İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

iframe hakkında.

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Merak ediyorum. Iframe kullanımı gerçekten yasak mı caiz mi ? Çoğu sitede bunu görüyorum. Bunu gördüğüm sitelerdeki iframe içinde içerik de oluyor genelde. Top=0 left=0 diyip reklamı yaslıyorlar. iframe içinde içerik görünmüyor ancak reklam ortada.

Bir taraftan düşününce bu webmastera HTML'in sağladığı bir tag. Neden yasak olsun ki diyorum. Diğer taraftan hile gibi görünüyor. Google isteseydi reklam kategorisi seçmemize izin verirdi. Adı üstünde içerik için google reklamları. Ciddi ciddi bu konu ile ilgili kafam karışık. Sizce ?

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Googleye Gelen Cevabı

Iframe normal çerçeveden farklı yapıdadır ve çerçeve sayfaları için olan Google reklam kodları, Iframe kullanılarak reklam gösterilmesi durumunda kullanılmamalıdır. Çerçeve sayfaları için kullanılan kodda yer alan
google_page_url = document.location ek uzantısı, Iframe kullanıldığında, kaldırılmalıdır.

Ancak, Google reklamları ile en iyi sonuçlar alınabilmesi için Iframe kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Bunun yerine, reklam kodunu direk olarak içerik sayfalarınızın kaynak kodunda kullanmanızı tavsiye ederiz. Iframe kullandığınızda, sadece reklam birimi (reklam kodunun sadece bir kopyas&#305 kullanabileceksiniz.

komikhane

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben yasak olduğunu biliyodum ama açıkçası bu yazıdan sonra iyice kafam karıştı ...

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Tavsiye etmiyorlar sadece demek. Sanırım bu bir boşluk. Ve kurallara ekleninceye kadar kullanılmaya devam edilecek gibi görünüyor.
Bu yüzden hesabı kapatılan var mı ?

E

eTre

Misafir
bu iframe olayında www.muzikdinle.info süper şekilde optimize etmiş ve acayip para kazanıyor eminim ama şundan emin diilim yeni başladı mı yoksa bayadır yapılıp atılmadı bu konuda bi acık var mı birisi kontrol edip söyleyebilirmi arkadaşlar?

H

hikayebul

Misafir
Kurallar ap acik ortada..iframe yi yapabilirsiniz ancak sitenizde sitenizin icerigi ile ilgili google reklamlari cikmadigi zaman bunun disinda bu muzikdinle.info un yaptigi ap acik hiledir.Müzik sitesinde web hosting reklamlari cikiyor.

http://www.muzikdinle.info/ust_banner2.htm burayi iframe yapmis kurnaz tilki :)

Umit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Iframe yuzunden Yurt dısında atılan birisi var.
Içerik ile ilgisiz reklamlar çıkarttığı için atıldı.

H

hikayebul

Misafir
yanliz sunuda belirteyim :) icerik ile ilgili reklamlar cikarmak icin iframe kullanilsada %100 atilmiycak diye bir sey yok,vicdan azabi cektim belki bunu yapan olur diye belirtmek istedim.

O

OkYaNuS

Misafir
iyide kendim için konuşayım mesela bende içerikle alakası olmayan reklamlar çıkıyor + iframe de değil. tr de reklam veren olsa içerikle ilgili reklam çıkacak ama kategorim genel olarak şansız mı desem ne desem edebiyat sitesi işte :)

ilk zamanlar iframeydi çok kaliteli yabancı reklamlar gelmişti ama yasak masak ayağına iframeyi kaldırdım şimdi yok jinekolog reklamı otel reklamı falan çıkıor :)

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
eTre' Alıntı:
bu iframe olayında www.muzikdinle.info süper şekilde optimize etmiş ve acayip para kazanıyor eminim ama şundan emin diilim yeni başladı mı yoksa bayadır yapılıp atılmadı bu konuda bi acık var mı birisi kontrol edip söyleyebilirmi arkadaşlar?

muzikdinle.info da uzun süredir reklamlari iframe icinde gosteriyoruz.

iframe kullanmanin yasak olup olmadigi konusunda net bir bilgimiz yok. google dökümanlarinda tek rastladigimiz, "iframe kullanmanizi tavsiye etmeyiz, cunku iframe kullanirsaniz sitenizin icerigine uygun reklamlar göremeyebilirsiniz" diyor.. peki ya biz sitemizin içerigine uygun reklamlari zaten görmek istemiyorsak?? :)

Sitemizde, sitemizin icerigine uymayan reklamlarin cikmasi bir hille midir??
Google, reklamlarinin daha verimli olmasi icin "hedeflenmis reklamlar" olayini vurgulamakta, yani bu bir mecburiyet değil, bir lüx olarak sunulmaktadır webmasterlara, yani olmasi şart mıdır?? Bu konuda fikri olan paylaşirsa sevinirim. Bu sadece şahsımın düşüncesidir... Aşağıdaki metin daha farklı nasıl yorumlanabilir ki?
Google' Alıntı:
AdSense kodu bir IFRAME içine yerleştirilmiş.
Hedefleme teknolojimiz IFRAME içinde reklam yayınlamak üzere optimize edilmemiştir. AdSense kodunu bir IFRAME içine yerleştirirseniz, siteniz az hedeflenmiş veya genel hizmet reklamları gösterebilir. Daha iyi sonuçlar için lütfen reklam kodunu doğrudan web sayfanızın kaynağına ekleyin. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, ilgili reklamlar hemen görünmeyebilir. Siteniz tekrar taranana dek -ki bu 30 dakika veya fazla sürebilir- sayfanız hedeflenmemiş veya hizmet reklamları göstermeye devam edebilir.

Bu metnin yer aldığı sayfa https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=10035&ctx=tr:search&query=iframe&topic=0&type=f

eTre' Alıntı:
acayip para kazanıyor eminim

Keşke dediğin gibi olsaydi....

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
OkYaNuS' Alıntı:
iyide kendim için konuşayım mesela bende içerikle alakası olmayan reklamlar çıkıyor + iframe de değil. tr de reklam veren olsa içerikle ilgili reklam çıkacak ama kategorim genel olarak şansız mı desem ne desem edebiyat sitesi işte :)

ilk zamanlar iframeydi çok kaliteli yabancı reklamlar gelmişti ama yasak masak ayağına iframeyi kaldırdım şimdi yok jinekolog reklamı otel reklamı falan çıkıor :)

cıkan reklamalrını küçümseme derim yanai otel ve doctor reklamalrıda iyi para veriyor yanai green card gibi bedava rekalmın cıkacagına onalr cıksın otel ve doktor reklamalrı tıkalnır.. ilgi ceker ama green card her yerde var herkes öğrendi artık tıklamıyor green kardta

O

OkYaNuS

Misafir
Tabi aslında haklısın.
yani o reklamlarda sayfada otel istanbul falan yazdığından çıkıyor onlarda yazzmasa acaba ne çıkacak o kadar okuyorum ediyorum daha çözemedim şu adsenseyi

H

hikayebul

Misafir
SiteRehber.com' Alıntı:
muzikdinle.info da uzun süredir reklamlari iframe icinde gosteriyoruz....

peki iframe olarak uzun süre kullandiginizi söylediniz,iframe ile adsense den kazandiginiz parayi adsense size gönderdimi?

iyi günler

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hikayebul' Alıntı:
peki iframe olarak uzun süre kullandiginizi söylediniz,iframe ile adsense den kazandiginiz parayi adsense size gönderdimi?

iyi günler

Evet.. (100$ i geçtiğimiz anda göndereceğini düşünüyoruz :rolleyes: )

Tekrar belirteyim, iframe in yasak oldugu konusunda net bir bilgimiz yok.. Sadece mevcut bilgiyi yorumlamaya calisiyoruz.. Burada "iframe yasak degildir" demiyorum.. kimsenin mağdur olmasina sebep olmak istemem...

S

samedmz44

Misafir
hayır iframe yasak nasıl yasak yeni kurallara göre yasak

https://www.google.com/adsense/localized-terms

bu sayfada diyorki google reklamlarını süzgeçten geçiremezsin.. yani doğal kullanımını bozacak hiç bir şey yapamazsın.. bu açık açık iframe yasak demektir ;)

altınada eklemiş..

...sözleşmenin sona erdirilmesi ve yürürlükteki tüm hukuki ve cezai önlemler de dahil olmak üzere her türlü ve tüm yasal ve adli önlemleri alabileceğimizi kabul ediyorsunuz.

afiyet ;)

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
SiteRehber.com' Alıntı:
iframe kullanmanin yasak olup olmadigi konusunda net bir bilgimiz yok. google dökümanlarinda tek rastladigimiz, "iframe kullanmanizi tavsiye etmeyiz, cunku iframe kullanirsaniz sitenizin icerigine uygun reklamlar göremeyebilirsiniz" diyor.. peki ya biz sitemizin içerigine uygun reklamlari zaten görmek istemiyorsak?? :)

çok güzel bir nokta aslında bu. benim sitemde çıkan reklamlar zaten bende linkleri olan sitelerin reklamları. adam altta ya da ilgili kategoride aynı siteyi görürken niye reklamdan gitsin siteye?!!

zaten de gitmiyor.. benim sitemde evcil hayvan dışında ne reklamı çıkarsa çıksın çok daha fazla tıklamanın olacağına eminim!!

istediğini zaten buluyor ve çıkan reklamlar tüm özelliğini ve çekiciliğini yitiriyor. çiçekçi reklamı çıksa en azından siteden çıkarken bakmak için reklama tıklar..

dolayısıyla burada bir yanlışlık var gibi..

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
içerik reklamları demek site içeriğine göre reklam demektir.

Çerçeve içinde içerik ile ilgili olmayan reklamları yayınlamak hile yapmaktan başka birşey değildir. Bunu fazla tartışmamanızı tavsiye ediyorum. Hala , binlerce kalitesiz hit alan bulk site içinde hosting reklamı çıkararak " ben reklamlara zorla tıklatmıyorum , google da iframe'e izin vermiş , ben alnımın teri ile para kazanıyorum " diye ısrar eden gençlerin , olayı reklam veren açısından yeteri kadar düşünememesi bu işle ilgili tüm kurumları ve kişileri olumsuz yönde etkilemektedir.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aforizmalar' Alıntı:
olayı reklam veren açısından yeteri kadar düşünememesi bu işle ilgili tüm kurumları ve kişileri olumsuz yönde etkilemektedir.

Neden??

Reklam veren açısından düşünelim olayi hadi,

Çiçekçi sitesinde gezinen bir ziyaretçinin aynı zamanda hosting e ihtiyaci oldugu söylenemez mi?? ilgisini çekecek güzel bir hosting kampanyasi reklamina tıklayip, reklamverenin sitesinden hosting satin alamaz mi??? Yoksa reklam veren hosting firmaları; "Hayır, çiçekçi sitesinde gezinen müşteri ile işim olmaz benim" mi diyorlar???

Reklamveren firmalar açısından tek olumsuz durum vardır, o da SAHTE TIKLAMLAR...

Aforizmalar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
SiteRehber.com' Alıntı:
Neden??

Reklam veren açısından düşünelim olayi hadi,

Çiçekçi sitesinde gezinen bir ziyaretçinin aynı zamanda hosting e ihtiyaci oldugu söylenemez mi?? ilgisini çekecek güzel bir hosting kampanyasi reklamina tıklayip, reklamverenin sitesinden hosting satin alamaz mi??? Yoksa reklam veren hosting firmaları; "Hayır, çiçekçi sitesinde gezinen müşteri ile işim olmaz benim" mi diyorlar???

Reklamveren firmalar açısından tek olumsuz durum vardır, o da SAHTE TIKLAMLAR...

google'da paradigma kelimesini araştırıp bu konuda eksikliğiniz olduğunu görebilirsiniz.

gerçeği bile bile görmemeye çalışmak da hali hazırda kazancınızı savunmak için mecburen takındığınız tavırdır.

Madem ki konuşmak istiyorsunuz yine de konuşalım ;

Google adsense reklamlarının en önemli özelliği nedir ?

Ben hosting satıyorsam tabiki de çiçekçi sitesinde reklamlarımın gözükmesini istemem. Siz ister misiniz ?

Hostbul.net sizce neden bilgisayar ile ilgili sitelere reklam veriyor ?

bu sorular ile cevabı anlamakta zorlanıyorsanız bir kaç soru daha sorabilirm.

SiteRehber.com

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gerçeği bile bile görmemeye çalişmak gibi bir olay yok. Aksine gerçeği görmek, bulmak için konuşuyoruz...

Ben hosting satıyorsam, müşteri gelebilecek her sitede reklamimim görünmesini isterim. yeterki müşteri gelsin. sonuçta google reklamlari gösterim sayısı ile ücretlendirilmiyor, tıklama başına ücretlendiriliyor.. tıklanmadığı sürece, çiçekcide de reklaminin cikmasi , reklamvereni zarara uğratmaz. Hosting almak isteyen biri tarafından tıklanıyorsa da sorun bunun neresinde??

Hostbul un nereye reklam verdiğinden ziyade, şunu sormak isterim, hostbul satış ortaklığı sistemine, çiçekçi siteleri katilamiyor mu???

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.