflara katiliyorum,müslümanlikla uzaktan ilgisi olmayan bir kabile.
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
dinde Hoşgörü:
" Dinde yumuşaklıkla hareket et." ( HZ. Muhammed)

cahillik:
" Dinin hükümlerini bilmeden ibadet edip duran kişi değirmen döndüren eşeğe benzer" ( Bir Arap ata sözü )

sana:
" Ya Rabbi, bu adamları hidayet nurunla nurlandır. Onlara doğru yolu göster." ( HZ. Muhammed)

sana ve senin gibi düşünenlere:
"Gördün mü o kimsenin halini ki, heva ve hevesini ilahe etmiştir. Bir ilim üzerine Allah teala da kendisini şaşırtmış, kulağını ve kalbini mühürlemiş, gözlerinede bir perde çekmiştir. Artık ona Allah tealadan gayri kim hidayet verebilir? Hala ibret almayacak mısınız?" (Casiye, 23)

Allah ve Tanrı:
"De ki: Rabbimiz celle şaneye gerek Allah, gerek Rahman diye ad verin, dua edin; Allah tealaya hangi isimle dua edersenin edin, en güzel isimler O'nundur." (İsra, 110)

bunları dikkatle okursan ne demek istediğimi İnşallah anlarsın. ve bu yazdıklarım sitelerden toplanmış bilgiler / ayetler değil ezbere bildiğim şeylerdir. bilgi tek bir konuda fikir sahibi olmak değil, her konuyu bilip hepsinin kendi içinde tartışmasını yapabilmektir, emerev
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
"Hoş görünün yeri dinimizde yoktur" demedim. :) Ben misyonerlere hoşgörülü olamayacağımı söyledim. Yoksa hristiyanlara ve diğer dine mensup kimselere hoşgörülü olmazsak, islamı yaymamız mümkün olmaz.
Bu konuda hem fikir miyiz?
Dinin hükümlerini bilmemekten kastın ben isem, bunu nerden çıkardın.

Evet peygamberimiz dua etmiş olabilir. Ama hidayeti biz veremeyiz. Hidayeti Allah verir. Biz vesile olabiliriz. Ben müslüman olmayan biri için dua ediceğime (çünkü bu şahıslar benim peygamberime inanmıyor) IRAK'da , AFGANİSTAN'da işkence gören, acı çeken müslüman kardeşlerime dua ederim. Seni ona dua etmekten alıkoyamam, koymamda.

Benim kalbimin vs. mühürlenmiş olduğunu vs. nereden çıkarıyorsun. Ayetleri anlamıyorsan tefsirine bak.

Evet en güzel isimler Allah'ındır. Doğru. Ama bir İsa'ya Tanrı diyen var. Bir Allah'a. İkisini karıştırmana şaşıyorum nasıl benzer şeyler olduğunu düşünebiliyorsun. Bu sorumun cevabı kafanı karıştırırsa yukarıda yazdığın cevaba bak. Belki demek istediğini anlatamamış olabilirsin.
Benim Allah'a inanmam ile onun Baba, oğul ve kutsal ruh (ben öyle biliyorum yanlışım varsa düzelt)a inanmaları nasıl aynı şeyler olur.
 

tetal

1
İyinet Üyesi
Katılım
6 Şubat 2003
Mesajlar
3,776
Reaction score
20
Konum
Ordan, burdan..
hoşgörüden kastım yaptıkları faaliyetlerdir. herkesin kendi dinini iyi yada kötü bir şekilde anlatma tanıtma hakkı vardır. buna saygı göstermeliyiz.

dinin hükümleri değilde anlatılmak isteneni yanlışa yoranlardı kastım.

satanistte olsa ateistte olsa Rabbın eseri olan her şey benim bir parçamdır. onlardan duamı esirgemem, esirgememekte lazım.

mühürlenmişten, perde çekmişten kastı bazı şeyleri olması gibi görememek, gerçeği kabullenememek.

İsaya Tanrı demiyorlar tam olarak ama Türkçeye çevirisi ve İseviliğin tam olarak bilinmemesinden dolayı böyle bir yargı var. Bilindiği üzere İsanın babası ( üvey olarak) HZ. Yusuf tur. Ama Meryem ananın Tanrının nuru ile çocuk sahibi olmasından dolayı İsayı O 'nun bir parçası (veyahut halk dilinde oğlu) olarak anılıyor.

Kitaplarına göre iki ayet vereyim bir yargı açığa kavuşsun:

Yeşeya 7:14 = "Meryem 'i kendine eş olarak almaktan çekinme. Çünkü onda oluşan Kutsal Ruh'tandır."

Mika 5:2 = "İşte erden-kız gebe kalacak ve bir oğul doğuracak. O'nun adını İmmanuel* koyacaklar." *İmmanuel: "Tanrı Bizimle" demektir.

İşte bazı bilgiler çeviri ve yanlış görüşlerden dolayı çarpıtılmış günümüze gelene kadar. Bunu şöyle düşünün arapça çeviri yaparken bir kelimeye 2-3 tane anlam yükleyebilirsiniz biri zalimlik içerir biri hoşgörülük ötekisi ise alakasız bi şey olabilir. Ondan dolayı çeşitli mealler var yada 350 ye yakın incil war. mesela elime bir ara aşırı tutucuların okuduğu bir meal geçmişti ve şimdi okuduklarım la hiç bir alakası yoktu ama ona inananlarda wardı.

umarım her şey açıklığa kavmuştur. amacım polemik yaratmak değil bilgimi paylaşıp yanlışlığına inandığım şeyleri sizlerede anlatmaktı...
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Bakin ben kargasa-karmasa yaratmak istemedim-istemiyorum.
Burasi bir DIN forumu olmadigi icin de bir sey yazmiyorum, ancak bizim Isa'ya inansimizi ancak en iyi bizden ogrenebilirsiniz.


Hıristiyanlık İnancının Temelleri:

http://www.hristiyan.net/temeller

Burada tarih sırasına göre Hristiyanların açıkladığı, ilan ettiği, duyurduğu ayetlerle refere edilerek hazırlanmış inanç açıklamalarımız, ilmihallerimiz var. Burada tartışmayalım isterseniz, ben ilgilenenlere bir hristiyan olarak ilgili adresleri veriyorum. İlgilenmeyenler, istemeyenler zaten gelmeyecek, girmeyecek....
 

emerev

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Ocak 2004
Mesajlar
129
Reaction score
0
Misyonerlik faaliyetlerini hoş görmeme istiyorsan. İmkansız. Hoşgöremem. Eminim peygamberimizde hoş görmezdi.

Sen onlar için dua et. Hidayeti sadece Allah verir. bu nedenle ben bu konuda dua etmeyi mantıklı bulmuyorum. Ama görüşünede saygılıyım.

Gerçeği kabullenememek, görememek gibi bir sorunum yok. Ben HAK din olan İSLAM ı seçtim.
İSA onlarda tanrı değil diyorsun. Ama izlediğim Hristiyanların tüm filmlerinde tanrı olarak Hz. İSA görülüyor. Belkide ben yanlış biliyorum diye düşünürken aklıma tekrar o ayet geliyor.

"Onlar, Allah'ı bırakıp hahamlarını ve rahiplerini, bir de Meryem oğlu Mesih'i rabler edindiler. Oysa ki, hepsi ancak bir ilaha ibadet etmekle emrolunmuşlardı ki, O'ndan başka hiçbir ilah yoktur; O, onların ortak koştukları herşeyden münezzehtir. "
TEVBE 31. Ayet

Kuran Ayetleri tartışılmaz. Bu ayet bana onların İSA'ya ve HAHAM larına taptıklarını gösteriyor.

Bizdede çevirilerde ufak tefek farklılıklar var. Ama bu kelime anlamını bozmaz. Kuranın adını değiştirmez. Ona bir nick takmaz. Kuran TEKDİR.

Benimde amacım polemik yaratmak değil. Ama çevremdeki bu misyonerlik faaliyetleri İllallah dedirtti.

ABD bunun en önde gelenini yapıyor. Bush bile haçlı seferleri olarak nitelendirdi yaptığı savaşları. Irakta, Afganistanda müslümanlar öldü. BOP a göre sırada iran türkiye filan var. Bu ülkelere demokrasi getirecekmiş.

Ayet Tecelli ediyor:

Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" deler.
BAKARA 11

ABD ne diyor. Biz demokrasiyi getiricez. Hani kimyasal silah. Yapılan işkenceleri tüm dünya gördü. ABD önce asker, sonra misyoner gönderiyor. Bu işlemede Büyük Ortadoğu Projesi diyor.

Müslüman kardeşlerim. Lütfen bu misyonerlerin oyunlarına gelmeyelim. Birçoğu yurtdışından desteklenmekte. Ve hepsi misyoner olmadığını iddia etmektedir.
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Bak kardesim baskaları ile beni karistirma! En sevmedigim sey bahsettigin misyonerlerle bir tutulmaktır. Bahsettigin kisiler benim gibi ortaya cikmazlar, misyoner degilim bile demezler...

Ben bahsettigin turden bir misyoner degilim, sadece inancimi yasiyorum!

Aslinda siteme yeni ekledigim bir animasyonun duyurusunu yazacaktım ama nedense apacik konusmama ragmen bir turlu iftiradan kurtulamiyorum...

Tekrar yazacagim! Diger Hristiyan sitelerin sahiplerini, hizmet ettikleri seyi bilemem, hakkinda konusamam, anca kendimi bilirim ve ben de bahsettigin gibi birisi degilim, ister inan ister inanma bundan sonra. Bu kadar da önyargılı olma!
 

HristiyanNET

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Haziran 2004
Mesajlar
36
Reaction score
0
Konum
IZMIR
Anasayfamı yeniledim, yeni bir flash animasyon ekledim.
Animasyondaki ayetler Tevrat kitabindan basliyor, en sondaki bir iki ayet ise Incil'den..

Rab hepinizi bereketlesin.
 
C

canm

Misafir
Cvp yazmayacaktım ama burada hristiyannet arkadaşımıza yazılanlardan sonra dayanamadım..
Ya arkadaşlar burdaki yazıları sizlerin yazdığına inanamıyorum.
Adam site yapmış ve tanıtmak için buraya mesaj göndermiş. Bundan size ne.İlgilenmiyorsanız girmezsiniz siteye olur biter. 2004 yılında yaşıyoruz bu kadar mı geri kafalı insanlarsınız siz ?
Özgür bir ülkede yaşıyoruz.
Artık bilgi çağındayız. Her bilgi insanlar için çok önemli, ister müslüman ister hristyan olsun.
Hazırladığın sayfa gerçekten öğretici ve açıklayacı olmuş hristiyannet.

Son bir şey daha söylemek istiyorum.
Ülkede, dünyada bu kadar çok sorun varken, lütfen saçma sapan; bir Türk insanına yakışmayacak tartışmalar yapmayın arkadaşlar.Saygı gösterin insanlara.
 

gokhankar

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
İstanbul
evet bir site yapılmış ama amacı misyonerlikten başka bir şey olamaz bedava incil dağıtmak misyonerliktir eğer diil diyorsanız o zaman misyonerliğin ne olduğunu söyleyin bana

bu konuya en güzel cevabı ibrahimkoknar vermiş zati

ibrahimkoknar' Alıntı:
arkadaşlar artık incilin hükmü kalmamıştır. niye hükmü olmayan bir kitabı alalıp okuyalım. tek hükmü olan kitap Kuran-ı Kerimdir.
Hristiyan gibi olmak ve hristiyanlar gibi yaşamak bizlere bir fayda vermez ama müslüman olmak ve müslüman gibi yaşamanın bize faydası olacaktır.
hristiyan arkadaşa cevap veren kişi olarak benimde islam hakkında gruplarım vardır. Yahoo İslam Sohbet grubu ve Superonline islam grubunun editörü ve kurucusuyum. Tek hak din islamdır. Kurtuluş islamdadır. ayrıca hristiyan kardeş Tanrı diyorsun Tanrı yoktur sadece Allah (c.c.) vardır. ayrıca dua istekleriniz olursanız siteme yazabilirsiniz sizin için dua edilsin demişsiniz bizim için kim dua edecek söylermisin? biz kendi duamızı kendimiz ederiz kardeş merak etme... Allaha emanet ol...
 
T

Turk``

Misafir
Arkadaşım Sizde o Zaman Açın Bir Site Bedava Kuran Yayınlayın... Adam Size Açmamışki Siteyi Hristiyanlara Açmış... Dini Bütün Olan Bir İnsan Zaten Misyonerlik Dalgasına Kanmaz...
 

netsitem

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
170
Reaction score
0
Konum
istanbul
"Dini Bütün Olan Bir İnsan Zaten Misyonerlik Dalgasına Kanmaz" ee amaç zaten geriye kalanlar oluyor...
 
T

Turk``

Misafir
Oda Onların Sorunu... Elalemin Derdi Bizi Germez... Herşey Yaptıgının Hesabını Verecektir... Burada 1.000.000 Kişi gelip Hristiyan A Karşı Yazı Yazsa Ne Olcak ? kapanacak Mı Sanıyorsunuz O Site ?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst